Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024 04:09

Με περισσότερες “Νύχτες Αλληλεγγύης”, η Ρεματιά υποδέχεται το φθινόπωρο - Το πρόγραμμα του Φεστιβάλ

Με πολλές σημαντικές θεατρικές και μουσικές παραστάσεις, συνεχίζεται το Φεστιβάλ Ρεματιάς 2021 “Νύχτες Αλληλεγγύης”, μετά την αυγουστιάτικη ανάπαυλα.

Το δεύτερο μέρος του, ξεκινά την Παρασκευή 27 Αυγούστου με την καθολικά προσβάσιμη στο περιεχόμενο, θεατρική παράσταση “Μια γιορτή στου Νουριάν” του Volker Ludwig, από τη Συντεχνία του Γέλιου σε σκηνοθεσία Βασίλη Κουκαλάνι, και θα διαρκέσει μέχρι και τις 29 Σεπτεμβρίου.

Όπως και στο πρώτο μέρος του φεστιβάλ, την πλειονότητα των εκδηλώσεων αποτελούν θεατρικές παραστάσεις, βάσει της επιλογής της Διεύθυνσης Πολιτισμού του Δήμου Χαλανδρίου να υποστηρίξει ενεργητικά τα έργα και τους ανθρώπους του θεάτρου που επλήγησαν περισσότερο από την κρίση που επέφερε η πανδημία, βάζοντας επί μακρόν λουκέτο στον φυσικό τους χώρο. Σε αυτό το πλαίσιο, το Φεστιβάλ Ρεματιάς 2021, εκφράζει την αλληλεγγύη του με την προσφορά των ειδών πρώτης ανάγκης, που συνεισφέρουν φέτος οι θεατές στις παραστάσεις με ελεύθερη είσοδο, στο Ταμείο Αλληλοβοήθειας του Σωματείου Ελλήνων Ηθοποιών (ΤΑΣΕΗ).

Παρ’ όλα αυτά, τα μουσικά γεγονότα δεν θα λείψουν από το πρόγραμμα του δεύτερου μέρους του φεστιβάλ ενώ η συναυλία του Λάκη Παπαδόπουλου θα παρουσιαστεί προσβάσιμη στο περιεχόμενο, με την πιστοποίηση της Κίνησης Ανάπηρων Καλλιτεχνών, στο πλαίσιο της πολυετούς πλέον συνεργασίας της με τον Δήμο Χαλανδρίου. Καθολικά προσβάσιμες στο περιεχόμενο από τους/τις συνεργάτες/ιδες της Κίνησης Ανάπηρων Καλλιτεχνών, θα είναι ακόμη η θεατρική παράσταση της Μάνιας Παπαδημητρίου, “Ο πατέρας μου η Αθήνα”, όπως και η παράσταση “Μια γιορτή στου Νουριάν” -που ανοίγει το δεύτερο μέρος του προγράμματος-, καθώς θα παρουσιαστούν με ταυτόχρονη διερμηνεία στην Ελληνική Νοηματική Γλώσσα, ενδογλωσσικούς υπέρτιτλους για (Κ)κωφούς/ές και βαρήκοους/ες και ακουστική περιγραφή για τυφλούς/ες και άτομα με προβλήματα όρασης.

Ανάμεσα στο πρόγραμμα του Σεπτεμβρίου, ξεχωριστή σημασία για την πόλη έχει και η συναυλία “Απ' την Ανδαλουσία στους... κήπους της Ρεματιάς”, στις 2 του μήνα, από την UNDERGROUND YOUTH ORCHESTRA με τη συμμετοχή της Συμφωνικής Ορχήστρας Νέων του Δήμου Χαλανδρίου, που έχει δημιουργηθεί μέσα από τους κόλπους της πόλης από νέες και νέους μουσικούς.

Την τιμητική της θα έχει η Ρεματιά και στις 20 του μήνα καθώς η παράσταση “Ζαπατίστας - Μια παράσταση που παίχτηκε παλιά δηλαδή σήμερα”, η οποία δημιουργήθηκε με τη συνεργασία της Διεύθυνσης Πολιτισμού του Δήμου Χαλανδρίου, κάνει πρεμιέρα στη Ρεματιά και μας καλεί να φέρουμε στο «τώρα» το νόημα του ξεσηκωμού των Ζαπατίστας ενάντια στην καταπίεση κοινωνικών ομάδων του πληθυσμού.

