Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024 21:07


Την κοινωνική διάσταση του έργου της Αστυνομίας ανέδειξε ο αστυνομικός Χρήστος Μπαλάσκας εξιστορώντας με ανάρτησή του ένα περιστατικό που αντιμετώπισε το πλήρωμα του περιπολικού Β 5-1 της Β αλλαγής στην περιοχή του Χαλανδρίου.

Συγκεκριμένα έσωσε τη ζωή ενός ανθρώπου ο οποίος θέλησε να βάλει τέλος στη ζωή του "προδομένος και αηδιασμένος από τα ψέματα", όπως χαρακτηριστικά έγραψε στο σημείωμα που άφησε στην οικογένειά του.

«Δεν ξέρω πόσο περισσότερο κοινωνικό χαρακτήρα μπορεί να έχει μία υπηρεσία από αυτόν της Άμεσης Δράσης» γράφει στην ανάρτησή του ο Χρήστος Μπαλάσκας.

«Χθές το μεσημέρι το Β 5-1 περιπολικό της Β αλλαγής της άμεσης δράσης, έλαβε σήμα απο το κέντρο να μεταβεί στην περιοχή του Χαλανδρίου για άνδρα 57 ετών, ο οποίος είχε αφήσει στά παιδιά του σημείωμα ότι θα αυτοκτονήσει και είχε φύγει απο το σπίτι του.

Αμέσως οι συνάδελφοι ζήτησαν απο τα παιδιά του και την σύζυγο μία φωτογραφία του, και ξεκίνησαν τις αναζητήσεις. Σε λιγότερο απο 45 λεπτά μετά απο επισταμένες αναζητήσεις το Β 5-1/Β, εντόπισε τον άνδρα λίγο πρίν προβεί στο απονενοημένο διάβημα. Ο άνδρας σε άσχημη ψυχολογική κατάσταση μεταφέρθηκε στο αστυνομικό τμήμα όπου τον παρέλαβαν τα δύο του παιδιά.

Τα ευχαριστήρια λόγια των δύο παιδιών του παραλίγο αυτόχειρα συγκίνησαν πολύ το πλήρωμα του περιπολικού το οποίο αν και πολύ έμπειρο λύγισε μπροστά στα λόγια ευγνωμοσύνης των δύο γιών του και της γυναίκας του.

Αυτό είναι το κοινωνικό έργο της ΕΛ.ΑΣ. Δεν είμαστε μόνο για καταστολή όπως θέλουν μερικοί να μας κατηγορούν. Μπράβο στους συναδέλφους μου για τις απόλυτα σωστές και μεθοδικές τους ενέργειες οι οποίες έσωσαν μία ζωή!».

Πηγή: www.vimaonline.gr

 


Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε τη χρήση των cookies.