Πέμπτη, 21 Σεπτεμβρίου 2023 10:39

Το πρόγραμμα εκδηλώσεων του Φεστιβάλ Ρεματιάς 2021 “Νύχτες Αλληλεγγύης”

Με την εμπειρία του περασμένου καλοκαιριού κι ενός «διστακτικού» αλλά πετυχημένου πρώτου φεστιβάλ στην Covid εποχή, o Δήμος Χαλανδρίου επιχειρεί φέτος να φέρει και πάλι στην «καρδιά» της πόλης, το θέατρο της Ρεματιάς, περισσότερες Νύχτες Αλληλεγγύης τηρώντας με αταλάντευτη προσήλωση τα μέτρα προστασίας που μας έκαναν πέρυσι να γιορτάσουμε μια απόλυτα ασφαλή διοργάνωση.

Το Φεστιβάλ Ρεματιάς 2021, διαρκεί από τις 21 Ιουνίου έως τις 23 Σεπτεμβρίου, και αριθμεί 50 Νύχτες Αλληλεγγύης, στις περισσότερες από τις οποίες, μολονότι δεν λείπουν εκδηλώσεις από όλο το φάσμα των παραστατικών τεχνών, παρουσιάζονται πολλές θεατρικές παραστάσεις, με στόχο την υποστήριξη των δημιουργών και όλων των εργαζομένων στον χώρο του θεάτρου, ο οποίος δέχτηκε το πιο ισχυρό πλήγμα κατά τη διάρκεια του τελευταίου χρόνου με τους εσωτερικούς χώρους να παραμένουν κλειδωμένοι επί μακρόν.

Την αλληλεγγύη προς τους ανθρώπους του θεάτρου, η Ρεματιά θα εκφράσει επίσης διαθέτοντας φέτος στο Ταμείο Αλληλοβοήθειας του Σωματείου Ελλήνων Ηθοποιών (ΤΑΣΕΗ), τα είδη πρώτης ανάγκης που προσφέρουν κάθε χρόνο οι θεατές, στις παραστάσεις με ελεύθερη είσοδο. Ο αντιδήμαρχος Πολιτισμού, Σέργιος Γκάκας, σημειώνει σχετικά: «Το θέατρο αποτελεί διαχρονικά τον “πνεύμονα” της πόλης, της πολιτείας και των πολιτών και είναι χρέος μας να του προσφέρουμε το οξυγόνο που στερήθηκε, το οξυγόνο που χρειάζεται για να αναπνεύσει και που τελικά μας προσφέρει για να αναπνεύσουμε. Και θέατρο είναι ο δημόσιος χώρος και ο δημόσιος λόγος, είναι οι άνθρωποι που δουλεύουν για αυτό. Η επιβίωσή του είναι ταυτισμένη με την επιβίωσή τους. Κι εμείς εδώ στη Ρεματιά κρατάμε ζωηρή στη μνήμη μας αυτή την εμπειρία».

Από τη σκηνή της Ρεματιάς θα περάσουν και φέτος καταξιωμένοι και δημοφιλείς καλλιτέχνες, ωστόσο παραμένοντας πιστό στις δεσμεύσεις του, το φεστιβάλ στηρίζει τους νέους και λιγότερο προβεβλημένους δημιουργούς. Σε αυτό το πλαίσιο εντάσσεται φέτος για έβδομη συνεχή χρονιά και η Συνάντηση Αλληλέγγυων Καλλιτεχνών, OUR FESTIVAL, από την ομάδα συλλογικού πολιτισμού «Εμείς», που θα διαρκέσει από τις 26 Ιουλίου έως την 1η Αυγούστου, παρουσιάζοντας καθημερινά περισσότερες από μία παραστάσεις θεάτρου, μουσικής, χορού, κουκλοθεάτρου, video art, παραστάσεις για παιδιά, εργαστήρια για μικρούς και μεγάλους.

Τις εκδηλώσεις, στη συντριπτική τους πλειονότητα με ελεύθερη είσοδο, θα έχουν τη δυνατότητα να παρακολουθήσουν κατά προτεραιότητα έως και 300 θεατές, αφού προμηθευτούν το δελτίο εισόδου τους από τον ιστότοπο www.viva.gr.

Παράλληλα με τις παραστάσεις στη Ρεματιά, το φετινό φεστιβάλ έχει υπό τη σκέπη του και εκδηλώσεις που θα πραγματοποιηθούν με πιο περιορισμένο κοινό σε γειτονιές της πόλης. Εκτός από παραστάσεις Θεάτρου Σκιών και κουκλοθεάτρου που θα μας θυμίσουν μια εποχή άλλης αθωότητας, στο πλαίσιο του φεστιβάλ προγραμματίζονται ακόμη εκδηλώσεις με σημείο αναφοράς το Αδριάνειο Υδραγωγείο, ένα πρωτοπόρο έργο που φιλοδοξεί να κάνει το αρχαίο μνημείο μέρος της καθημερινότητας και της πολιτιστικής μας αλληλεπίδρασης.

Παρούσα στο Φεστιβάλ Ρεματιάς 2021 θα είναι φυσικά και η Κίνηση Ανάπηρων Καλλιτεχνών, με την επιμέλεια και πιστοποίηση της οποίας θα παρουσιαστούν προσβάσιμες σε όλους και όλες, ως προς το περιεχόμενο, έξι εκδηλώσεις θεάτρου, μουσικής, χορού.

Για μια ακόμη χρονιά οι συνθήκες δεν θα επιτρέψουν και φέτος στη Ρεματιά να ξεχειλίσει από κόσμο, ούτε στον Δήμο Χαλανδρίου να απευθύνει ένα θερμό κάλεσμα για αθρόα προσέλευση του κόσμου στο αγαπημένο μας θέατρο. Παρ’ όλα αυτά, έχουμε και πάλι τη μεγάλη γιορτή της πόλης μας κι όσο περιμένουμε τη μέρα που θα μπορούμε και πάλι ελεύθερα να ανταλλάξουμε τα φιλιά και τις αγκαλιές μας στην αγαπημένη μας Ρεματιά, μπορούμε πια τουλάχιστον να αναγνωρίζουμε με ασφάλεια πίσω από τις μάσκες, τα χαμόγελα στα πρόσωπα που ανταμώνουμε. Στη Ρεματιά. Στο αγαπημένο μας θέατρο, στο θέατρο που μας στηρίζει, στο θέατρο που στηρίζουμε.

Η τέχνη μας στηρίζει, στηρίζουμε την τέχνη
και τους ανθρώπους της

Το αναλυτικό πρόγραμμα εκδηλώσεων του Φεστιβάλ Ρεματιάς 2021 “Νύχτες Αλληλεγγύης” (σε μορφή PDF εδώ):

ΙΟΥΝΙΟΣ

Ώρα έναρξης εκδηλώσεων: 9:00 μ.μ.

