Τρίτη, 01 Δεκεμβρίου 2020 07:41

Ανακοίνωση της Πρωτοβουλίας Πολιτών “Χαλάνδρι Ενάντια” αναφορικά με τη δημοπρασία της ΑΑΔΕ για το κτήμα και το διατηρητέο Δουζένη:

«Πριν από κάποιες ώρες ενημερωθήκαμε για την δημοσίευση δημοπρασίας της ΑΑΔΕ, που περιλαμβάνει το κτήμα και το διατηρητέο Δουζένη.

Η δημοπρασία γίνεται στα πλαίσια της εκκαθάρισης της εταιρείας στην οποία ανήκε το Δουζένη.

Για το κτήμα και το διατηρητέο εργοστάσιο επί αυτού, υπάρχει απόφαση απαλλοτριώσης (2019), σύμφωνα με την οποία, η καταβολή του τιμήματος θα γινόταν από το Πράσινο Ταμείο.

Δυστυχώς όμως όπως διαβάζουμε στον απολογισμό 2020 του Πράσινου Ταμείο, δεν έχει γίνει η καταβολή.

Παράλληλα πρέπει να έχουμε υπόψη μας, ότι βρίσκεστε στα σκαριά ένα νέο χωροταξικό νομοσχέδιο της κυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας που υπάρχει ο κίνδυνος να έχει άμεση επίπτωση στην υπόθεση του Δουζένη.

Με πρόσχημα τη ρύθμιση της "βιομηχανίας" απαλλοτριώσεων που λειτουργούσε τις προηγούμενες δεκαετίες, η Νέα Δημοκρατία επιδιώκει να παγώσει επί της ουσίας την οποιαδήποτε δυνατότητα απαλλοτριώσεων από πλευράς δήμων.

Και αυτό το κάνει θεσμοθετώντας τη διαδικασία της αυτόματης άρση της απαλλοτρίωσης, με προϋποθέσεις τόσο light πού θα οδηγήσει έναν τεράστιο αριθμό απαλλοτριώσεων που εκκρεμούν για διάφορους λόγους (συμφέροντα, ελλιπής χρηματοδότηση, δικαστικοί αγώνες κ.λπ.) στην αυτόματη άρση τους.

Η πιθανότητα δημοπράτησης του Δουζένη και αγοράς του από κάποιον άλλον επιχειρηματία ή τράπεζα, που θα το αντιμετωπίσει ως φιλέτο, είναι ένας κίνδυνος που η πόλη δεν τον αντιμετωπίζει για πρώτη φορά. Από την πρώτη ανακήρυξη του σε πολιτιστικό κέντρο το '92 και την πρώτη απόφαση απαλλοτριώσης του '99, η υπόθεση έχει περάσει από χίλια κύματα και η κινητοποίηση της πόλης και της γειτονιάς ήταν αυτή που κατάφερε να αποτρέψει την πώληση και κατεδάφιση του.

Σίγουρα λοιπόν δεν πρέπει να αντιμετωπιστεί ελαφρά τη καρδία, πόσο μάλλον όταν είναι δεδηλωμένη πρόθεση της κυβέρνησης να προχωρήσει σε αυτόματη άρση απαλλοτριώσεων για να διευκολυνθούν οι επενδύσεις/ξεπουλήματα και όταν η διοίκηση του Πράσινου Ταμείου εξυπηρετεί τους σχεδιασμούς της κυβέρνησης αφήνοντας δεκάδες απαλλοτριώσεις σε εκκρεμότητα.

Το θέμα πρέπει να συζητηθεί άμεσα στα πλαίσια του δημοτικού συμβουλίου, ο δήμαρχος να προβεί στις κατάλληλες ενέργειες απέναντι στο Πράσινο Ταμείο (που καθυστερεί την καταβολή του τιμήματος απαλλοτρίωσης) και η πόλη, και πολύ περισσότερο το Κάτω Χαλάνδρι, να τεθεί σε εγρήγορση απέναντι στον πιθανό κίνδυνο να χαθεί το Δουζένη μέσα από τα χέρια της.

Το κτήμα Δουζένη "σώθηκε" χάρη στους αγώνες που δώσαμε μαζί οι κάτοικοι, ώστε να μην οικοπεδοποιηθεί, κατεδαφιστεί και "αναπτυχθεί".

Δεν θα αφήσουμε να μπει ξανά σε νέες περιπέτειες!».

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΔΙΕΝΕΡΓΕΙΑΣ ΔΕΚΑΠΕΝΤΕ (15) ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΠΛΕΙΟΔΟΤΙΚΩΝ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΩΛΗΣΗ ΤΜΗΜΑΤΟΣ ΤΟΥ ΕΝΕΡΓΗΤΙΚΟΥ ΤΗΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ «EKTASIS DEVELOPMENT ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΚΑΤΑΣΚΕΥΩΝ ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΗΣ ΑΚΙΝΗΤΩΝ ΚΑΙ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ», και το διακριτικό τίτλο «EKTASIS DEVELOPMENT» (αρ. Γ.Ε.ΜΗ. 088555102000, Α.Φ.Μ. 094328299), Η ΟΠΟΙΑ ΕΧΕΙ ΥΠΑΧΘΕΙ ΣΤΗΝ ΕΚΤΑΚΤΗ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΕΙΔΙΚΗΣ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ (ΑΡΘΡΟ 68 ΚΑΙ ΕΠ. ΤΟΥ Ν. 4307/2014). Στο Θ. το Δουζένη.

Διαβάστε σχετικά:

Στον Δήμο Χαλανδρίου το εργοστάσιο Δουζένη (10/07/2019)

 


X

ΠΡΟΣΟΧΗ

Για να αναδημοσιεύσετε ένα άρθρο παρακαλούμε απευθυνθείτε στο info@myxalandri.gr

Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε τη χρήση των cookies.