Τετάρτη, 19 Ιουνίου 2024 12:41


Στο πλαίσιο της περιοδείας του στην αγορά του Χαλανδρίου, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής Νίκος Ανδρουλάκης εξέφρασε τον αποτροπιασμό του για το τρομοκρατικό χτύπημα στη Μόσχα.

«Θέλω να εκφράσω τα ειλικρινή μου συλλυπητήρια στον λαό της Ρωσίας μετά το συγκλονιστικό χθεσινό τρομοκρατικό χτύπημα, που στέρησε τη ζωή σε δεκάδες ανθρώπους. Η διεθνής κοινότητα έχει χρέος να συνεργαστεί για να αντιμετωπίσει ενδεχόμενη νέα έξαρση της τζιχαντιστικής τρομοκρατίας» σημείωσε σε δηλώσεις του.

Ο κ. Ανδρουλάκης άσκησε κριτική στα κυβερνητικά πεπραγμένα, που έχουν ως αποτέλεσμα τη μείωση των πραγματικών εισοδημάτων των πολιτών, τη ραγδαία αύξηση των ενοικίων και την απαξίωση του Εθνικού Συστήματος Υγείας.

«Η Νέα Δημοκρατία απέτυχε παταγωδώς να αντιμετωπίσει την ακρίβεια. Βλέπουμε ότι οι πολιτικές της οδήγησαν τον ελληνικό λαό σε νέες ανισότητες, νέες περιπέτειες, νέες δυσκολίες. Τα ενοίκια έχουν αυξηθεί μέσα σε τέσσερα χρόνια κατά 40% για τις οικογένειες, 50% για τους φοιτητές. Η σωρευτική αύξηση στα βασικά αγαθά προσεγγίζει το 30%. Το Εθνικό Σύστημα Υγείας είναι σε δεινή κατάσταση από τις πολιτικές του κ. Μητσοτάκη. Είναι κορυφαίο ζήτημα που αφορά την πρόσβαση του ελληνικού λαού σε δωρεάν ποιοτικές υπηρεσίες υγείας» επισήμανε.

«Απέναντι, λοιπόν, σε αυτή την κατάσταση έχουμε χρέος να αγωνιστούμε ώστε στις επόμενες ευρωπαϊκές εκλογές να υπάρχει ένα καθαρό προοδευτικό μήνυμα. Ένα μήνυμα απέναντι στη Νέα Δημοκρατία, που θα δείχνει έναν άλλον δρόμο, με πρόγραμμα, με συγκεκριμένες πολιτικές επιλογές. Καταλαβαίνω ότι βοηθά τη Νέα Δημοκρατία η αντιπολίτευση της στείρας επικοινωνίας. Η αντιπολίτευση χωρίς θέσεις. Η αντιπολίτευση του σόου. Εμείς έχουμε χρέος να δείξουμε ένα άλλο παράδειγμα, εκείνο της ποιοτικής και αξιόπιστης αντιπολίτευσης. Αυτό κάνουμε εντός και εκτός Βουλής. Γι’ αυτό κάθε ψήφος στο ΠΑΣΟΚ στις επόμενες ευρωπαϊκές εκλογές είναι ψήφος ελπίδας και προοπτικής για τον ελληνικό λαό» προσδιόρισε ως διακύβευμα των ευρωπαϊκών εκλογών.

Απαντώντας σε ερώτηση δημοσιογράφου για τις χθεσινές δηλώσεις του πρωθυπουργού για τα Τέμπη, ο κ. Ανδρουλάκης σημείωσε: «Χθες ο κ. Μητσοτάκης, ο κ. Φλωρίδης, ο κ. Σπίρτζης καθώς και στελέχη και των δύο κομμάτων έκαναν δηλώσεις, που περιφρονούν τη νοημοσύνη του ελληνικού λαού. Είναι αδιανόητο μετά από αυτήν την τραγωδία, αντί να σιωπήσουν και να αφήσουν την εξεταστική επιτροπή – ή την προανακριτική που εμείς προτείναμε βάσει του πορίσματος του ευρωπαίου εισαγγελέα – και την ελληνική δικαιοσύνη να κάνουν καλά τη δουλειά τους, να κάνουν επικοινωνιακά παιχνίδια.

Οι μεν της Νέας Δημοκρατίας κάνουν ό,τι μπορούν για να βγάλουν λάδι τον κ. Καραμανλή και τα “γαλάζια παιδιά”, που ήταν στους οργανισμούς του ΟΣΕ. Και, από την άλλη, ο κ. Σπίρτζης υιοθετεί με απόλυτο τρόπο το αφήγημα της Νέας Δημοκρατίας ότι δεν ευθύνεται για την τραγωδία η μη υλοποίηση του έργου της τηλεδιοίκησης.

Απέναντι σε όλα αυτά, εμείς θεωρούμε ότι πρέπει να υπάρξει φως, άπλετο φως. Γι’ αυτό προτείναμε εξαρχής προανακριτική που αφορούσε στο πόρισμα της ευρωπαϊκής εισαγγελίας. Γι’ αυτό ζητάμε επιτέλους σεβασμό στους νεκρούς και στις οικογένειές τους. Είναι ένα βαθύ τραύμα στην ψυχή και την καρδιά του ελληνικού λαού. Πρέπει να μάθουμε την αλήθεια, πρέπει οι υπεύθυνοι αυτής της τραγωδίας να οδηγηθούν στη δικαιοσύνη και να αντιμετωπίσουν τις ευθύνες τους».

 

Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε τη χρήση των cookies.