Σάββατο, 27 Απριλίου 2024 02:04

Ο Σύλλογος Χαλανδρίου ΑΡΓΩ συμμετέχει στο πρόγραμμα “Υιοθέτησε μια παραλία”

Ο Πολιτιστικός - Επιστημονικός Σύλλογος Χαλανδρίου «ΑΡΓΩ», σε συνεργασία με την WWF Ελλάς, συμμετέχει στο πρόγραμμα «Υιοθέτησε μια παραλία».

Αναλυτικά η ανακοίνωση - κάλεσμα του περιβαλλοντικά ευαισθητοποιημένου Συλλόγου:

«ΥΙΟΘΕΤΟΥΜΕ ΜΙΑ ΠΑΡΑΛΙΑ - ΚΡΑΤΑΜΕ ΚΑΘΑΡΕΣ ΤΙΣ ΑΚΤΕΣ -
ΚΑΤΑΓΡΑΦΟΥΜΕ ΤΗΝ ΠΛΑΣΤΙΚΗ ΡΥΠΑΝΣΗ - ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΟΥΜΕ ΤΙΣ ΘΑΛΑΣΣΕΣ ΜΑΣ

Αγαπητές φίλες και αγαπητοί φίλοι, είναι γνωστή η ευαισθητοποίηση του Πολιτιστικού - Επιστημονικού Συλλόγου «ΑΡΓΩ» για την προστασία του Περιβάλλοντος, καθώς και οι αντίστοιχες ενέργειες και δράσεις μας.

Ευαισθητοποιημένοι ιδιαίτερα στα θέματα της θαλάσσιας και παράκτιας ρύπανσης, ανακοινώνουμε σήμερα Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος, τη νέα πρωτοβουλία μας να υιοθετήσουμε (τουλάχιστον) μια παραλία στην Αττική, συνεργαζόμενοι με την WWF Ελλάς στο πρόγραμμα «Υιοθέτησε μια παραλία».

Είναι μια κίνηση του Συλλόγου «ΑΡΓΩ» με την WWF Ελλάς, ώστε να συμβάλλουμε ενεργά με τα μέλη και φίλους μας μέσα από ένα πρωτοποριακό πρόγραμμα αποτύπωσης στοιχείων για τις ελληνικές παραλίες που θα παράγει ερευνητικά αποτελέσματα.

Εκτός από τον καθαρισμό της υιοθετημένης παραλίας θα καταγράφουμε ποσοτικά και ποιοτικά στοιχεία από τα απορρίμματα για την αποτύπωση και την αντιμετώπιση της πλαστικής ρύπανσης. Αποτελεί μια πρωτοβουλία επιστήμης των πολιτών (citizen science) μεθοδικής καταγραφής της παράκτιας πλαστικής ρύπανσης για την αποτελεσματική καταπολέμησή της.

Η πρώτη δράση καθαρισμού και καταγραφής στοιχείων θα πραγματοποιηθεί μέσα στον Ιούνιο, αφού πρώτα υπάρξει προετοιμασία και οριστικοποίηση της επιλογής των παραλιών.

Μπορείτε να δηλώσετε το ενδιαφέρον σας για να συμμετέχετε στις εθελοντικές δράσεις, ώστε όλοι μαζί με την προσφορά μας να κρατήσουμε καθαρές τις ακτές μας και συμβάλλουμε στην προστασία των θαλασσών μας.

Για συμμετοχές και περισσότερες πληροφορίες στο e-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.».


Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε τη χρήση των cookies.