Τετάρτη, 25 Νοεμβρίου 2020 13:40

Η Ευγενία Φακίνου με τη "Νυχτερινή Ακρόαση" στη Λέσχη Ανάγνωσης Βιβλιοθήκης Αετοπουλείου

akroash fakinou

Η Λέσχη Ανάγνωσης της Δημοτικής Βιβλιοθήκης Χαλανδρίου επέλεξε για τον Φεβρουάριο να διαβάσει το βιβλίο "Νυχτερινή Ακρόαση" της Ευγενίας Φακίνου (εκδόσεις Καστανιώτη).

Η συνάντηση της Λέσχης Ανάγνωσης θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 13 Φεβρουαρίου 2019 και ώρα 18:30, στο Αετοπούλειο Πολιτιστικό Κέντρο Δήμου Χαλανδρίου (Φιλικής Εταιρείας & Τομπάζη 18 - Χαλάνδρι, τηλ. 210-6820464).

Καλεσμένη της Λέσχης η συγγραφέας του βιβλίου Ευγενία Φακίνου.

Λίγα λόγια για το βιβλίο:

«Μια καμπάνα κρεμόταν χωρίς σκοινί. Τι κρίμα, σκέφτηκε η Ελένη, θα μπορούσα να τη χτυπήσω ν’ ακουστεί και να διώξει όλη τη φασαρία απ’ το κεφάλι μου» 

Η «Νυχτερινή ακρόαση» είναι μια ιστορία που μιλάει στην καρδιά μας, με αμεσότητα και ζυγίζει την ανθρώπινη μοναξιά, τη μελαγχολία, τα λάθη, τις υποχωρήσεις, τη χειραφέτηση, την άκρατη ψυχή μιας γυναίκας που εντέλει δεν βολεύεται μέσα στα στήθια της και κρώζει κάθε που νυχτώνει τον πόνο μιας ύπαρξης υπό συμβιβασμό.

Μιλάει για τη θέση της γυναίκας σε μια μικρή κοινωνία (μα το ίδιο και σε μια μεγάλη, πολύβουη πόλη όπως η Αθήνα του 1970) και για το ότι μέρα τη μέρα, τα όνειρά μας (που ενίοτε δεν είναι απλώς η λαχτάρα μιας αγκαλιάς) δεν χωράνε σε συμβιβασμούς.

Η αγάπη είναι που αναζητά η ηρωίδα του βιβλίου Ελένη στη ζωή, στις μέρες και την ύπαρξή της· την αγάπη για να πάρει μια ανάσα ζωντανή, ελεύθερη, αληθινή και να κάνει επιτέλους την υπέρβαση και την ανατροπή της, καθώς όλοι το γνωρίζουν, εκείνα που δεν πράξαμε, όσα πέρασαν και τα χάσαμε, εκείνα που δεν κυνηγήσαμε είναι εκείνα που μας πονάνε περισσότερο.

 


X

ΠΡΟΣΟΧΗ

Για να αναδημοσιεύσετε ένα άρθρο παρακαλούμε απευθυνθείτε στο info@myxalandri.gr

Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε τη χρήση των cookies.