21, 22, 23  & 25, 26, 27 ΙΟΥΝΙΟΥ

Η Κουζίνα του Arnold Wesker

Μια πρωτότυπη παράσταση από την ομάδα θεάτρου Vice Versa, την οποία αποτελούν καλλιτέχνες με ρίζες από όλο τον κόσμο, με διαφορετική κουλτούρα και γλώσσα και γίνονται ένα κάτω από τη σκέπη του θεάτρου για να καλέσουν το κοινό στη διεθνή τους «Κουζίνα». Οι 19 ηθοποιοί της «Κουζίνας» από 12 διαφορετικές χώρες, με τους περισσότερους να εκπροσωπούν την αφρικανική κοινότητα της Αθήνας, παίζουν έχοντας τους θεατές τους, θαμώνες της «κουζίνας» τους. Τους σερβίρουν, κινούνται ανάμεσά τους, τους ενσωματώνουν στις σκέψεις, στις κινήσεις και στα λόγια τους. Σεφ, μάγειρες, σερβιτόροι και βοηθοί, μαγειρεύουν, μαλώνουν, τραγουδούν, χορεύουν και ερωτεύονται. Μέλη μιας κουρδισμένης μηχανής, ενός μικρόκοσμου του χαοτικού αστικού κέντρου απαρτίζουν μια μαγειρική Βαβέλ καθώς προσπαθούν να επιβιώσουν και να ονειρευτούν κατά τη διάρκεια μιας ακόμα δύσκολης βάρδιας.

Συνδιοργάνωση: Περιφέρεια Αττικής, Δήμος Χαλανδρίου 

Μετάφραση: Κυριακή Καζελίδου

Σκηνοθεσία: Αγγελική Γκιργκινούδη

Βοηθός Σκηνοθέτη: Άννα Καλογερά

Σκηνογραφία: Κωσταντίνος Κοτσύφης

Μουσική Διδασκαλία: Χρήστος Θεοδώρου

Κίνηση: Τέτη Νικολοπούλου

 

30 ΙΟΥΝΙΟΥ

Ο Δημήτρης Παπαδημητρίου στη Ρεματιά (ΑΝΑΒΑΛΛΕΤΑΙ)

Το πρώτο αντιπροσωπευτικό αφιέρωμα στο συνολικό έργο του συνθέτη Δημήτρη Παπαδημητρίου παρουσιάζει η Συμφωνική Ορχήστρα του Δήμου Χαλανδρίου σε συνεργασία με τον ίδιο τον συνθέτη και την καλλιτεχνική του ομάδα.

Θα παρουσιαστούν μέρη από συμφωνικά του έργα, σε πρωτότυπες ενορχηστρώσεις, από τη σκηνική και κινηματογραφική μουσική αλλά και  αρκετές από τις πολύ μεγάλες του τραγουδιστικές επιτυχίες, παλιές αλλά και πρόσφατες.

Το πόντιουμ της βραδιάς μοιράζονται ο διευθυντής της Συμφωνικής Ορχήστρας του Δήμου Χαλανδρίου, Κώστας Ιωαννίδης, με τον ίδιο τον συνθέτη.

Διεύθυνση: Δημήτρης Παπαδημητρίου - Κώστας Ιωαννίδης

Τραγουδούν: Βερόνικα Δαβάκη, Πάνος Παπαϊωάννου, Γιώργος Φλωράκης

 

ΙΟΥΛΙΟΣ

Ώρα έναρξης εκδηλώσεων: 9:00 μ.μ.

2 ΙΟΥΛΙΟΥ

Hidrant Festival

Παρουσίαση του ευρωπαϊκού προγράμματος ανάδειξης του Αδριάνειου Υδραγωγείου, συνοδεία τραγουδιών για το νερό.

Οι «Αλληλέγγυες Νότες» παρουσιάζουν την εκδήλωση  «Νερό - Νεράκι / Μια γουλιά ακόμα». Μια μουσικό-θεατρική εκδήλωση για την αναβίωση του Αδριάνειου Υδραγωγείου υπό την αιγίδα της «ΙΔΙΟΜΕΛΟΝ Art» Μουσικές και τραγούδια μαζί με κείμενα από την προφορική μας παράδοση για το ζωντανό νερό.

Σκηνοθετική επιμέλεια: Μανώλης Γιούργος

Μουσική επιμέλεια: Γεωργία Δεληγιαννοπούλου

Επιμέλεια κίνησης: Γκέλυ Παπαγεωργίου.

Τραγουδούν και διηγούνται 19 μέλη της ομάδας «Αλληλέγγυες Νότες». 

 

2 ΙΟΥΛΙΟΥ

Party project

Εγκαίνια εικαστικής έκθεσης σύγχρονων καλλιτεχνών στην περιοχή του Συνοικισμού Χαλανδρίου

Σημείο συνάντησης: Χρυσοστόμου Σμύρνης 10, Χαλάνδρι

Ώρα: 7:00 μ.μ.

Διάρκεια έκθεσης: Από τις 2 έως 4 Ιουλίου, 7:00-9:30 μ.μ.

Μέσα στις συνθήκες εγκλεισμού και κοινωνικής αποξένωσης, 15 εικαστικοί, μουσικοί και θεωρητικοί, ερευνούν, με αφετηρία την έννοια «πάρτι», σχεδιάζουν και προετοιμάζουν ένα καλλιτεχνικό γεγονός που θα πραγματοποιηθεί στον Συνοικισμό Χαλανδρίου (Αδριάνειο Υδραγωγείο). Σκοπός της εκδήλωσης είναι μέσω της συμμετοχικής διαδικασίας να δημιουργηθεί ανάμεσα στους πολίτες που θα την επισκεφθούν μια σχέση δημιουργικής κοινωνικής συνύπαρξης, η οποία με τη σειρά της θα αποτελέσει το έναυσμα για μια σύγχρονη καλλιτεχνική, κοινωνιολογική διαλεκτική αναζήτησης και οργάνωσης του δημόσιου χώρου.

 

5 ΙΟΥΛΙΟΥ

Ο Πέτρος και ο λύκος του Σεργκέι Προκόφιεφ

Το διάσημο μουσικό παραμύθι παρουσιάζεται για πρώτη φορά στην Ελλάδα, σε μεταγραφή για πιάνο, βιολί, φλάουτο, βιολοντσέλο, σαξόφωνο και κρουστά, από την παιδική σκηνή της εταιρείας θεατρικών παραγωγών ΜΕΘΕΞΙΣ του Χρήστου Τριπόδη, σε απόδοση - σκηνοθεσία του ίδιου, με τον Ρένο Χαραλαμπίδη και πέντε μουσικούς με επτά μουσικά όργανα ζωντανά επί σκηνής.

Θεατρική διασκευή - σκηνοθεσία: Χρήστος Τριπόδης

Με τον Ρένο Χαραλαμπίδη

Διάρκεια: 60’ (χωρίς διάλειμμα)

Γενική είσοδος: 10 €

Μειωμένο 8 € (φοιτητικό, ανέργων, ΑμεΑ)

Group άνω των 20 ατόμων: 7 €/άτομο

Προπώληση: 8 € στο https://www.viva.gr/tickets/theater/periodeia/o-petros-kai-o-lykos 

 

7  ΙΟΥΛΙΟΥ

Φαίδρα

Μια παράσταση - σκηνική́ σύνθεση από́ τα κορυφαία κείμενα της αρχαίας ελληνικής και λατινικής γραμματείας Ιππόλυτος του Ευριπίδη και Φαίδρα του Ρακίνα, στη  μετάφραση του Στρατή Πασχάλη. Τον μύθο της φλεγόμενης από έρωτα Φαίδρας αφηγούνται επί σκηνής η Σαβίνα Γιαννάτου στον ρόλο της θεάς Αφροδίτης, η Μίνα Αδαμάκη στον ρόλο της Τροφού, καθώς και η Ραφίκα Σαουίς, στον ρόλο της Φαίδρας. Μαζί τους ο Σπύρος Περδίου στον ρόλο του Θησέα και ο Δημήτρης Τσίκλης, στον ρόλο του Ιππόλυτου. Τη σκηνοθεσία της παράστασης υπογράφει ο Μάνος Καρατζογιάννης. Η μουσική είναι του Δημήτρη Μαραμή.