Από το πρόγραμμα του φεστιβάλ δεν θα λείψουν και τον Σεπτέμβριο οι εκδηλώσεις στις γειτονιές της πόλης ενώ ιδιαίτερη θέση στο Φεστιβάλ Ρεματιάς 2021 κατέχει το 1ο Hidrant Festival, οι εκδηλώσεις του οποίου συνεχίζουν να μας μυούν στον κόσμο του τρεχούμενου νερού, στοχεύοντας στην πολιτιστική ένταξη της καθημερινότητάς μας το Αδριάνειο Υδραγωγείο, στο πλαίσιο του σχετικού ευρωπαϊκού προγράμματος για τη λειτουργική και κοινωνική του αναγέννηση.

Η μεγαλύτερη γιορτή της πόλης, το Φεστιβάλ Ρεματιάς 2021 “Νύχτες Αλληλεγγύης”, ισχυρό αντίδοτο -όπως έχει αποδειχτεί- στη θλίψη και την κοινωνική απομόνωση της εποχής, συνεχίζεται μέχρι τις τελευταίες ημέρες του Σεπτέμβρη, με αυστηρή τήρηση όλων των μέτρων προστασίας από τον κορωνοϊό, και μας καλεί να μοιραστούμε στον ανοιχτό δημόσιο χώρο έργα του πολιτισμού και της τέχνης καθώς επίσης το ενδιαφέρον μας για τους άλλους, ελπίζοντας σε μέρες και νύχτες με περισσότερη αλληλεγγύη και περισσότερη εγγύτητα.

Για τις παραστάσεις με ελεύθερη είσοδο απαιτείται δελτίο εισόδου από το viva.gr

Ώρα έναρξης εκδηλώσεων Αυγούστου – Σεπτεμβρίου: 8:30 μ.μ.

Ευριπίδειο Θέατρο Ρεματιάς
Πεζόδρομος Προφήτη Ηλία, Πολύδροσο Χαλανδρίου

Σημειώνεται ότι στο Θέατρο της Ρεματιάς υπάρχουν οριοθετημένες θέσεις για ανάπηρα και εμποδιζόμενα πρόσωπα, ύστερα από πρωτοβουλία της Κίνησης Αναπήρων Καλλιτεχνών, καθώς και τουαλέτα αναπήρων. Η πρόσβαση για άτομα με κινητικές βλάβες είναι δυνατή με αυτοκίνητο μέχρι τον χώρο του θεάτρου όπου υπάρχουν δύο θέσεις στάθμευσης αναπηρικών οχημάτων.

Αντί εισιτηρίου στις παραστάσεις με ελεύθερη είσοδο προαιρετική συνεισφορά σε τρόφιμα, φάρμακα και άλλα είδη πρώτης ανάγκης για το Ταμείο Αλληλοβοήθειας του Σωματείου Ελλήνων Ηθοποιών (ΤΑΣΕΗ).

ΧΟΡΗΓΟΙ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ

ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ ΤΟΥ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΡΕΜΑΤΙΑΣ 2021 “ΝΥΧΤΕΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ” - Β’ ΜΕΡΟΣ

ΑΥΓΟΥΣΤΟΣ

Ώρα έναρξης εκδηλώσεων: 8:30 μ.μ.

 

27 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ

“Μια γιορτή στου Νουριάν” του Volker Ludwig

Συντεχνία του Γέλιου σε σκηνοθεσία Βασίλη Κουκαλάνι

Μια παράσταση από τη Συντεχνία του Γέλιου σε σκηνοθεσία Βασίλη Κουκαλάνι για ανθρώπους από 5 ετών. Η ανατρεπτική κωμωδία Volker Ludwig για τις προκαταλήψεις, τις σχέσεις μεταξύ Ελλήνων και μεταναστών και την πολιτισμική συμφιλίωσή τους, προσπαθεί να αναδείξει τις αρετές της ανεκτικότητας, της αλληλοκατανόησης και αυθόρμητης ταύτισης που έχουν τα παιδιά μεταξύ τους πέραν των εγκλωβισμών που επιβάλλονται από την περιχαράκωση σε εθνικότητες και κοινωνικές τάξεις.

