Παρασκευή, 19 Απριλίου 2024 21:05

Η Περιφέρεια Αττικής τιμά με ημερίδα τους Αρβανίτες της Αττικής

Στο πλαίσιο των επετειακών εκδηλώσεων για την Επανάσταση του 1821, η Περιφέρεια Αττικής διοργανώνει ημερίδα την Τρίτη 14 Δεκεμβρίου 2021 και ώρα 18:30 με θέμα:

«Έλληνες, Ρωμιοί, Αρβανίτες: Οι χωρικοί της Αττικής στην Ελληνική Επανάσταση. Η περίπτωση του Αμαρουσίου και του Χαλανδρίου».

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στο Κέντρο Τέχνης Τύπου & Πολιτισμού ΑΜΑΡΥΣΙΑ και θα μεταδοθεί από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης της Περιφέρειας Αττικής και από το www.amarysia.gr.

Η ημερίδα έχει ως στόχο να τιμήσει αλλά και ταυτόχρονα να φωτίσει και να αναδείξει τη συμβολή των χωρικών της Αττικής, οι οποίοι στην πλειονότητά τους ήταν χριστιανοί Αρβανίτες, και συγκεκριμένα των περιοχών του Αμαρουσίου και του Χαλανδρίου στην Ελληνική Επανάσταση.

Στην ημερίδα θα απευθύνουν χαιρετισμό ο περιφερειάρχης Αττικής Γιώργος Πατούλης, η αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Βορείου Τομέα Αθηνών Λουκία Κεφαλογιάννη, ο δήμαρχος Αμαρουσίου Θεόδωρος Αμπατζόγλου και ο δήμαρχος Χαλανδρίου Σίμος Ρούσσος.

Ομιλητές της ημερίδας θα είναι ο αρχαιολόγος-επίκουρος καθηγητής του ΕΚΠΑ Γιώργος Πάλλης και ο ιστορικός Ευρωπαϊκών Πολιτισμών Παναγιώτης Στουραΐτης.


Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε τη χρήση των cookies.