Τετάρτη, 12 Μαϊος 2021 22:50

Ο Σύλλογος ΑΡΓΩ παρουσιάζει την Ομάδα Προφορικής Ιστορίας του Χαλανδρίου

Ο Πολιτιστικός - Επιστημονικός Σύλλογος Χαλανδρίου ΑΡΓΩ, προσκαλεί την Τρίτη 27 Απριλίου 2021 και ώρα 20:30, στη διαδικτυακή παρουσίαση της Ομάδας Προφορικής Ιστορίας του Χαλανδρίου, με αφορμή την έκδοση του βιβλίου «Η Δεκαετία του ’40 και οι Χαλανδραίοι».

Για το βιβλίο, καθώς και για τη συνολική δράση της Ομάδας, θα μιλήσουν:

  • η Νάση Σιαφάκα, συντονίστρια της ΟΠΙΔΗΧ και μέλος του Συλλόγου «ΑΡΓΩ» και
  • η Νόρα Ανδρεάδη, μέλος του ΔΣ του Συλλόγου «ΑΡΓΩ» και μέλος της ΟΠΙΔΗΧ.

Η εκδήλωση θα είναι ελεύθερη για όλους στο Zoom με σύνδεσμο πρόσβασης
https://us02web.zoom.us/j/87051010390?pwd=Y0c5a05rSEhHYSthNXkyVnlyanF3QT09 (Meeting ID 870 5101 0390 - Passcode 216127),

ενώ θα μεταδοθεί παράλληλα και από το κανάλι του Συλλόγου στο YouTube.

Η Ομάδα Προφορικής Ιστορίας του Χαλανδρίου είναι μια από τις 40 περίπου Ομάδες ΠΙ, που λειτουργούν πανελλαδικά και δημιουργήθηκε το 2015 με πρωτοβουλία της Νάσης Σιαφάκα, καθηγήτριας του Πανεπιστημίου Αθηνών, και της Τασούλας Βερβενιώτη, ιστορικού, με τη συνδρομή του Δήμου.

Στόχος της ομάδας (ΟΠΙΔΗΧ), είναι η διάσωση της τοπικής ιστορικής συλλογικής μνήμης μέσα από τις προφορικές μαρτυρίες, που τα μέλη της συλλέγουν από συμπολίτες μας.

Από τις ιστορίες ζωής των αφηγητών, η ομάδα αντλεί τις θεματικές ενότητες που παρουσιάζονται στην πόλη μας, σε συνέδρια και στις πανελλαδικές γιορτές προφορικής ιστορίας (oralhistorygroups.gr). Ανάμεσά τους, σημαντική θέση κατέχουν οι προσφυγικοί συνοικισμοί και οι πρόσφυγες, η καθημερινότητα των κατοίκων διαχρονικά, το Αδριάνειο Υδραγωγείο, η Ρεματιά και η δεκαετία του ’40. Η τελευταία, παρουσιάστηκε σε ειδική ημερίδα η οποία οδήγησε και στην έκδοση του βιβλίου: «Η Δεκαετία του ’40 και οι Χαλανδραίοι».


X

ΠΡΟΣΟΧΗ

Για να αναδημοσιεύσετε ένα άρθρο παρακαλούμε απευθυνθείτε στο info@myxalandri.gr

Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε τη χρήση των cookies.