Κυριακή, 05 Δεκεμβρίου 2021 17:02

Νέα ταινία ετοιμάζει το κινηματογραφικό εργαστήριο του Δήμου Χαλανδρίου

Το κινηματογραφικό εργαστήριο του Δήμου Χαλανδρίου θα συναρπάσει για μια ακόμη χρονιά τους συμμετέχοντες, συνδυάζοντας πραγματικότητα και όνειρο, ψυχολογία και ποίηση, δράση και σιωπή, τοπία και πρόσωπα.

Ο Δήμος Χαλανδρίου φιλοδοξεί να δημιουργήσει ένα πρότυπο κινηματογραφικό εργαστήριο όπου οι προσωπικότητες όσων συμμετέχουν είναι το πρώτο και καθοριστικό «υλικό» για την υλοποίηση μιας ταινίας, με τις ιδέες, τα βιώματα, τη φαντασία τους. Μπροστά ή πίσω από την κάμερα, πάντα σε πνεύμα συνεργασίας, με συλλογική δουλειά.

Στη διάρκεια του εργαστηρίου ακολουθούνται όλα τα στάδια υλοποίησης μιας ταινίας από την πρωταρχική ιδέα και τη συγγραφή του σεναρίου μέσα από ομαδικές συζητήσεις και καταγραφές, την προεργασία για την υλοποίηση της ταινίας (πρόβες, ρεπεράζ χώρων, σκηνικά/κοστούμια, ντεκουπάζ των σκηνών) μέχρι την οργάνωση και την υλοποίηση των γυρισμάτων και την αποπεράτωση της ταινίας (μοντάζ, τεχνικές επεξεργασίες, μουσική). Όλες οι εργασίες γίνονται συλλογικά, ξεκινώντας από το σενάριο μέχρι και την ολοκλήρωση της ταινίας.

Απευθύνεται σε νέους από 16 ετών και ενήλικες.

Υπεύθυνος εργαστηρίου: Νίκος Κορνήλιος, σκηνοθέτης. Στοιχεία επικοινωνίας: τηλ.: 6975-596856, e-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Οι συναντήσεις θα γίνονται κάθε Τρίτη 19:00-22:00 με εκκίνηση τον Νοέμβριο του 2021.

Η διάρκειά του είναι 8 μήνες με 3 ώρες εβδομαδιαίως.

Μέγιστος αριθμός συμμετεχόντων 20 άτομα.

Δηλώστε τη συμμετοχή σας στο e-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Το κινηματογραφικό εργαστήριο του Δήμου Χαλανδρίου έχει ολοκληρώσει με επιτυχία τις ταινίες: «Μαγική καλίμπα» και «H τεχνική του φιλμ νουάρ».

«Μαγική καλίμπα» (1919-2020)

 

«H τεχνική του φιλμ νουάρ» (2020-2021)

 

Διαβάστε σχετικά:

5 Καλλιτεχνικά Εργαστήρια από τη Διεύθυνση Πολιτισμού του Δήμου Χαλανδρίου

 


X

ΠΡΟΣΟΧΗ

Για να αναδημοσιεύσετε ένα άρθρο παρακαλούμε απευθυνθείτε στο info@myxalandri.gr

Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε τη χρήση των cookies.