 

8 - 9  ΙΟΥΛΙΟΥ

Μήδεια του Μποστ

Με την ανατρεπτική σατιρική κωμωδία του, ο Μέντης  Μποσταντζόγλου (Μποστ) ξεκίνησε να γράψει ένα έργο βασισμένο στην ομώνυμη τραγωδία του Ευριπίδη και κατέληξε να μιλάει σε δεκαπεντασύλλαβο για μια γυναίκα στυγνή, κακούργα δολοφόνισσα, που έσφαξε τα παιδιά της επειδή ήτανε κάτι παλιόπαιδα που δεν παίρνανε τα γράμματα και δεν θέλανε να δουλέψουν. Σαν να μην της έφταναν όλα αυτά είχε κι έναν άντρα, τον Ιάσωνα, που την κεράτωνε από πάνω με μία καλόγρια!  Έτσι, θολωμένη η Μήδεια αρπάζει το χασαπομάχαιρο απ’ την κουζίνα και φευ! Σφάζει όποιον βρει μπροστά της!

Διασκευή - Απόδοση στίχων - Σκηνοθεσία: Νικορέστης Χανιωτάκης

Πρωτότυπη μουσική (παίζεται επί σκηνής από τους ηθοποιούς): Monika

Καθολικά προσβάσιμη θεατρική παράσταση. Θα πραγματοποιηθεί με ταυτόχρονη διερμηνεία στην Ελληνική Νοηματική Γλώσσα, ενδογλωσσικούς υπέρτιτλους για (Κ)κωφούς/ές και βαρήκοους/ες και ακουστική περιγραφή για τυφλούς/ες και άτομα με προβλήματα όρασης. Με την επιμέλεια και πιστοποίηση της Κίνησης Ανάπηρων Καλλιτεχνών.

Γενική είσοδος: 18€
Μειωμένο: 14€ (φοιτητικό, ανέργων, ΑμεΑ)
Προπώληση: από 14€

 

10 ΙΟΥΛΙΟΥ

Alejando Díaz - Cantando con los amigos φωτεινή πλευρά της Λατινικής Αμερικής)

Μια συναυλία χαρούμενη με έντονα ηχοχρώματα, κέφι και αισιοδοξία και ένα εκρηκτικό μίγμα με φλογέρες των Άνδεων, έγχορδα των πεδιάδων και των πόλεων, αφροπερουβιάνικα και αφροκουβανέζικα κρουστά.

Με οχτώ μουσικούς από τη Λατινική Αμερική επί σκηνής, θα ταξιδέψουμε προς Περού, Βολιβία, Χιλή, Κολομβία, Βενεζουέλα, Μεξικό, Εκουαδόρ, Κούβα, Πουέρτο Ρίκο ενώ θα περάσουμε για λίγο και από την Ελλάδα.

Επί σκηνής οι:      

Martha Moreleón: τραγούδι, κρουστά

Pedro Fabián: τραγούδι, κρουστά, πνευστά, έγχορδα

Eduardo Villasis: τραγούδι, κρουστά, πνευστά

Oscar Pozo Ramos: τραγούδι, κρουστά, πνευστά

Δημήτρης Χριστόπουλος: μπάσο

José Fabián: τραγούδι, κρουστά, πνευστά

Carlos Enrique Villasis: τραγούδι, κρουστά, πνευστά, έγχορδα

Alejando Díaz: τραγούδι, κρουστά, πνευστά, έγχορδα, ενορχηστρώσεις, επιμέλεια

 

11-12 ΙΟΥΛΙΟΥ

Ο κόσμος ανάποδα από την ομάδα Κοπέρνικος

Η πολυβραβευμένη ομάδα «Κοπέρνικος» έρχεται για δύο μοναδικές μουσικοθεατρικές παραστάσεις στο θέατρο της Ρεματιάς. Μαζί της ταξιδεύουν η αφελής Ορτανσία και ο ξερόλας Υάκινθος, με μια απερίγραπτη όρεξη να αφηγηθούν στα παιδιά παραμύθια με τον δικό τους ανατρεπτικό τρόπο, αλλά και η μάγισσα Σκουποξυλάνθη, ο Μπομπ ο χαμαιλέοντας, ο κύριος Γρουσουζέλος, οι Πειρατές της Τσιχλόφουσκας και η άγρια φυλή των Κάμα Τούμπα.

Κείμενο - Στίχοι: Έμη Σίνη

Μουσική - Ενορχήστρωση: Άγγελος Αγγέλου

Ορτανσία: Έμη Σίνη

Υάκινθος: Ελισσαίος Βλάχος

Τραγουδούν: Τίμος Δασκαλόπουλος, Μαρία Παπαγεωργίου, Παντελής Ραβδάς

Μουσικοί: Άγγελος Αγγέλου (μπάσο), Μαρίνος Γαλατσινός (κλαρινέτο, φλάουτο), Νίκος Παπαναστασίου (ακορντεόν), Αλέξης Κωτσόπουλος (κιθάρα, τρομπόνι, βιολοντσέλο) 

Γενική είσοδος: 12€
Προπώληση Early bird: 10€
Προπώληση εισιτηρίων: viva.gr

 

14 ΙΟΥΛΙΟΥ

Lemon - Μια παράσταση ανάμεσα στη στεριά και τη θάλασσα

Η καλλιτεχνική πρόταση του Μελαχρινού Βελέντζα που ταξιδεύει ανά την Ελλάδα από το 2018 και παρουσιάζεται με πρωτότυπο τρόπο πότε στη στεριά, πότε στη θάλασσα και πότε κάπου ανάμεσα, κερδίζοντας εκατοντάδες φίλους.

Πρόκειται για την απίστευτη ιστορία του θρυλικού πιανίστα 1900, που φαντάζει σήμερα συγκλονιστικά επίκαιρη δεδομένης της ιστορικής συγκυρίας της πανδημίας. Ο σπουδαιότερος πιανίστας του Ωκεανού που έζησε όλη του τη ζωή μέσα σ’ ένα καράβι - έγκλειστος από επιλογή - συναντά όλους εμάς που αφήνουμε τον υποχρεωτικό εγκλεισμό μας πίσω. Η παράσταση μέσα από μουσική, κίνηση, χορό, τραγούδι, φέρνει στην επιφάνεια τις πραγματικές μας ανάγκες.

Συγγραφέας: Alessandro Baricco

Μετάφραση: Σταύρος Παπασταύρου

Διασκευή | Σκηνοθεσία | Κίνηση: Γεωργία Τσαγκαράκη

Παίζουν: Μελαχρινός Βελέντζας (στον ρόλο του πιανίστα 1900), Γιώργος Δρίβας (στον ρόλο του τρομπετίστα Τιμ Τούνυ)

Διάρκεια: 70 λεπτά

Γενική είσοδος: 15 €
Μειωμένο: 12 € (φοιτητικό, ανέργων, ΑμεΑ, άνω των 65, κάτω των 18)
Προπώληση: https://www.viva.gr/tickets/theater/periodia/lemon/

 

13-14 ΙΟΥΛΙΟΥ

ΤΟ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΔΡΑΜΑΣ ΤΑΞΙΔΕΥΕΙ ΣΤΟ ΧΑΛΑΝΔΡΙ

Κινηματογράφος «Αθηνά»

 

15 ΙΟΥΛΙΟΥ

Θαλασσογραφία

Με τη Χριστίνα Γκόλια

Η Χριστίνα Γκόλια σύγχρονη ερμηνεύτρια στο ξενόφωνο και ελληνόφωνο τραγούδι δημιουργεί μια γέφυρα που ενώνει τη σύγχρονη πραγματικότητα με το όνειρο και τη μαγεία. Το ζωντανό της πρόγραμμα κινείται ανάμεσα σε pop-rock jazz και blues δρόμους, με swing έως και Latin διασκευές, με ξενόγλωσσο και ελληνικό ρεπερτόριο, από τραγούδια του Μανόλη Χιώτη διασκευασμένα με swing σύγχρονο ήχο, μέχρι  ελληνικά και ξένα τραγούδια του κινηματογράφου παλιάς και πιο σύγχρονης εποχής.

