Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024 14:21

Σύλλογος Χαλανδρίου ΑΡΓΩ: Διαδικτυακή παρουσίαση του βιβλίου “Το Ημερολόγιο του Ολύμπου”

Ο Πολιτιστικός - Επιστημονικός Σύλλογος Χαλανδρίου «ΑΡΓΩ» προσκαλεί στη διαδικτυακή παρουσίαση του βιβλίου “Το Ημερολόγιο του Ολύμπου” του Θεόφιλου Καΐρη, από τον Καθηγητή Δημήτρη Ι. Κυρτάτα, την Τετάρτη 7 Απριλίου 2021 και ώρα 8:00 μ.μ.:

Ο Ομότιμος Καθηγητής του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας Δημήτρης I. Κυρτάτας παρουσιάζει διαδικτυακά και συζητάμε μαζί του το βιβλίο του δασκάλου και αγωνιστή του 1821 Θεόφιλου Καΐρη που επιμελήθηκε με τίτλο “Το Ημερολόγιο του Ολύμπου” (Καΐρειος Βιβλιοθήκη - Gutenberg).

Βασικό κείμενο του βιβλίου είναι το ημερολόγιο που κράτησε στα χαρακώματα ο ανδριώτης λόγιος και αγωνιστής, συμμετέχοντας στην εκστρατεία του Ολύμπου από τον Μάρτιο έως τον Μάιο του 1822. Κατέγραφε σχεδόν καθημερινά τις μάχες, τις απώλειες, τις πορείες και τις συνθήκες διαβίωσης μέσα στον χειμώνα. Περιλαμβάνει επίσης συναφή κείμενα του ίδιου, καθώς και το ημερολόγιο που κράτησε οδεύοντας το 1842 με πλοίο προς την εξορία, καταδικασμένος από την Ιερά Σύνοδο και την ελληνική πολιτεία για αιρετική διδασκαλία.

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί μέσω της διαδικτυακής πλατφόρμας Zoom και θα μεταδίδεται απευθείας από το κανάλι του Συλλόγου «ΑΡΓΩ» στο YouTube.


Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε τη χρήση των cookies.