Κείμενο: Volker Ludwig

Μετάφραση / Διασκευή: Βασίλης Κουκαλάνι

Σκηνοθεσία: Βασίλης Κουκαλάνι 

Σκηνικά-Κοστούμια: Αλεξάνδρα Σιάφκου, Αριστοτέλης Καρανάνος

Μουσική: Κώστας Νικολόπουλος

Τραγούδι Παράστασης: Active Member

Επιμέλεια Κίνησης: Μαργαρίτα Τρίκκα 

Σχεδιασμός Φωτισμού: Γιώργος Αγιαννίτης

Βοηθός Σκηνοθέτη: Ελίνα Μαντίδη

Διανομή: Γιάννης Βαρβαρέσος, Θανάσης Ζερίτης, Γεωργία Δελαρόχα Κυριαζή, Κωστής Ραμπαβίλας, Φανή Ξενουδάκη, Αλέξανδρος Τούντας

Καθολικά προσβάσιμη θεατρική παράσταση. Θα πραγματοποιηθεί με ταυτόχρονη διερμηνεία στην Ελληνική Νοηματική Γλώσσα, Ενδογλωσσικούς Υπέρτιτλους για (Κ)κωφούς/ές και βαρήκοους/ες και Ακουστική περιγραφή για τυφλούς/ες και άτομα με προβλήματα όρασης. Με την επιμέλεια και πιστοποίηση της Κίνησης Ανάπηρων Καλλιτεχνών.

Διάρκεια: 75’

 

28 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ

“Υλικό Καποδίστριας” - ΔΗΠΕΘΕ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ

Με την ευκαιρία του εορτασμού των 200 χρόνων από την Επανάσταση του 1821, το ΔΗΠΕΘΕ Καλαμάτας παρουσιάζει την παράσταση Υλικό Καποδίστριας και φωτίζει την άγνωστη προσωπικότητα του πρώτου κυβερνήτη του Ελληνικού Κράτους -που αγαπήθηκε από τον λαό και άσκησε μεγάλη επιρροή στην Ευρώπη- καθώς επίσης τον μεγάλο του ανεκπλήρωτο έρωτα με τη Ρωξάντρα Στούρτζα αλλά και τις πολιτικές παρακαταθήκες του.

Επιλογή Κειμένων - Θεατρική προσαρμογή - Σκηνοθεσία: Γιάννης Μαργαρίτης

Μουσική σύνθεση: Δημήτρης Οικονομάκης

Παίζουν: Νίκος Ορφανός, Χρυσάνθη Δούζη, Δημήτρης Καλαντζής, Γιώργος Τσαπόγας, Άρης Τσαμπαλίκας και Γιάννης Μαργαρίτης

 

30 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ

“Κληρονομιά” του Μαριβώ

Έξι ερωτευμένοι, για να φτάσουν στην πολυπόθητη ένωση, θα πρέπει να υπερνικήσουν οικονομικό συμφέρον, εγωισμό, δειλία και, πάνω απ’ όλα, τον φόβο να ανοιχτούν στον ωκεανό των συναισθημάτων.

Σκηνοθεσία: Γιάννης Νταλιάνης

Παίζουν: Μαριλίτα Λαμπροπούλου, Νίκος Νίκας, Μπίλιω Μαρνέλη, Γιώργος Κορομπίλης, Παρή Τρίκα και Γιάννης Σοφολόγης

 

31 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ

“Μεσόγειος: Θάλασσα που εμπνέει, Θάλασσα που ενώνει”

Ένα μουσικό ταξίδι στις χώρες που αγκαλιάζουν τη Μεσόγειο με αντιπροσωπευτικά τραγούδια, άριες και ντουέτα από όπερες εμπνευσμένες από τα χρώματα, τα αρώματα και τους θρύλους της μεσογειακής και αφρικανικής Μεσογείου. Η διαφορετικότητα των ρυθμών και των μελωδιών ενδυναμώνει τη συνύπαρξη διαφορετικών πολιτισμών.

Ερμηνεύουν οι λυρικοί καλλιτέχνες Ιωάννα Βρακατσέλη (μεσόφωνος), Γιάννης Κάβουρας (τενόρος) και Δημήτρης Αλεξανδρίδης (τενόρος). Συμμετέχουν ο βιολιστής Ζήσιμος Φλόρεντς Σουλκούκης και ο Δημήτρης Γιάκας στο πιάνο.

 

ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΣ

Ώρα έναρξης εκδηλώσεων: 8:30 μ.μ.