 

16 ΙΟΥΛΙΟΥ

Αλλόκοτα & γοητευτικά από τους Opera Chaotique

Mια πρωτότυπη μουσικοθεατρική παράσταση, όπου σημαντικοί αρχαίοι φιλόσοφοι, ποιητές και θεατρικοί συγγραφείς, από διάφορα μέρη του κόσμου και ανά τους αιώνες, αποτελούν τους πρωταγωνιστές ενός θιάσου. Kείμενα σημαντικών λογοτεχνών, από τον Μολιέρο και τον Γκαίτε ως τον Σεφέρη, τον Ρίτσο και τον Καζαντζάκη, αλλά και πρωτότυπα από τους Opera Chaotique, μουσικά κομμάτια δικά τους και τραγούδια από την παγκόσμια μουσική σκηνή, θα μυήσουν τους θεατές σε μια διαδραστική παράσταση. 

Η παράσταση ολοκληρώνεται με  νέα τραγούδια και μελοποιήσεις από το πρώτο ελληνόφωνο άλμπουμ τους, «Στων διακαμένων σας χειλιών την άκρη», που μόλις κυκλοφόρησε.

Μαζί τους η ερμηνεύτρια Ελένη Δημοπούλου.

 

17 ΙΟΥΛΙΟΥ

Δέκα χρόνια ΜΗΔΕΝΙΚΗ ΑΝΟΧΗ

Η Κίνηση Χειραφέτησης Αναπήρων ΜΗΔΕΝΙΚΗ ΑΝΟΧΗ παρουσιάζει στον προσβάσιμο και φιλικό θέατρο της Ρεματιάς τα 10 χρόνια αγώνα διεκδίκησης του αυτονόητου. Όπως και σε κάθε προηγούμενη δράση της, έτσι και τώρα, περνά απευθείας στο διά ταύτα χωρίς φλυαρίες:

«Με λίγα λόγια, αλλά κυρίως με έργα, σας καλούμε όλες, όλους και όλα σε μια χειραφετητική συνάντηση με οδηγό μας το κοινωνικό μοντέλο για την αναπηρία. Η υπόθεση της χειραφέτησης με όρους αξιοπρέπειας για την πολυπληθή ομάδα των αναπήρων, αφορά όλη την ανθρώπινη κοινωνία. Φορέστε τα πιο άνετα ρούχα, τα πιο αναπαυτικά παπούτσια σας και την πιο χαλαρή σας διάθεση και σας περιμένουμε στη Ρεματιά».

ΜΗΔΕΝΙΚΗ ΑΝΟΧΗ

Την εκδήλωση συντονίζει ο Αντώνης Μπούγιας, aka ypopto_mousi.

 

18 ΙΟΥΛΙΟΥ

Με τις μέλισσες ή με τους λύκους

Η παράσταση «Με τις μέλισσες ή με τους λύκους» συνιστά μία καλλιτεχνική προσπάθεια απόδοσης της αγόρευσης του Θανάση Καμπαγιάννη, συνηγόρου πολιτικής αγωγής στην πολυσυζητημένη δίκη της Χρυσής Αυγής. Ο Θανάσης Καμπαγιάννης στο κείμενό του, όπως και οι άλλοι συντελεστές της παράστασης, δεν προσπαθεί μόνο να τεκμηριώσει την ενοχή της εθνικοσοσιαλιστικής οργάνωσης και να πείσει το δικαστήριο για την παράνομη δράση της, αλλά και να φωτίσει την ύπαρξη δύο κόσμων: από τη μία ο κόσμος της ακραίας βίας των ισχυρών, του ρατσισμού, του μίσους και από την άλλη ο κόσμος της αλληλεγγύης, της αγάπης και της συντροφικότητας. Η παράσταση ξεκίνησε παράλληλα με τη διεξαγωγή των τελευταίων ημερών της δίκης και την ανακοίνωση της καταδικαστικής απόφασης για την εγκληματική οργάνωση Χρυσή Αυγή. 

Συγγραφέας: Θανάσης Καμπαγιάννης
Ερμηνεία: Γεράσιμος Γεννατάς
Μουσική: Παύλος Κατσιβέλης, Γιώργος Χανός
Σκηνοθεσία: Δανάη Λιοδάκη
Σκηνικά - Κοστούμια: Νικόλας Κανάβαρης
Δραματουργική επεξεργασία: Λυδία Λιοδάκη, Δανάη Λιοδάκη

Προσβάσιμη θεατρική παράσταση. Θα πραγματοποιηθεί με ταυτόχρονη διερμηνεία στην Ελληνική Νοηματική Γλώσσα και ενδογλωσσικούς υπέρτιτλους για (Κ)κωφούς/ές και βαρήκοους/ες. Με την επιμέλεια και πιστοποίηση της Κίνησης Ανάπηρων Καλλιτεχνών.

 

20 ΙΟΥΛΙΟΥ

Ελευθερία, Μούσα Ελληνική

Φιλαρμονική Ορχήστρα Δήμου Χαλανδρίου

Την γη μου εσύ ενθυμήθηκες, Ελευθερία… Μούσα Ελληνική

Μια συναυλία αφιερωμένη στην επέτειο των 200 χρόνων από την κήρυξη της Ελληνικής Επανάστασης του 1821. Γεγονότα και προσωπικά βιώματα από τον αγώνα Ελλήνων και φιλελλήνων, όπως εκφράστηκαν μέσα από την έμπνευση μουσικών και ποιητών, προβάλλουν στον σημερινό πολιτισμό τη διαχρονική αξία της ελευθερίας.

Διεύθυνση ορχήστρας: Κώστας Ιωαννίδης

Σολίστ: Ειρήνη Καράγιαννη

 

23 ΙΟΥΛΙΟΥ

Mind the gap από την ομάδα Dagipoli Dance Co

Η DAGIPOLI DANCE Co είναι μια ομάδα σύγχρονου χορού, ο πυρήνας της οποίας αποτελείται από ανάπηρα άτομα ενώ το έργο της στο σύνολό του είναι ένα συγκρουσιακό παιχνίδι που επιβάλει στον θεατή να βγει απ’ τη βολική θέση του παθητικού παρατηρητή, να δοκιμάσει τα όρια και τις αντοχές του και να παλέψει με τα στερεότυπα και τους δαίμονές του.

Στην πορεία της, από τον Μάιο του 2004 που δημιουργήθηκε έως σήμερα, η ομάδα αναγνωρίσθηκε και καταξιώθηκε από το ευρύ κοινό, τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό, συμμετέχοντας ισότιμα σε δεκάδες διεθνή φεστιβάλ και παρουσιάζοντας κατά μέσο όρο 15 παραστάσεις το χρόνο σε πολύ μεγάλα και σημαντικά θέατρα σε όλον τον κόσμο.

