Πέμπτη, 25 Ιουλίου 2024 09:35

Πλήθος κόσμου στα εγκαίνια της εικαστικής έκθεσης “έξω φρενών από ευχαρίστηση”, στο κτήριο Νόμπελ

Η μεγάλη εικαστική έκθεση «έξω φρενών από ευχαρίστηση», στο κτήριο «Νόμπελ», άνοιξε τις πύλες της, την Παρασκευή 29 Σεπτεμβρίου, προσφέροντας μια εμπειρία ευφρόσυνης διέγερσης στους εκατοντάδες επισκέπτες της.

Τα πρωτότυπα έργα 60 και πλέον Ελλήνων και ξένων δημιουργών, σε διαφορετικά καλλιτεχνικά μέσα (εγκαταστάσεις, φιλμ, μουσικές επιτελέσεις, ζωγραφική και γλυπτική, νέα μέσα), ανέδειξαν με τρόπο μοναδικό τα θέματα που πραγματεύεται η έκθεση, τις διεκδικήσεις για το φύλο και τον ερωτισμό, τη συντηρητικοποίηση κοινωνικών ομάδων, χειμαζόμενων από διαδοχικές κρίσεις, τις συνθήκες που δημιουργεί η καταστροφή του περιβάλλοντος και η ανάδυση του ψηφιακού ρεαλισμού.

Η επιμελήτρια της έκθεσης Νάντια Αργυροπούλου, αναφέρθηκε στη σημασία που έχει η παρουσίαση οργανώσεων τέχνης με διεθνή εμβέλεια, με συμμετοχές καλλιτεχνών από την Ελλάδα και το εξωτερικό και με έρευνα σε κρίσιμα θέματα της εποχής, σε χώρους δημοτικούς με εξωστρεφή πολιτιστική πολιτική και ελεύθερη πρόσβαση για όλους. Ευχαρίστησε τον Δήμο Χαλανδρίου για τη στήριξη που πρόσφερε στην υλοποίηση της έκθεσης και επεσήμανε την ανάγκη να συνεχιστεί και ενισχυθεί περαιτέρω το πρωτοπόρο πνεύμα αυτής της πρωτοβουλίας και των συνεργασιών που δημιουργήθηκαν με άξονα το κτήριο «Νόμπελ», πολιτιστικό κέντρο Δήμου Χαλανδρίου.

Από την πλευρά του ο δήμαρχος Χαλανδρίου Σίμος Ρούσσος, αναφέρθηκε στη μεγάλη προσπάθεια που έχει κάνει ο Δήμος, από το 2015, για να μπορέσει να αποπερατωθεί το κτήριο «Νόμπελ» και να καταστεί ένας χώρος Τέχνης και Πολιτισμού, αντάξιος της πόλης του Χαλανδρίου και ικανός να προσελκύει δημιουργούς και επισκέπτες από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Την έκθεση ενεργοποίησαν τη βραδιά των εγκαινίων δύο δράσεις, η ανάγνωση του κειμένου «Μισοάδεια και Μισογεμάτη Γιορτή» της Βαλίνιας Σβορώνου και η live μουσική περφόρμανς «Dance Me To The End (A Working Class Madonnas Tale)» των The Callas featuring The Callasettes.

Η έκθεση συνεχίζεται έως τις 12 Νοεμβρίου, με ένα δυναμικό πρόγραμμα παράλληλων εκδηλώσεων.

Πλήθος κόσμου 

Τα εγκαίνια της έκθεσης τίμησαν με την παρουσία τους, πλήθος εικαστικών και δημιουργών από την Ελλάδα και το εξωτερικό, επιμελητές και θεωρητικοί τέχνης.

Παραβρέθηκαν επίσης, ο πρώην υπουργός Ευκλείδης Τσακαλώτος, η πρώην βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Αννέτα Καββαδία, το μέλος της ΠΓ του ΣΥΡΙΖΑ Πάνος Λάμπρου, οι αντιδήμαρχοι Σέργιος Γκάκας, Έλενα Χριστούλη, Δημήτρης Χριστουλάκης, Ιωάννα Αθανασάτου, οι δημοτικοί σύμβουλοι Γεράσιμος Λυμπεράτος, Μιμή Γκασούκα, Χριστίνα Μαχαίρα, Ευγενία Κατούφα, Έπη Λέρτα, και πλήθος υποψηφίων δημοτικών συμβούλων.

Στοιχεία της διοργάνωσης

Επιμέλεια: Νάντια Αργυροπούλου
Βοηθός επιμέλειας: Αδριανός Ευθυμιάδης
Οπτική ταυτότητα και έντυπο υλικό: Εύα Παπαμαργαρίτη
Σχεδιασμός και εγκατάσταση οπτικοακουστικών: Μάκης Φάρος, Αντώνης Γκατζουγιάννης
Συνεργάτης αρχιτέκτονας: Σοφία Τεκτονίδου
Βοηθός δράσεων: Στέφανι Οράτη
Σχεδιασμός φωτισμών: Νίκος Βλασόπουλος
Επιμέλεια κειμένων: Φωτεινή Πίπη
Μεταφορά και εγκατάσταση έργων: Move Art
Ασφάλιση έργων: Karavias Underwriting Agency S.A.
Παραγωγή: Laika Productions, AtoZ communication & strategy Ι.Κ.Ε.

Oργάνωση: Δήμος Χαλανδρίου
Με τη χορηγία: ΦΛΥΑ, Δημοτική Ανώνυμη Εταιρεία Εκμετάλλευσης Ακινήτων Δήμου Χαλανδρίου
Με τη χορηγία: Karavias Underwriting Agency S.A.

INFO
Κτήριο «Νόμπελ», χώρος πολιτισμού Δήμου Χαλανδρίου
Ήβης 30 & Τυμφρηστού, 152 34 Χαλάνδρι
M3, στάση Χαλάνδρι | ΟΑΣΑ, γραμμή 447, στάση Αρδηττού
Το κτίριο είναι προσβάσιμο σε ΑμεΑ μόνο στο ισόγειο
29/9-12/11/2023
Ώρες λειτουργίας: Τετ.-Παρ.: 6:00-9:30 μ.μ., Σαβ., Κυρ.: 12:30-6:00 μ.μ.
(Κλειστά το Σάββατο 28 Οκτωβρίου)
Είσοδος ελεύθερη

 

Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε τη χρήση των cookies.