 

1 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ

“Ο μάγος και η παρέα του”

Ένα μιούζικαλ για μικρά και μεγάλα παιδιά με πολύχρωμα σκηνικά και κοστούμια, γέλιο, χορό, τραγούδι και πολλά μαγικά κόλπα που θα καταπλήξουν.

Σκηνοθεσία: Ανδρέας Μοντέζ

Παίζουν οι ηθοποιοί: Ανδρέας Μοντέζ, Κωνσταντίνα Στεφανίδου, Τούλα Μωραΐτη, Μαρία Δρακοπούλου, Μάνος Τσιλιβίς, Τάκης Δρόσος και Ζωή Τριανταφυλλίδη

 

2 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ

“Απ' την Ανδαλουσία στους... κήπους της Ρεματιάς”

UNDERGROUND YOUTH ORCHESTRA

Ισπανική Συμφωνική Μουσική - M. De Falla και Joaquin Rodrigo με τη συμμετοχή της Συμφωνικής Ορχήστρας Νέων Δήμου Χαλανδρίου

Διεύθυνση: Κώστας Ηλιάδης

Σολίστ: Βύνη Φουντά και Guitarte ensemble
(Νίκος Χατζηελευθερίου, Χρήστος Φάκλαρης, Μαρία Παπαμιχαήλ, Νεκτάριος Σακελλαρίου)

Μια μουσική εμπειρία βγαλμένη απ' τους "κήπους της Ισπανίας" και το φλογερό ταπεραμέντο της ανδαλουσιάνικης ψυχής. Ο ήχος της συμφωνικής ορχήστρας συναντά την πιανιστική γραφή του De Falla και την κιθαριστική οπτική του Rodrigo, σε μια καλοκαιρινή μεσογειακή βραδιά στο φυσικό τοπίο της Ρεματιάς.

 

3 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ

“Carte postale” 

Παλιά τραγούδια νέοι ρυθμοί, μια μουσική παράσταση με την Ευαγγελία Μουμούρη

Ένα κουτί γεμάτο cartes postales περιμένει την Ευαγγελία Μουμούρη να το ανοίξει και να βρει ευχές, παράπονα, ερωτικές εξομολογήσεις, αφορισμούς και λόγια που περίμεναν χρόνια να διαβαστούν και να συνυπάρξουν μελωδικά με τραγούδια των Αττίκ, Σουγιούλ, Μουζάκη, Χιώτη, Ζαμπέτα αλλά και των Μάνου, Weill και Κραουνάκη σε ρυθμούς swing, latin, bossanova και tango. 

Ερμηνεία: Ευαγγελία Μουμούρη

Παίζουν οι μουσικοί The Jazzentials :

Μάνος Αθανασιάδης (πιάνο - φωνή)

Κώστας Κωνσταντίνου (μπάσο)

Μάρκος Παπασηφάκης (κιθάρα)

Βασίλης Σαλτίκης (σαξόφωνο)

Αλέξανδρος Μαμμόπουλος (τύμπανα)

 

4 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ

Λάκης Παπαδόπουλος 

Ένας καλλιτέχνης που αποδεικνύει με την πορεία του ότι η μουσική είναι μία και δεν έχει είδη ή ταμπέλες. Μαζί του η Ευδοκία Ράπτη στο τραγούδι, ο Γρηγόρης Γιαρελής στην κιθάρα, ο Παναγιώτης Δανίκας στο μπάσο και ο Αλέξανδρος Αλεξίου στα τύμπανα.

Προσβάσιμη συναυλία. Θα πραγματοποιηθεί με ταυτόχρονη διερμηνεία στην Ελληνική Νοηματική Γλώσσα και Ενδογλωσσικούς Υπέρτιτλους για (Κ)κωφούς/ές και βαρήκοους/ες. Με την επιμέλεια και πιστοποίηση της Κίνησης Ανάπηρων Καλλιτεχνών.