Προσβάσιμη παράσταση χορού. Θα πραγματοποιηθεί με ταυτόχρονη διερμηνεία στην Ελληνική Νοηματική Γλώσσα και ενδογλωσσικούς υπέρτιτλους για (Κ)κωφούς/ές και βαρήκοους/ες. Με την επιμέλεια και πιστοποίηση της Κίνησης Ανάπηρων Καλλιτεχνών.

Σύλληψη - Χορογραφία: Γιώργος Χρηστάκης

Μουσική σύνθεση - εκτέλεση: Κώστας Λειβαδάς

Φωτισμοί: Γιώργος Καρακουλάκης

Χορεύουν: Ειρήνη Μαυροματάκη, Φαίη Μάλαμα, Κλητώ Τσιγκρή,  Φανή Παρλή, Ελένη Κοντζίλα, Μαρία-Ζωή Τερζοπούλου, Σωτήρης Ταχτσόγλου, Mario-Sergio Bushi και Γιώργος Χρηστάκης

Αφήγηση: Άννα-Μαρία-Ελευθερία Ματζουράνη, Αναστάσης Κολοβός

Διάρκεια: 60’

 

24 ΙΟΥΛΙΟΥ

Οι πεταλούδες είναι ελεύθερες του Leonard Gershe

Μια τρυφερή, ερωτική ιστορία διαδραματίζεται σε μια εποχή που οι αντιλήψεις αλλάζουν και ο κόσμος νιώθει απελευθερωμένος από τα πρέπει - στην εποχή της χαράς και της ελευθερίας. Στο πολυβραβευμένο θεατρικό έργο του, ο αμερικανός Leonard Gershe προσεγγίζει με ευφυές και διεισδυτικό χιούμορ, όλα τα θέματα που απασχολούν τις ανθρώπινες σχέσεις διαχρονικά: το θάρρος απέναντι στη ζωή, το πως αυτοπροσδιορίζεται κανείς απέναντι στις ιδιαιτερότητες και τις φαινομενικές αδυναμίες του, τη δύναμη του έρωτα και τη γενναία απόφαση να επιδιώξουμε την ευτυχία.

Σκηνοθεσία: Ρέινα Εσκενάζυ

Πρωταγωνιστούν: Πέμυ Ζούνη, Αναστάσης Ροϊλός, Εριέττα Μανούρη  

Προπώληση: viva.gr

Γενική είσοδος: 18 €

Τιμή προπώλησης: 15 €

 

26 ΙΟΥΛΙΟΥ-1 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ

OUR FESTIVAL 7

Συνάντηση αλληλέγγυων καλλιτεχνών που παρουσιάζουν ποικιλία εκδηλώσεων. Θέατρο, μουσική, χορός, κουκλοθέατρο, video art, παιδικές παραστάσεις, εργαστήρια για μικρούς και μεγάλους. (Το αναλυτικό πρόγραμμα OUR FESTIVAL).

28-29 ΙΟΥΛΙΟΥ

Θέατρο σκιών και κουκλοθέατρο στις γειτονιές της πόλης

28  «Ο Καραγκιόζης και το ρομπότ», Πάρκο Φ.Ο.Τ.

29 «Ο καπετάν αετός», Αθλητικό Κέντρο «Μ. Παπαδάκης», Κάτω Χαλάνδρι

30 «Ο καραγκιόζης οικολόγος», Πάρκο Ολύμπου & Εδέσσης

 

ΑΥΓΟΥΣΤΟΣ

Ώρα έναρξης εκδηλώσεων: 8:30 μ.μ.

27 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ

Μια γιορτή στου Νουριάν του Volker Ludwig

Συντεχνία του Γέλιου σε σκηνοθεσία Βασίλη Κουκαλάνι

Μια παράσταση από τη Συντεχνία του Γέλιου σε σκηνοθεσία Βασίλη Κουκαλάνι για ανθρώπους από 5 ετών. Η ανατρεπτική κωμωδία Volker Ludwig για τις προκαταλήψεις, τις σχέσεις μεταξύ Ελλήνων και μεταναστών και την πολιτισμική συμφιλίωσή τους, προσπαθεί να αναδείξει τις αρετές της ανεκτικότητας, της αλληλοκατανόησης και αυθόρμητης ταύτισης που έχουν τα παιδιά μεταξύ τους πέραν των εγκλωβισμών που επιβάλλονται από την περιχαράκωση σε εθνικότητες και κοινωνικές τάξεις.

Κείμενο: Volker Ludwig

Μετάφραση / Διασκευή: Βασίλης Κουκαλάνι

Σκηνοθεσία: Βασίλης Κουκαλάνι 

Σκηνικά - Κοστούμια: Αλεξάνδρα Σιάφκου, Αριστοτέλης Καρανάνος

Μουσική: Κώστας Νικολόπουλος

Τραγούδι Παράστασης: Active Member

Επιμέλεια Κίνησης: Μαργαρίτα Τρίκκα 

Σχεδιασμός Φωτισμού: Γιώργος Αγιαννίτης

Βοηθός Σκηνοθέτη: Ελίνα Μαντίδη

Διανομή: Γιάννης Βαρβαρέσος, Θανάσης Ζερίτης, Γεωργία Δελαρόχα Κυριαζή, Κωστής Ραμπαβίλας, Φανή Ξενουδάκη, Αλέξανδρος Τούντας

Καθολικά προσβάσιμη θεατρική παράσταση. Θα πραγματοποιηθεί με ταυτόχρονη διερμηνεία στην Ελληνική Νοηματική Γλώσσα, Ενδογλωσσικούς Υπέρτιτλους για (Κ)κωφούς/ές και βαρήκοους/ες και Ακουστική περιγραφή για τυφλούς/ες και άτομα με προβλήματα όρασης. Με την επιμέλεια και πιστοποίηση της Κίνησης Ανάπηρων Καλλιτεχνών.

Διάρκεια: 75΄

 

28 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ

Υλικό Καποδίστριας - ΔΗΠΕΘΕ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ

Με την ευκαιρία του εορτασμού των 200 χρόνων από την Επανάσταση του 1821, το ΔΗΠΕΘΕ Καλαμάτας παρουσιάζει την παράσταση Υλικό Καποδίστριας και φωτίζει την άγνωστη προσωπικότητα του πρώτου κυβερνήτη του Ελληνικού Κράτους -που αγαπήθηκε από τον λαό και άσκησε μεγάλη επιρροή στην Ευρώπη- καθώς επίσης τον μεγάλο του ανεκπλήρωτο έρωτα με τη Ρωξάντρα Στούρτζα αλλά και τις πολιτικές παρακαταθήκες του.

Επιλογή Κειμένων - Θεατρική προσαρμογή - Σκηνοθεσία: Γιάννης Μαργαρίτης

Μουσική σύνθεση: Δημήτρης Οικονομάκης

Παίζουν: Νίκος Ορφανός, Χρυσάνθη Δούζη, Δημήτρης Καλαντζής, Γιώργος Τσαπόγας, Άρης Τσαμπαλίκας και Γιάννης Μαργαρίτης

 

30 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ

Κληρονομιά του Μαριβώ

Έξι ερωτευμένοι, για να φτάσουν στην πολυπόθητη ένωση, θα πρέπει να υπερνικήσουν οικονομικό συμφέρον, εγωισμό, δειλία και, πάνω απ’ όλα, τον φόβο να ανοιχτούν στον ωκεανό των συναισθημάτων.

