Παρασκευή, 18 Οκτωβρίου 2024 06:59

Με Ross Daly, Δ. Μητσοτάκη, τζαζ και Πέρσι Σέλλεϋ, συνεχίζεται το Φεστιβάλ Ρεματιάς “Νύχτες Αλληλεγγύης”

Με δυο μαγικές βραδιές που χάρισε στο κοινό η Φιλαρμονική Ορχήστρα του Δήμου Χαλανδρίου, με τη Ρίτα Αντωνόπουλου και τον Κώστα Θωμαΐδη, στο μεγάλο αφιέρωμα για τον αξεπέραστο Θάνο Μικρούτσικο, έκλεισε η πρώτη εβδομάδα του Φεστιβάλ Ρεματιάς - Νύχτες Αλληλεγγύης 2024.

Προηγήθηκαν η εναρκτήρια και εντυπωσιακή συναυλία της διαπολιτισμικής ορχήστρας παιδιών και νέων από 8 έως 25 ετών, El Sistema αλλά και το γλυκό ταξίδι στις αναμνήσεις όλων μας, με όχημα τα τραγούδια του Μίμη Πλέσσα, στο ειδικό αφιέρωμα στον μεγάλο δημιουργό που φέτος κλείνει 100 χρόνια ζωής.

Το Φεστιβάλ συνεχίζεται αυτή την εβδομάδα με την αρχή να γίνεται τη Δευτέρα 08/07, με τη συναυλία Jazz, Swing «Old Hollywood» με επιρροές από τότε που οι μεγάλες μπάντες στα συγκεκριμένα είδη μουσικής κυριαρχούσαν με τους Λένα Σταμέλου και Ηλία Ζέρβα να ερμηνεύουν.

Τη σκυτάλη παίρνουν την Τετάρτη 10/07 «Οι Τσέντσι» του σημαντικού ποιητή του Βρετανικού ρομαντισμού Πέρσι Σέλλεϋ. Με τους Γιάννη Νταλιάνη, Ελίζα Σκολίδη, Ελένη Ζαραφίδου, Χρήστο Παπαδόπουλο, Δημήτρη Κολιό, Γιώργο Κορομπίλη και Πανάγο Ιωακείμ. Σε σκηνοθεσία της Μαριλίτας Λαμπροπούλου.

Την Πέμπτη 11/07 η Ένωση Αρκάδων Χαλανδρίου με αφορμή τα 50 χρόνια από την Τουρκική εισβολή στην Κύπρο, με μια μουσικοχορευτική παράσταση φέρνουν στο Χαλάνδρι το Νησί της Αφροδίτης.

Την Παρασκευή 12/07 η Ναταλία Κωτσάνη, ο Τάσος Κουφοδήμος ο Ross Daly και η εκλεκτή τους ορχήστρα μελοποιούν ένα από τα ομορφότερα ποιήματα της Κρητικής Λογοτεχνίας τον «Απόκοπο» του Μπεργαδή.

Η δεύτερη εβδομάδα κλείνει με τον Δημήτρη Μητσοτάκη το Σάββατο 13/07, με μια συναυλία γιορτή: «Από τους Ενδελέχεια Μέχρι Σήμερα». Μαζί του οι «112» μια σημαντική μουσική κολεκτίβα. Σε μια βραδιά ελληνικού ροκ και όχι μόνο...

Η συντριπτική πλειονότητα των εκδηλώσεων είναι και φέτος με ελεύθερη είσοδο.

Οι θεατές χρειάζεται μόνο να κάνουν δωρεάν ηλεκτρονική κράτηση μέσω του more.com ενώ το Φεστιβάλ με χαρά θα δεχτεί και φέτος τη συνεισφορά τους σε τρόφιμα, φάρμακα κι άλλα είδη πρώτης ανάγκης για τις Κοινωνικές Δομές του Δήμου Χαλανδρίου.

Δείτε το πρόγραμμα του Φεστιβάλ Ρεματιάς - Νύχτες Αλληλεγγύης 2024 ΕΔΩ και ΕΔΩ

 

 

Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε τη χρήση των cookies.