 

6 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ

“Έρως μονόπτερος ο πλάνης”

Εδώ ο κόσμος καίγεται, με τον έρωτα θα ασχολούμαστε;  Όταν όμως ο Έρωτας είναι Μονόπτερος και Πλάνης, δηλαδή ένας από μας, ασχολείται αυτός μαζί μας και φτιάχνει ένα ερωτικό μενού, από κείμενα, ποίηση, ταχυδακτυλουργικά κόλπα και τραγούδια διασκευασμένα για φωνή και κοντραμπάσο

Ερμηνεία: Μαρία Φλωράτου

Σκηνοθεσία: Γεράσιμος Γεννατάς

Κείμενα: Γεράσιμος Γεννατάς, Μαρία Φλωράτου

Σκηνικά - Κοστούμια: Μαρία Βασιλάκη

Διασκευή - σύνθεση μουσικής: Διονύσης Μπάστας

 

7 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ

“Η χειραφέτησις” του Γεωργίου Σουρή

Θεατρική Σκηνή Βαρνάβα  

Ο Γεώργιος Σουρής μέσα απ’ αυτή τη σάτιρα, υποστηρίζει ουσιαστικά τη χειραφέτηση της γυναίκας και ονειρεύεται να τη δει μορφωμένη, απολυτρωμένη από κοκεταρίες και σνομπισμούς, με δικαιώματα στη ζωή, που θα την κάνουν ν’ αναδειχτεί δημιουργικός κοινωνικός παράγοντας, αλλά και χωρίς να καταπατά τη γυναικεία της φύση.

Σκηνοθεσία: Νίκος Γκεσούλης

Μουσική: Γιάννης Ψειμάδας

Σκηνικά - κοστούμια: Τίνα Βασιλοπούλου

Παίζουν: Αναστασία Aποστόλου, Μαρίνα Αντωνίου, Τίνα Βασιλοπούλου, Ελένη Δήμου , Μαρία Καραβά, Ελπίδα Κοτρόγιαννου, Γιώργος Λέπουρης, Εύη Μασιάλα, Δημήτρης Μυλωνάς, Κωνσταντίνα Νικολοπούλου, Λάμπρος Πανόπουλος, Κατερίνα Σκόρδη-Τσούρα, Αναστασία Τουρκαντώνη, Δημήτρης Τσαόπουλος, Όλγα Φωτίου

 

8 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ

“Ο Πατέρας μου η Αθήνα”  της Μάνιας Παπαδημητρίου

Παλιοί κανταδόροι, πλούσιοι και φτωχοί, έμποροι και διανοούμενοι, εργαζόμενοι και φοιτητές μαζεύονταν κάποτε για να πιουν το κρασί τους και να τραγουδήσουν με κιθάρες κι ένα μπουζουκάκι όλα τους τα ντέρτια. Τη λαογραφία τούτης της πλευράς της Αθήνας εξερευνούν έξι νέοι και παλιότεροι ηθοποιοί και μουσικοί μέσα από τα μάτια του πατέρα, έτσι όπως τα αφηγήθηκε στην κόρη, Μάνια Παπαδημητρίου.

Παίζουν μουσική: Μαρίνα Χρονοπούλου (πιάνο, ακορντεόν), Τάσος Αντωνίου (κιθάρα, μαντολίνο), Θοδωρής Ζέης (μπουζούκι), Μάτα Καστρησίου (κρουστά, μεταλλόφωνο)

Τραγουδούν: Τάσος Αντωνίου, Μάτα Καστρησίου, Αθηνά Χατζηαθανασίου, Μάνια Παπαδημητρίου

Θεατρική Αφήγηση - περφόρμινγκ: Μάνια Παπαδημητρίου, Τάσος Αντωνίου, Αθηνά Χατζηαθανασίου, Μάτα Καστρησίου

Προσβάσιμη μουσικοθεατρική παράσταση. Θα πραγματοποιηθεί με ταυτόχρονη διερμηνεία στην Ελληνική Νοηματική Γλώσσα, Ενδογλωσσικούς Υπέρτιτλους για (Κ)κωφούς/ές και βαρήκοους/ες και Ακουστική περιγραφή για τυφλούς/ες και άτομα με προβλήματα όρασης. Με την επιμέλεια και πιστοποίηση της Κίνησης Ανάπηρων Καλλιτεχνών.

 

HIDRANT FESTIVAL 

Δράσεις UrbanDig Project | Όχι Παίζουμε

 

10 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ

“Ο ΚΑΤΩ ΕΑΥΤΟΣ” - ΘΕΑΤΡΟ ΡΕΜΑΤΙΑΣ, 21:30

Μενίδι - Κολωνάκι: Ένα αρχαίο υδραγωγείο δρόμος

«Ο Κάτω Εαυτός» ακολουθεί τα χνάρια του νερού του Αδριάνειου Υδραγωγείου σε μία διαδρομή 20 χιλιομέτρων που διατρέχει υπογείως την πόλη. Ο Θάνος Κοσμίδης στα συνθεσάιζερ και άλλα όργανα, η Ειρήνη Αλεξίου στον χορό και η Φένια Σχοινά στο μικρόφωνο, μας προ(σ)καλούν να ανακαλύψουμε τι βρίσκεται κάτω από τα πόδια μας. 