Σκηνοθεσία: Γιάννης Νταλιάνης

Παίζουν: Μαριλίτα Λαμπροπούλου, Νίκος Νίκας, Μπίλιω Μαρνέλη, Γιώργος Κορομπίλης, Παρή Τρίκα και Γιάννης Σοφολόγης

 

31 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ

Μεσόγειος: Θάλασσα που εμπνέει, θάλασσα που ενώνει

Ένα μουσικό ταξίδι στις χώρες που αγκαλιάζουν τη Μεσόγειο με αντιπροσωπευτικά τραγούδια, άριες και ντουέτα από όπερες εμπνευσμένες από τα χρώματα, τα αρώματα και τους θρύλους της μεσογειακής και αφρικανικής Μεσογείου. Η διαφορετικότητα των ρυθμών και των μελωδιών ενδυναμώνει τη συνύπαρξη διαφορετικών πολιτισμών. Ερμηνεύουν οι λυρικοί καλλιτέχνες Ιωάννα Βρακατσέλη (μεσόφωνος), Γιάννης Κάβουρας (τενόρος) και Δημήτρης Αλεξανδρίδης (τενόρος). Συμμετέχουν ο βιολιστής Ζήσιμος Φλόρεντς Σουλκούκης και ο Δημήτρης Γιάκας στο πιάνο.

 

ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΣ

Ώρα έναρξης εκδηλώσεων: 8:30 μ.μ.

1 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ

Ο μάγος και η παρέα του

Ένα μιούζικαλ για μικρά και μεγάλα παιδιά με πολύχρωμα σκηνικά και κοστούμια, γέλιο, χορό, τραγούδι και πολλά μαγικά κόλπα που θα καταπλήξουν.

Σκηνοθεσία: Ανδρέας Μοντέζ

Παίζουν οι ηθοποιοί: Ανδρέας Μοντέζ, Κωνσταντίνα Στεφανίδου, Τούλα Μωραΐτη, Μαρία Δρακοπούλου, Μάνος Τσιλιβίς, Τάκης Δρόσος και Ζωή Τριανταφυλλίδη

 

2 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ

Απ' την Ανδαλουσία στους... κήπους της Ρεματιάς
UNDERGROUND YOUTH ORCHESTRA

Ισπανική Συμφωνική Μουσική - M. De Falla και Joaquin Rodrigo με τη συμμετοχή της Συμφωνικής Ορχήστρας Νέων Δήμου Χαλανδρίου

Διεύθυνση: Κώστας Ηλιάδης

Σολίστ:
Βύνη Φουντά και Guitarte ensemble
(Νίκος Χατζηελευθερίου, Χρήστος Φάκλαρης, Μαρία Παπαμιχαήλ, Νεκτάριος Σακελλαρίου)

Μια μουσική εμπειρία βγαλμένη απ' τους "κήπους της Ισπανίας" και το φλογερό ταπεραμέντο της ανδαλουσιάνικης ψυχής.
Ο ήχος της συμφωνικής ορχήστρας συναντά την πιανιστική γραφή του De Falla και την κιθαριστική οπτική του Rodrigo, σε μια καλοκαιρινή μεσογειακή βραδιά στο φυσικό τοπίο της Ρεματιάς.

 

3 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ

Carte postale 

Παλιά τραγούδια νέοι ρυθμοί, μια μουσική παράσταση με την Ευαγγελία Μουμούρη                                                                           

Ένα κουτί γεμάτο cartes postales περιμένει την Ευαγγελία Μουμούρη να το ανοίξει και να βρει ευχές, παράπονα, ερωτικές εξομολογήσεις, αφορισμούς και λόγια που περίμεναν χρόνια να διαβαστούν και να συνυπάρξουν μελωδικά με τραγούδια των Αττίκ, Σουγιούλ, Μουζάκη, Χιώτη, Ζαμπέτα αλλά και των Μάνου, Weill και Κραουνάκη σε ρυθμούς swing, latin, bossanova και tango. 

Ερμηνεία: Ευαγγελία Μουμούρη

Παίζουν οι μουσικοί The Jazzentials:

Μάνος Αθανασιάδης (πιάνο - φωνή)

Κώστας Κωνσταντίνου (μπάσο)

Μάρκος Παπασηφάκης (κιθάρα)

Βασίλης Σαλτίκης (σαξόφωνο)

Αλέξανδρος Μαμμόπουλος (τύμπανα)

 

4 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ

Λάκης Παπαδόπουλος 

Ένας καλλιτέχνης που αποδεικνύει με την πορεία του ότι η μουσική είναι μία και δεν έχει είδη ή ταμπέλες. Μαζί του η Ευδοκία Ράπτη στο τραγούδι, ο Γρηγόρης Γιαρελής στην κιθάρα, ο Παναγιώτης Δανίκας στο μπάσο και ο Αλέξανδρος Αλεξίου στα τύμπανα.

Προσβάσιμη συναυλία. Θα πραγματοποιηθεί με ταυτόχρονη διερμηνεία στην Ελληνική Νοηματική Γλώσσα και Ενδογλωσσικούς Υπέρτιτλους για (Κ)κωφούς/ές και βαρήκοους/ες. Με την επιμέλεια και πιστοποίηση της Κίνησης Ανάπηρων Καλλιτεχνών.

 

6 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ

Έρως μονόπτερος ο πλάνης

Εδώ ο κόσμος καίγεται, με τον έρωτα θα ασχολούμαστε;  Όταν όμως ο Έρωτας είναι Μονόπτερος και Πλάνης, δηλαδή ένας από μας, ασχολείται αυτός μαζί μας και φτιάχνει ένα ερωτικό μενού, από κείμενα, ποίηση, ταχυδακτυλουργικά κόλπα και τραγούδια διασκευασμένα για φωνή και κοντραμπάσο.

Ερμηνεία: Μαρία Φλωράτου

Σκηνοθεσία: Γεράσιμος Γεννατάς

Κείμενα: Γεράσιμος Γεννατάς, Μαρία Φλωράτου

Σκηνικά - Κοστούμια: Μαρία Βασιλάκη

Διασκευή - σύνθεση μουσικής: Διονύσης Μπάστας

 

7 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ

Η χειραφέτησις του Γεωργίου Σουρή

Θεατρική Σκηνή Βαρνάβα  

Ο Γεώργιος Σουρής μέσα απ’ αυτή τη σάτιρα, υποστηρίζει ουσιαστικά τη χειραφέτηση της γυναίκας και ονειρεύεται να τη δει μορφωμένη, απολυτρωμένη από κοκεταρίες και σνομπισμούς, με δικαιώματα στη ζωή, που θα την κάνουν ν’ αναδειχτεί δημιουργικός κοινωνικός παράγοντας, αλλά και χωρίς να καταπατά τη γυναικεία της φύση.

Σκηνοθεσία: Νίκος Γκεσούλης
Μουσική: Γιάννης Ψειμάδας

Σκηνικά - κοστούμια: Τίνα Βασιλοπούλου

Παίζουν: Αναστασία Aποστόλου, Μαρίνα Αντωνίου, Τίνα Βασιλοπούλου, Ελένη Δήμου , Μαρία Καραβά, Ελπίδα Κοτρόγιαννου, Γιώργος Λέπουρης, Εύη Μασιάλα, Δημήτρης Μυλωνάς, Κωνσταντίνα Νικολοπούλου, Λάμπρος Πανόπουλος, Κατερίνα Σκόρδη-Τσούρα, Αναστασία Τουρκαντώνη, Δημήτρης Τσαόπουλος, Όλγα Φωτίου.

