Κυριακή, 08 Σεπτεμβρίου 2024 03:33

Για μπάνιο στα σούπερ νερά Πόρτο Γερμενού, Αναβύσσου και Σαρωνίδας

«Σαράντα βαθμοί λιώνει το κορμί» κι εμείς το δροσίζουμε βουτώντας στις πιο ωραίες θάλασσες στα πέριξ Πόρτο Γερμενού, Αναβύσσου και Σαρωνίδας.

H αλήθεια είναι ότι ο Ιούνης δεν μας έδειξε και το πιο δροσερό του πρόσωπο φέτος, αφού τα 35αρια ήταν καθημερινότητα με το θερμόμετρο να σκαρφαλώνει αρκετές φορές πάνω κι από τους 35 βαθμούς Κελσίου. Κάπως έτσι οι παραλίες βούλιαξαν από λουόμενους και πλέον το μοναδικό θέμα συζήτησης μοιάζει να είναι: «πού θα πάμε για μπάνιο το ΣΚ;». Εμείς σηκώσαμε μανίκια για άλλη μια φορά και πριν φορέσουμε μπρατσάκια και ξεκινήσουμε τις απλωτές μας, φτιάξαμε μια λίστα με τις καλύτερες παραλίες γύρω από το Πόρτο Γερμενό, την Ανάβυσσο και τη Σαρωνίδα κι ευχόμεθα καλές βουτιές το σαββατοκύριακο.

Προσήλι

Tο Προσήλι στο Πόρτο Γερμενό δικαιολογημένα περηφανεύεται για τα πιο τιρκουάζ νερά της Αττικής. Τοσοδούλικο, μικροσκοπικό κι άλλα τέτοια cute επίθετα το χαρακτηρίζουν. Γεμίζει εύκολα κι ειδικά τα σαββατοκύριακα θα πρέπει να ξεκινήσεις νωρίς προκειμένου να βρεις χώρο να στρώσεις την πετσετούλα σου αφού δεν υπάρχουν ξαπλώστρες. Να θυμηθείς να μην ξεχάσεις ότι τα νερά του βαθαίνουν απότομα, επομένως προσοχή σε πιτσιρίκια και ανθρώπους επιρρεπείς σε κρυοπαγήματα. Τα πεύκα που σκεπάζουν την ακτή δημιουργούν ένα τοπίο έξτρα καρτποσταλικό, ενώ στην άκρη της παραλίας θα βρεις βραχάκια ιδανικά για βουτιές, ή για να απλώσεις την πετσέτα σου λες κι είσαι σε νησί (η μάνα σου εμείς κι εσύ).

H Μεσαία Παραλία του Πόρτο Γερμενού

Αν δεν το γνώριζες ήδη πρέπει να σου αναφέρουμε ότι πέντε διαδοχικές παραλίες συναποτελούν το Πόρτο Γερμενό, και μπορούν και οι πέντε να καυχιούνται για τα κρυστάλλινα ανοιχτογάλαζα νερά τους και την μικρότερη σε σχέση με άλλες αττικές παραλίες κοσμοσυρροή. Η πιο πολυσύχναστη από τις πέντε είναι αυτή που αποκαλείται εύγλωττα «Μεσαία Παραλία»: Βοτσαλωτή και με άφθονη σκιά από τα αρμυρίκια, ιδανική για χάζι και μακροβούτια. Ωστόσο, αν κουβαλάς μαζί σου πιτσιρίκια καλύτερα να την αποφύγεις καθότι βαθαίνει απότομα, έχει όμως νερά να τα πιείς στο ποτήρι.

Σαρωνίδα

Αγαπημένη παραλία που τιμούν ιδιαίτερα οι ρακετοπαίκτες της Αττικής οι οποίοι του δίνουν και καταλαβαίνει στην άπλα της περιοχής. Τα Σαββατοκύριακα ο κόσμος είναι αισθητά περισσότερος από ότι συμβαίνει τις καθημερινές όμως είναι σίγουρο ότι θα βρεις ένα σημείο για να απολαύσεις το μπάνιο σου, στην τεράστια ανοιχτωσιά της.

Ανάβυσσος

Ανοιχτωσιά γράψαμε πιο πάνω και δεν γίνεται να μην αναφέρουμε την παραλία της Αναβύσσου η οποία έχει ένα από τα ωραιότερα ηλιοβασιλέματα της Αττικής όπως συμβαίνει και με το μεγαλύτερο κομμάτι της «αθηναϊκής ριβιέρας», των νότιων παραλιών δηλαδή. Έχει οργανωμένο, αλλά και ελεύθερο τμήμα για να απλώσεις πετσέτες κι είναι από αυτές που όλο και κάπου θα βρεις το Σαββατοκύριακο να στρώσεις χαμέ.

Ο Άγιος Νικόλας της Αναβύσσου

Μια από τις πλέον κοσμαγάπητες παραλίες της Αθηναϊκής Ριβιέρας ο Άγιος Νικόλας στην Ανάβυσσο θυμίζει νησί, με το ψιλό βοτσαλάκι του και τα καθαρά νερά του. Μέχρι να έρθουν τα social media κι αποκαλύψουν την ομορφιά τους, ο Άγιος Νικόλας παράμενε το καλά κρυμμένο μυστικό της Αναβύσσου. Αξίζει να γνωρίζεις ότι έχει μεγάλο ελεύθερο κομμάτι να απλώσεις τις ψάθες και τις πετσέτες σου, έχει και ξαπλώστρες αν προτιμάς και τις σηκώνει το πορτοφόλι σου.

Aκτή Ασημάκη

Η Ακτή Ασημάκη είναι από τις πιο όμορφες παραλίες που θα βρεις στα πέριξ της Σαρωνίδας και του Σουνίου. Φανταστική, ευρύχωρη αμμουδιά, από αυτές που σπανίζουν στην Αττική, με λίγο μόνο βοτσαλάκι εκεί που σκάει το κύμα, και καθαρά ανοιχτογάλαζα νερά που βαθαίνουν σταδιακά, ό,τι πρέπει για τους οικογενειάρχες και τα πιτσιρίκια τους. Είναι σημαντικό να προνοήσεις και να κουβαλήσεις όλα τα παραλιακά απαραίτητα, μιας και δεν πρόκειται να βρεις ξαπλώστρες κι οργανωμένο κομμάτι τριγύρω.

ΚΑΠΕ

Δεν είναι ούτε μία, ούτε δύο οι φορές που έχουμε αναφερθεί στο ΚΑΠΕ και πώς να γίνει διαφορετικά αφού εκεί συναντάμε κρυστάλλινα, σχεδόν κυκλαδίτικα νερά, αμμουδιά και ψιλό βοτσαλάκι σε έναν τοσοδούλικο κολπίσκο από τον οποίο κάθε καλοκαίρι περνά η μισή και βάλε Αθήνα. Αν θες κι εσύ να πάρεις λίγο από το δικαιολογημένο hype του τότε το επόμενο σαββατοκύριακο ξεκίνα από νωρίς για να πιάσεις έγκαιρα θέση.

Πηγή: www.in2life.grΣπύρος Σμυρνής

 

Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε τη χρήση των cookies.