Διάρκεια: 70’ 

 

11 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ

“DeMOS THE GAME”, ΠΛΑΤΕΙΑ ΕΛ ΑΛΑΜΕΙΝ, 17:30

Ένα διαδραστικό παιχνίδι ανάπτυξης δεξιοτήτων συμμετοχικής λήψης αποφάσεων. 

Οχτώ ομάδες, μια διαδρομή πάνω από το Αδριάνειο Υδραγωγείο στην πόλη του Χαλανδρίου, μια live-art εμπειρία.

Ο χάρτης της πόλης αποτελεί το ταμπλό του επιδαπέδιου παιχνιδιού, όπου οι παίκτες κινούν τα πιόνια τους. Το ταμπλό μετασχηματίζεται σε μια τρισδιάστατη σπείρα που ορίζει τον τρόπο κίνησης μέσα στην πόλη. 

Διάρκεια: 3 ώρες

Απαραίτητη η κράτηση θέσεων με email στο Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
ή τηλεφωνικά στο 6985 069 300 (μέγιστος αριθμός 40 άτομα)

 

12 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ

“ΔΡΑΜΑΤΟΠΟΙΗΜΕΝΗ ΗΜΕΡΙΔΑ”, ΠΛΑΤΕΙΑ ΕΛ ΑΛΑΜΕΙΝ, 17:30

Τρεις πράξεις με τελετάρχη έναν θεατρικό χαρακτήρα: ένα φανταστικό πρόσωπο που έχει καταδυθεί και διανύσει το Αδριάνειο υδραγωγείο και θέλει να μας προετοιμάσει για να κάνουμε το ίδιο. Ο ταξιδιώτης αυτός, μαζί με την παρέα του, μυεί τους συμμετέχοντες στον αόρατο κόσμο του Αδριάνειου. Το τρίπτυχο μνημείο-νερό-δίκτυο διαπερνά το πρόγραμμα της ημερίδας και οδηγεί σε έναν οργανωμένο διάλογο με εκλεκτούς καλεσμένους, όπου θα συνδιαμορφωθεί το κοινό όραμα για την αξιοποίηση του “κοινού” αδριάνειου κεφαλαίου.

Διάρκεια: 3 ώρες

Απαραίτητη η κράτηση θέσεων με email στο Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
ή τηλεφωνικά στο 6985 069 300 (μέγιστος αριθμός 80 άτομα)

 

11 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ - ΘΕΑΤΡΟ ΡΕΜΑΤΙΑΣ

“Τραχίνιαι”  του Σοφοκλή

Από το ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Βόλου

Τιμή εισιτηρίου: 10€

Απαραίτητη η κράτηση θέσεων στο ticketservices.gr  

 

13 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ

“Απο-στάσεις” - Με τη Θεατρική Ομάδα του Δήμου Χαλανδρίου

Στο κινούμενο λεωφορείο της ζωής, που κάνει στάση καθρεφτίζοντας την ακίνητη εξέδρα των θεατών, συναντάμε τους ήρωες του έργου. Παγιδευμένοι ο καθένας στον μικρόκοσμο της θέσης του, ταξιδεύουν στη σχετικότητα του χρόνου. Ο Επιστάτης, το πρόσωπο-κλειδί, καλείται να πραγματοποιήσει τον έλεγχο των εισιτηρίων κι επί τη ευκαιρία να επισκευάσει τις "στάσεις" και τις προ-θέσεις τους. Μα ξαφνικά ένα απρόοπτο φρενάρισμα αλλάζει τα δεδομένα. Τι έχει συμβεί; Ποιο μυστήριο κρύβεται στη θέση του οδηγού; Θα μας αποκαλύψει η... "θεία" δίκη, όταν έρθει το πλήρωμα του χρόνου.