 

8 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ

Ο Πατέρας μου η Αθήνα της Μάνιας Παπαδημητρίου

Παλιοί κανταδόροι, πλούσιοι και φτωχοί, έμποροι και διανοούμενοι, εργαζόμενοι και φοιτητές μαζεύονταν κάποτε για να πιουν το κρασί τους και να τραγουδήσουν με κιθάρες κι ένα μπουζουκάκι όλα τους τα ντέρτια. Τη λαογραφία τούτης της πλευράς της Αθήνας εξερευνούν έξι νέοι και παλιότεροι ηθοποιοί και μουσικοί μέσα από τα μάτια του πατέρα, έτσι όπως τα αφηγήθηκε στην κόρη, Μάνια Παπαδημητρίου.

Παίζουν μουσική: Μαρίνα Χρονοπούλου (πιάνο, ακορντεόν), Τάσος Αντωνίου (κιθάρα, μαντολίνο), Θοδωρής Ζέης ( Μπουζούκι), Μάτα Καστρησίου (κρουστά, μεταλλόφωνο)

Τραγουδούν: Τάσος Αντωνίου, Μάτα Καστρησίου, Αθηνά Χατζηαθανασίου, Μάνια Παπαδημητρίου

Θεατρική Αφήγηση - περφόρμινγκ: Μάνια Παπαδημητρίου, Τάσος Αντωνίου, Αθηνά Χατζηαθανασίου, Μάτα Καστρησίου

Προσβάσιμη μουσικοθεατρική παράσταση. Θα πραγματοποιηθεί με ταυτόχρονη διερμηνεία στην Ελληνική Νοηματική Γλώσσα, Ενδογλωσσικούς Υπέρτιτλους για (Κ)κωφούς/ές και βαρήκοους/ες και Ακουστική περιγραφή για τυφλούς/ες και άτομα με προβλήματα όρασης. Με την επιμέλεια και πιστοποίηση της Κίνησης Ανάπηρων Καλλιτεχνών.

 

HIDRANT FESTIVAL 

Δράσεις UrbanDig Project | Όχι Παίζουμε

10 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ

Ο ΚΑΤΩ ΕΑΥΤΟΣ - ΘΕΑΤΡΟ ΡΕΜΑΤΙΑΣ, 21:30

Μενίδι - Κολωνάκι: Ένα αρχαίο υδραγωγείο δρόμος

«Ο Κάτω Εαυτός» ακολουθεί τα χνάρια του νερού του Αδριάνειου Υδραγωγείου σε μία διαδρομή 20 χιλιομέτρων που διατρέχει υπογείως την πόλη. Ο Θάνος Κοσμίδης στα συνθεσάιζερ και άλλα όργανα, η Ειρήνη Αλεξίου στον χορό και η Φένια Σχοινά στο μικρόφωνο, μας προ(σ)καλούν να ανακαλύψουμε τι βρίσκεται κάτω από τα πόδια μας. 

Διάρκεια: 70’ 

 

11 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ

DeMOS THE GAME, ΠΛΑΤΕΙΑ ΕΛ ΑΛΑΜΕΙΝ, 17:30

Ένα διαδραστικό παιχνίδι ανάπτυξης δεξιοτήτων συμμετοχικής λήψης αποφάσεων. 

Οχτώ ομάδες, μια διαδρομή πάνω από το Αδριάνειο Υδραγωγείο στην πόλη του Χαλανδρίου, μια live-art εμπειρία.

Ο χάρτης της πόλης αποτελεί το ταμπλό του επιδαπέδιου παιχνιδιού, όπου οι παίκτες κινούν τα πιόνια τους. Το ταμπλό μετασχηματίζεται σε μια τρισδιάστατη σπείρα που ορίζει τον τρόπο κίνησης μέσα στην πόλη. 

Διάρκεια: 3 ώρες

Απαραίτητη η κράτηση θέσεων με email στο Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
ή τηλεφωνικά στο 6985 069 300 (μέγιστος αριθμός 40 άτομα)

 

12 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ

ΔΡΑΜΑΤΟΠΟΙΗΜΕΝΗ ΗΜΕΡΙΔΑ, ΠΛΑΤΕΙΑ ΕΛ ΑΛΑΜΕΙΝ, 17:30

Τρεις πράξεις με τελετάρχη έναν θεατρικό χαρακτήρα: ένα φανταστικό πρόσωπο που έχει καταδυθεί και διανύσει το Αδριάνειο υδραγωγείο και θέλει να μας προετοιμάσει για να κάνουμε το ίδιο. Ο ταξιδιώτης αυτός, μαζί με την παρέα του, μυεί τους συμμετέχοντες στον αόρατο κόσμο του Αδριάνειου. Το τρίπτυχο μνημείο-νερό-δίκτυο διαπερνά το πρόγραμμα της ημερίδας και οδηγεί σε έναν οργανωμένο διάλογο με εκλεκτούς καλεσμένους, όπου θα συνδιαμορφωθεί το κοινό όραμα για την αξιοποίηση του “κοινού” αδριάνειου κεφαλαίου.

Διάρκεια: 3 ώρες

Απαραίτητη η κράτηση θέσεων με email στο Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
ή τηλεφωνικά στο 6985 069 300 (μέγιστος αριθμός 80 άτομα)

 

11 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ

Lappuntamento στη Ρεματιά…

Συναυλία για φωνή και πιάνο με πολύ γνωστά, μελωδικά τραγούδια και ντουέτα της εποχής των ‘60s, ‘70s, ξένου και ελληνικού ρεπερτορίου, με την Τζίνα Πούλου και τον Κρατερό Κατσούλη.

Στο πιάνο ο Φρίξος Μόρτζος.

 

13 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ

Απο-στάσεις

Με τη Θεατρική Ομάδα του Δήμου Χαλανδρίου

Στο κινούμενο λεωφορείο της ζωής, που κάνει στάση καθρεφτίζοντας την ακίνητη εξέδρα των θεατών, συναντάμε τους ήρωες του έργου. Παγιδευμένοι ο καθένας στον μικρόκοσμο της θέσης του, ταξιδεύουν στη σχετικότητα του χρόνου. Ο Επιστάτης, το πρόσωπο-κλειδί, καλείται να πραγματοποιήσει τον έλεγχο των εισιτηρίων κι επί τη ευκαιρία να επισκευάσει τις "στάσεις" και τις προ-θέσεις τους. Μα ξαφνικά ένα απρόοπτο φρενάρισμα αλλάζει τα δεδομένα. Τι έχει συμβεί; Ποιο μυστήριο κρύβεται στη θέση του οδηγού; Θα μας αποκαλύψει η... "θεία" δίκη, όταν έρθει το πλήρωμα του χρόνου.

