Τετάρτη, 29 Μαϊος 2024 02:58

“Μάγεψε” η συναυλία που “ένωσε” το Χαλάνδρι με την Άνδρο

Σε μια κατάμεστη από κόσμο, αίθουσα του Ιδρύματος Ζήση, πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 25 Φεβρουαρίου 2024, η μεγάλη συναυλία της Φιλαρμονικής Ορχήστρας Πνευστών του Μουσικού Συλλόγου Άνδρου, υπό τη μουσική διεύθυνση του κου Δημήτρη Σιδέρη.

Στη συναυλία συμμετείχε και η Συμφωνική Ορχήστρα Νέων του Δήμου Χαλανδρίου, υπό τη μουσική διεύθυνση του κου Κώστα Ιωαννίδη.

Η πλειοψηφία των δυο σχημάτων απαρτιζόταν από παιδιά τα οποία καταχειροκροτήθηκαν από το κοινό.

Η συναυλία πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο της μουσικής συνεργασίας του Δήμου Χαλανδρίου και του Δήμου Άνδρου, η οποία ξεκίνησε πριν από έναν χρόνο.

Τον δήμαρχο Χαλανδρίου, Σίμο Ρούσσο, εκπροσώπησε η αντιδήμαρχος Πολιτισμού, Χριστίνα Μαχαίρα, η οποία συνεχάρη τα δυο σχήματα, τονίζοντας ότι «είναι πολύ ελπιδοφόρο όταν τα παιδιά ασχολούνται με τη μουσική, καλλιεργώντας το νου και το πνεύμα τους» ενώ πρόσθεσε ότι «θα συνεχιστούν οι πολιτιστικές ανταλλαγές για την ενίσχυση των δεσμών φιλίας και συνεργασίας, με τον Δήμο Άνδρου».

Ευχαρίστησε ακόμη τον πρόεδρο του Εθνομουσικολογικού Ιδρύματος Πέτρου Γ. Ζήση, Περικλή Κώτση, για την παραχώρηση της αίθουσας, και την αμέριστη στήριξη και βοήθειά του σε παρόμοιες εκδηλώσεις.

Το παρών έδωσαν επίσης, η πρόεδρος του Μουσικού Συλλόγου Άνδρου, Ντορίνα Αμωράτη, η κόρη του χορηγού της ΜΟΥ.Σ.Α., μουσικός και τραγουδοποιός, Κατερίνα Πολέμη, η υπεύθυνη Πολιτισμού Δήμου Άνδρου, Ρίτσα Στεφάνου, ο δημοτικός σύμβουλος Άνδρου, Δημητρός Πολέμης, η πρόεδρος του κληροδοτήματος Δημήτρη και Λιλίκας Μωραΐτη, Ξενοφώνη Σκορίνη, ο πρόεδρος του Ιδρύματος Κυδωνέας, Δημήτρης Σιγάλας και ο καλλιτεχνικός διευθυντής της σύγχρονης μουσικής της ΕΡΤ, Γιώργος Αραβίδης.

 

Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε τη χρήση των cookies.