Κείμενα - Σκηνοθεσία: Στέφη Θεοδότου

Παίζουν: Θεατρική Ομάδα του Δήμου Χαλανδρίου

 

15 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ

“Μία χώρα δύο αιώνες μετά” του Ανδρέα Φλουράκη, σε σκηνοθεσία Ρουμπίνης Μοσχοχωρίτη

Συμπαραγωγή Φεστιβάλ Δωδώνης, ΔΗΠΕΘΕ Κοζάνης και ομάδα Anima

Όταν η εκδήλωση για τα διακόσια χρόνια από την Επανάσταση ακυρώνεται, μια ομάδα θεατών ανεβαίνουν στη σκηνή να διαμαρτυρηθούν και δεν λένε να φύγουν. Τσακώνονται, τα βρίσκουν, τραγουδούν, παίζουν παιχνίδια, εξομολογούνται, χορεύουν… Στο τέλος αποφασίζουν να κάνουν όλοι μαζί μια γιορτή, γιατί ό,τι κι αν πιστεύουμε, όσο διαφορετικοί κι αν είμαστε, κάποια γεγονότα είναι όμορφο να τα μοιραζόμαστε.

Σκηνοθεσία: Ρουμπίνη Μοσχοχωρίτη

Σκηνικά-Κοστούμια: Γεωργία Μπούρδα

Πρωτότυπη Μουσική: Θοδωρής Λεμπέσης

Επιμέλεια Κίνησης: Κατερίνα Γεβετζή

Σχεδιασμός Φωτισμού: Ζωή Μολυβδά- Φαμέλη

Βοηθός σκηνοθέτη: Δέσποινα Στάμου

Παίζουν οι ηθοποιοί αλφαβητικά: Ιωσήφ Ιωσηφίδης, Θανάσης Κουρλαμπάς, Άρης Μπαταγιάννης, Αμαλία Νίνου, Ράνια Σχίζα, Μαρία Χάνου

 

17 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ

“Όλος ο Κόσμος μια Σκηνή”

Θεατρικό Εργαστήρι Χαλανδρίου

Το Θεατρικό Εργαστήρι Χαλανδρίου μας προσκαλεί σε μια πραγματική γιορτή, σε μια αναζήτηση της ίδιας της αλήθειας! Μέσα από μονολόγους που ακροβατούν ανάμεσα στην κωμωδία και στο δράμα, στη φάρσα και στο γκροτέσκο, οι συντελεστές της παράστασης αναμένουν να συμφωνήσουμε μαζί τους ότι "Όλος ο Κόσμος μια Σκηνή".

 

18 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ

“200 Χρόνια από την Ελληνική Επανάσταση” από το Ίδρυμα Ζήση

Παράσταση με κεντρικό θέμα την Επανάσταση του 1821 από την έναρξη έως τα επινίκια.

Χοροί, τραγούδια, ήχοι και μουσικές αφιερωμένες στον εορτασμό των 200 ετών της Ελληνικής  Επανάστασης.

Συμμετέχουν 50 χορευτές με παραδοσιακές φορεσιές οι οποίοι θα συνοδεύονται από την ορχήστρα του Παναγιώτη Λάλεζα.

 

20 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ

“Ζαπατίστας - Μια παράσταση που παίχτηκε παλιά δηλαδή σήμερα”

 Οι Ζαπατίστας είναι ένα κίνημα ιθαγενών και Μεξικανών, που την Πρωτοχρονιά του 1994, ξεσηκώθηκε ενάντια στην καταπίεση των ιθαγενικών κοινοτήτων και ζήτησε ελευθερία και ανεξαρτησία από το κράτος του Μεξικό. Από τότε μάς καλούν με τις πράξεις τους να φανταστούμε μια καθημερινότητα διαφορετική, έναν κόσμο ανάποδα. Τον Οκτώβριο του 2020, οι Ζαπατίστας, αφουγκραζόμενοι την ανάγκη ενός ολόκληρου πλανήτη να ξανά-ελπίσει και να ξανά-μαγευτεί, κόντρα στην κοινωνική απελπισία στην οποία μας έχει οδηγήσει η πανδημία και η παγκόσμια πολιτική κατάσταση, ανακοίνωσαν την απόφασή τους να ξεκινήσουν ένα ταξίδι στις πέντε ηπείρους, ξεκινώντας από την Ευρώπη. Αυτή η παράσταση είναι μια γιορτή υποδοχής τους. Αντλώντας έμπνευση από τα δικά τους λόγια και τις ιστορίες τους, οι συντελεστές της παράστασης επιχειρούν να προσεγγίσουν το Ζαπατίστικο κίνημα και να επαναδιαπραγματευτούν έννοιες όπως η δημοκρατία, η δικαιοσύνη και η ελευθερία. 