Κείμενα - Σκηνοθεσία: Στέφη Θεοδότου

Παίζουν: Θεατρική Ομάδα του Δήμου Χαλανδρίου

 

15 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ

Μία χώρα δύο αιώνες μετά του Ανδρέα Φλουράκη, σε σκηνοθεσία Ρουμπίνης Μοσχοχωρίτη

Συμπαραγωγή Φεστιβάλ Δωδώνης, ΔΗΠΕΘΕ Κοζάνης και ομάδα Anima

Όταν η εκδήλωση για τα διακόσια χρόνια από την Επανάσταση ακυρώνεται, μια ομάδα θεατών ανεβαίνουν στη σκηνή να διαμαρτυρηθούν και δεν λένε να φύγουν. Τσακώνονται, τα βρίσκουν, τραγουδούν, παίζουν παιχνίδια, εξομολογούνται, χορεύουν… Στο τέλος αποφασίζουν να κάνουν όλοι μαζί μια γιορτή, γιατί ό,τι κι αν πιστεύουμε, όσο διαφορετικοί κι αν είμαστε, κάποια γεγονότα είναι όμορφο να τα μοιραζόμαστε.

Σκηνοθεσία: Ρουμπίνη Μοσχοχωρίτη

Σκηνικά - Κοστούμια: Γεωργία Μπούρδα

Πρωτότυπη Μουσική: Θοδωρής Λεμπέσης

Επιμέλεια Κίνησης: Κατερίνα Γεβετζή

Σχεδιασμός Φωτισμού: Ζωή Μολυβδά- Φαμέλη

Βοηθός σκηνοθέτη: Δέσποινα Στάμου

Παίζουν οι ηθοποιοί αλφαβητικά: Ιωσήφ Ιωσηφίδης, Θανάσης Κουρλαμπάς, Άρης Μπαταγιάννης, Αμαλία Νίνου, Ράνια Σχίζα, Μαρία Χάνου

 

17 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ

Όλος ο Κόσμος μια Σκηνή

Θεατρικό Εργαστήρι Χαλανδρίου

Το Θεατρικό Εργαστήρι Χαλανδρίου μας προσκαλεί σε μια πραγματική γιορτή, σε μια αναζήτηση της ίδιας της αλήθειας! Μέσα από μονολόγους που ακροβατούν ανάμεσα στην κωμωδία και στο δράμα, στη φάρσα και στο γκροτέσκο, οι συντελεστές της παράστασης αναμένουν να συμφωνήσουμε μαζί τους ότι "Όλος ο Κόσμος μια Σκηνή".

 

18 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ

200 Χρόνια από την Ελληνική Επανάσταση από το Ίδρυμα Ζήση

Παράσταση με κεντρικό θέμα την Επανάσταση του 1821 από την έναρξη έως τα επινίκια.

Χοροί, τραγούδια, ήχοι  και μουσικές αφιερωμένες στον εορτασμό των 200 ετών της Ελληνικής  Επανάστασης.

Συμμετέχουν 50 χορευτές με παραδοσιακές φορεσιές οι οποίοι θα συνοδεύονται από την ορχήστρα του Παναγιώτη Λάλεζα.

 

20 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ

Ζαπατίστας - Μια παράσταση που παίχτηκε παλιά δηλαδή σήμερα

Οι Ζαπατίστας είναι ένα κίνημα ιθαγενών και Μεξικανών, που την Πρωτοχρονιά του 1994, ξεσηκώθηκε ενάντια στην καταπίεση των ιθαγενικών κοινοτήτων και ζήτησε ελευθερία και ανεξαρτησία από το κράτος του Μεξικό. Από τότε μάς καλούν με τις πράξεις τους να φανταστούμε μια καθημερινότητα διαφορετική, έναν κόσμο ανάποδα. Τον Οκτώβριο του 2020, οι Ζαπατίστας, αφουγκραζόμενοι την ανάγκη ενός ολόκληρου πλανήτη να ξανά-ελπίσει και να ξανά-μαγευτεί, κόντρα στην κοινωνική απελπισία στην οποία μας έχει οδηγήσει η πανδημία και η παγκόσμια πολιτική κατάσταση, ανακοίνωσαν την απόφασή τους να ξεκινήσουν ένα ταξίδι στις πέντε ηπείρους, ξεκινώντας από την Ευρώπη. Αυτή η παράσταση είναι μια γιορτή υποδοχής τους. Αντλώντας έμπνευση από τα δικά τους λόγια και τις ιστορίες τους, οι συντελεστές της παράστασης επιχειρούν να προσεγγίσουν το Ζαπατίστικο κίνημα και να επαναδιαπραγματευτούν έννοιες όπως η δημοκρατία, η δικαιοσύνη και η ελευθερία. 

Σκηνοθεσία - Δραματουργία: Δανάη Λιοδάκη

Σκηνικά - Κοστούμια: Νικόλας Κανάβαρης

Μουσική: Παύλος Κατσιβέλης

Βοηθός Σκηνοθέτη: Εύα Φρακτοπούλου

Παίζουν: Ευσταθία Λαγιόκαπα, Μαριέλα Δουμπού, Δημήτρης Τσιγκριμάνης, Σωτήρης Χατζηαγόρου

 

22 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ

Ο Σαίξπηρ ταξιδεύει με την Αργώ

Πολιτιστικός - Επιστημονικός Σύλλογος «ΑΡΓΩ»

Όταν τα πράγματα σκουραίνουν, όταν είσαι ένα χρόνο κλεισμένος στο σπίτι, όταν πλένεις τα χέρια σου 92 φορές την ημέρα, όταν το φτέρνισμα σημαίνει κάτι παραπάνω από «λες να άρπαξα κανένα κρύωμα;», όταν δεν έχεις μία και έχεις να δεις τους αγαπημένους σου μήνες, ποιόν θα φωνάξεις; Τον Σαίξπηρ! Ναι καλά διαβάσατε, τον Σαίξπηρ θα φωνάξεις διότι ο Big Willie έχει όλες τις λύσεις μέσα σε 38 έργα κι εκατοντάδες σονέτα και σοφές ρήσεις.

Παίζουν: Ιάκωβος Μανωλάς, Αποστολία Ευθυμίου, Αντώνης Δημητριάδης, Σοφία Λιπατεντζόγλου, Καίτη Σιούτη, Ξένια Ροδοθεάτου, Σωτηρία Φορτώση, Αλέξης Καϊμάκης, Θανάσης Υφαντόπουλος, Ντίνα Στεφάνου

Έμμετρα κείμενα: Αντώνης Δημητριάδης

Σύνθεση, διδασκαλία, σκηνοθεσία: Ιωάννα Μπακαλάκου

 

23 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ

Ρήγας Φεραίος του Γιάννη Σολδάτου

Σε σκηνοθεσία Γιώργου Λιβανού από τους Θεατρίνων Θεατές

Οι Θεατρίνων Θεατές, με αφορμή τα 200 χρόνια από την Ελληνική Επανάσταση, επιλέγουν το θρυλικό πρόσωπο του Ρήγα Φεραίου για να παρουσιάσουν τη ζωή, το έργο και τη σημαντική συμβολή του στον αγώνα για την απελευθέρωση, σε μια παράσταση με τη μορφή λαϊκού ορατορίου.

Ερμηνεύουν: Καίτη Ιμπροχώρη, Γιώργος Λιβανός, Πέπη Οικονομοπούλου, Γιάννης Τσιώμου, Στάθης Παναγιωτίδης, Μάνος Χατζηγεωργίου, Όλγα Πρωτονοταρίου,  Σόνια Κωτίδου, Νίκος Χαλατζίδης, Νίκος Γιάννακας.

Στο πιάνο η Νίκη Γκουντούμη.

Το Myxalandri.gr είναι χορηγός επικοινωνίας του Φεστιβάλ Ρεματιάς 2021 “Νύχτες Αλληλεγγύης” 

 


Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε τη χρήση των cookies.