Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024 13:57


Ο Πολιτιστικός - Επιστημονικός Σύλλογος Χαλανδρίου «ΑΡΓΩ» για τη δίκη της Χρυσής Αυγής:

Η ώρα της ετυμηγορίας: Δεν είναι αθώοι, να τιμωρηθούν οι ναζί εγκληματίες!

Την Τετάρτη 7 Οκτωβρίου θα ανακοινωθεί η ετυμηγορία των δικαστών για τη νεοναζιστική οργάνωση Χρυσή Αυγή, μιας δίκης που κράτησε 5 χρόνια.

Μια ποινική δίκη στην οποία δικάζονται 69 για την ένταξη σε εγκληματική οργάνωση, την ανθρωποκτονία του Παύλου Φύσσα και άλλες απόπειρες ανθρωποκτονιών ενώ 18 από τους κατηγορούμενους που είχαν εκλεγεί βουλευτές με τη Χρυσή Αυγή κατηγορούνται επιπλέον για διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης.

Πρόκειται για μια ιστορική απόφαση όχι μόνο για την καταδίκη της εγκληματικής και δολοφονικής οργάνωσης αλλά και για την υπεράσπιση του δικαίου και της Δημοκρατίας, απέναντι σε όσους καθημερινά διαδίδουν το δηλητήριο της ξενοφοβίας, του ρατσισμού και μεθοδεύουν την κατάλυση της Δημοκρατίας.

Η απόδοση δικαιοσύνης είναι ένα ελάχιστο ηθικό χρέος που αφορά πρωτίστως στη δικαίωση της μνήμης του Παύλου Φύσσα, των θυμάτων της βίας και του μίσους, αλλά αφορά και ολόκληρη την ελληνική κοινωνία, στέλνοντας ένα καθαρό μήνυμα πως η μισαλλοδοξία, η ρατσιστική και ναζιστική βία δεν μένουν ατιμώρητες.

Η ξενοφοβία, ο ρατσισμός, το μίσος και η βία απέναντι στον αδύναμο είναι κίνδυνοι που υπάρχουν και υποδαυλίζονται στην ελληνική κοινωνία. Είναι ένας διαρκής αγώνας και δημοκρατικό μας καθήκον να προασπίζουμε τα ανθρώπινα δικαιώματα και τις ελευθερίες από τον έκδηλο, ή υφέρποντα φασισμό και τη ναζιστική απειλή.

Την Τετάρτη το πρωί ο Σύλλογος «ΑΡΓΩ» συμμετέχει στο δημοκρατικό κάλεσμα στις 09:30 έξω από το Εφετείο Αθηνών (Λουκάρεως & Λεωφ. Αλεξάνδρας) δίνοντας ένα ενωτικό μήνυμα ενάντια στον φασισμό και τον ναζισμό: Να τιμωρηθούν οι ναζί εγκληματίες!


Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε τη χρήση των cookies.