Σκηνοθεσία - Δραματουργία: Δανάη Λιοδάκη

Σκηνικά - Κοστούμια: Νικόλας Κανάβαρης

Μουσική: Παύλος Κατσιβέλης

Βοηθός Σκηνοθέτη: Εύα Φρακτοπούλου

Παίζουν: Ευσταθία Λαγιόκαπα, Μαριέλα Δουμπού, Δημήτρης Τσιγκριμάνης, Σωτήρης Χατζηαγόρου

 

22 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ

“Ο Σαίξπηρ ταξιδεύει με την Αργώ”

Πολιτιστικός - Επιστημονικός Σύλλογος Χαλανδρίου «ΑΡΓΩ»

Όταν τα πράγματα σκουραίνουν, όταν είσαι ένα χρόνο κλεισμένος στο σπίτι, όταν πλένεις τα χέρια σου 92 φορές την ημέρα, όταν το φτέρνισμα σημαίνει κάτι παραπάνω από «λες να άρπαξα κανένα κρύωμα;», όταν δεν έχεις μία και έχεις να δεις τους αγαπημένους σου μήνες, ποιόν θα φωνάξεις; Τον Σαίξπηρ! Ναι καλά διαβάσατε, τον Σαίξπηρ θα φωνάξεις διότι ο Big Willie έχει όλες τις λύσεις μέσα σε 38 έργα κι εκατοντάδες σονέτα και σοφές ρήσεις.

Παίζουν: Ιάκωβος Μανωλάς, Αποστολία Ευθυμίου, Αντώνης Δημητριάδης, Σοφία Λιπατεντζόγλου, Καίτη Σιούτη, Ξένια Ροδοθεάτου, Σωτηρία Φορτώση, Αλέξης Καϊμάκης, Θανάσης Υφαντόπουλος, Ντίνα Στεφάνου

 Έμμετρα κείμενα: Αντώνης Δημητριάδης

 Σύνθεση, διδασκαλία, σκηνοθεσία: Ιωάννα Μπακαλάκου

 

23 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ

“Όταν ο Ρήγας Φεραίος συνάντησε τον Μότσαρτ”  του Γιάννη Σολδάτου

Σε σκηνοθεσία Γιώργου Λιβανού από τους Θεατρίνων Θεατές

Οι Θεατρίνων Θεατές, με αφορμή τα 200 χρόνια από την Ελληνική Επανάσταση, επιλέγουν το θρυλικό  πρόσωπο  του Ρήγα Φεραίου για να παρουσιάσουν τη ζωή, το έργο και τη σημαντική συμβολή του στον αγώνα για την απελευθέρωση, μέσα από μια φανταστική συνάντησή του με τον Μότσαρτ όπου συνομιλούν για το όρομα της ελευθερίας και της ανεξαρτησίας σε όλον τον κόσμο.

Ερμηνεύουν: Καίτη Ιμπροχώρη, Γιώργος Λιβανός,  Πέπη Οικονομοπούλου, Έφη Βενιανάκη, Στάθης Παναγιωτίδης, Μάνος Χατζηγεωργίου , Όλγα Πρωτονοταρίου, Βασίλης Θεοδώρου, Ιουλία Φάλια

Μουσική: Σάκης Τσιλίκης

Υπό την Αιγίδα της Περιφέρειας Αττικής για τον εορτασμό των 200 χρόνων.

Τιμή εισιτηρίου: 10

Καθολικά προσβάσιμη θεατρική παράσταση. Θα πραγματοποιηθεί με ταυτόχρονη διερμηνεία στην Ελληνική Νοηματική Γλώσσα, ενδογλωσσικούς υπέρτιτλους για (Κ)κωφούς/ές και βαρήκοους/ες και ακουστική περιγραφή για τυφλούς/ες και άτομα με προβλήματα όρασης.  Με την πιστοποίηση της Κίνησης Ανάπηρων Καλλιτεχνών.

 

24 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ

“L’appuntamento στη Ρεματιά...”

Συναυλία για φωνή και πιάνο με πολύ γνωστά, μελωδικά τραγούδια και ντουέτα της εποχής των ‘60s, ‘70s, ξένου και ελληνικού ρεπερτορίου, με την Τζίνα Πούλου και τον Σταύρο Σαλαμπασόπουλο.

Στο πιάνο ο Φρίξος Μόρτζος.

 


Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε τη χρήση των cookies.