Παρασκευή, 08 Δεκεμβρίου 2023 18:37

“Το φύλλο που δεν ήθελε να πέσει”: Ένατη έκδοση για το βιβλίο του Γιάννη Πλαχούρη

Επανακυκλοφόρησε από τις εκδόσεις ΑΓΚΥΡΑ, σε 9η έκδοση, το παραμύθι του Γιάννη Πλαχούρη «Το φύλλο που δεν ήθελε να πέσει - Όταν η αγάπη έλιωσε την παγωνιά του χειμώνα», με εικονογράφηση της Ειρήνης Καραλέκα. Μια ιστορία για τη δύναμη που κρύβει ο καθένας μέσα του και την πίστη ότι στη ζωή κερδίζονται όλα με προσπάθεια.

Είναι η ιστορία ενός φύλλου λεύκας που αρνείται να πέσει. Η αγάπη του για τη ζωή το οδηγεί να ανακαλύψει τη δύναμη που κρύβει ο καθένας μέσα του, μαθαίνοντας να παρατηρεί και να γνωρίζει τον κόσμο γύρω του ζώντας με αξίες, αρχές και στόχους. Πάνω απ’ όλα, όμως, καταλαβαίνει ότι στη ζωή όλα κερδίζονται με προσπάθεια και όταν είναι έτοιμος κάποιος να προσφέρει την αγάπη του, χωρίς να τον νοιάζουν ανταλλάγματα, τότε νιώθει γενναίος και δυνατός να υπερβεί όλες τις δυσκολίες και τα εμπόδια.

Ο Γιάννης Πλαχούρης γεννήθηκε το 1951 στην Αθήνα από πατέρα Ηπειρώτη (Τετράκωμο – Τζουμέρκα) και μάνα Μικρασιάτισσα (Αϊβαλί). Εργάστηκε στη δημοσιογραφία (ημερήσιος και περιοδικός Τύπος, ραδιόφωνο) σε διάφορες θέσεις. Έχει γράψει και δημοσιεύσει από το 1973 μέχρι σήμερα ποίηση, μυθιστόρημα, παραμύθια, Καραγκιόζη, τις σατιρικές «Ιστορίες του κυρίου Λαμόγιου», κριτικές προσεγγίσεις. Με τον Δημοσθένη Κορδοπάτη συνέκδοσαν του ιδιότυπο περιοδικό «Κέντρων» Συνεργάτης, κατά καιρούς, σε διάφορα λογοτεχνικά περιοδικά (ΚΛΠ, Έρευνα, Εξόπολις, Περίπλους, Intex κ.ά) και ιστοσελίδες (diastixo, fractal, newstimes). Πέρασε και από τον συνδικαλισμό (ΠΟΕΣΥ, ΕΣΠΗΤ, Εταιρεία Ελλήνων Λογοτεχνών). Συμμετείχε επίσης στις διοικήσεις διαφόρων πολιτιστικών φορέων (Αετοπούλειο, ΔΕΠΑ Χαλανδρίου, Κέντρο Μικρασιατικού Ελληνισμού Δήμου Νέας Ιωνίας).

 


Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε τη χρήση των cookies.