Πέμπτη, 25 Ιουλίου 2024 10:20

Έκθεση πρώτων έργων της Δημοτικής Πινακοθήκης του Δήμου Χαλανδρίου

Εγκαινιάζεται τη Δευτέρα 13 Μαΐου 2024 η έκθεση των πρώτων έργων της Δημοτικής Πινακοθήκης που δημιούργησε ο Δήμος Χαλανδρίου.

Τα εγκαίνια θα πραγματοποιηθούν στις 19:30, στο Κέντρο Νεότητας (Δαναΐδων & Αντιγόνης).

Η πρώτη έκθεση θα διαρκέσει έως τις 13 Ιουνίου 2024 και περιλαμβάνει έργα των: Μαρίας Αναστασίου, Τζούλιας Ανδρειάδου, Μάκη Βάγια, Άγγελου Βλάσση, Περικλή Γουλάκου, Νίκου Ζήβα, Πέτρου Ζουμπουλάκη, Χρίστου Καρά, Κυριάκου Κατζουράκη, Σταυριανού Κατσιρέα, Χρήστου Κεχαγιόγλου, Μίλτου Κοτσώνη, Σπύρου Κουρσάρη, Πάνου Κουφού, Δημήτρη Κριτσωτάκη, Δημήτρη Μάζη, Γιώργου Μακρή, Φανής Μιχαηλίδη, Βασίλη Νικολαΐδη, Γιώργου Νικολαΐδη, Νίκου Οικονομίδη, Λίλας Παπούλα, Βασίλη Προκόπου, Κυριάκου Ρόκου, Παύλου Σάμιου, Ρουμπίνας Σαρελάκου, Ιωάννη Σεργουλόπουλου, Βασίλης Σολιδάκη, Άννας Φιλίνη.

Η Δημοτική Πινακοθήκη Χαλανδρίου συστάθηκε με ομόφωνη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου, με στόχο να συγκεντρώσει έργα εικαστικών καλλιτεχνών από όλη την Ελλάδα, τα οποία θα εκτίθενται σε κατάλληλο χώρο που θα διαμορφωθεί αλλά και θα κοσμήσουν σημεία του υπό κατασκευή, νέου Δημαρχείου.

Ήδη, έχουν αποκτηθεί από δωρεές ζωγράφων, χαρακτών και γλυπτών, οι οποίοι εκτίμησαν την ιδέα για τη δημιουργία Δημοτικής Πινακοθήκης, πάνω από 60 έργα.

Η επιτροπή που συντονίζει το έργο της Πινακοθήκης και αποτελείται από καλλιτέχνες, ιστορικούς τέχνης και μέλη που πρότειναν οι δημοτικές παρατάξεις, παρουσιάζει 29 από αυτά τα έργα ως δείγμα της εργασίας που έχει γίνει μέχρι σήμερα.

Η προσπάθεια συγκέντρωσης και άλλων έργων συνεχίζεται έτσι ώστε η Δημοτική Πινακοθήκη να αποτελέσει μια ακόμη κοιτίδα πολιτισμού που τόσο πολύ έχει ανάγκη η πόλη μας.

Διάρκεια έκθεσης: 13/5/2024 έως 13/6/2024

Ώρες λειτουργίας:
Τρίτη - Σάββατο 11:00-13:30
Τρίτη, Τετάρτη, Πέμπτη 19:00-21:00

 

Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε τη χρήση των cookies.