Ανακοινώσεις συλλόγων για τα 3 χρόνια από την τραγωδία στα Τέμπη
Ανακοίνωση του Συλλόγου κοινωνικών δράσεων για την Υγεία και το Περιβάλλον “Καλλιστώ” για τα Τέμπη:
«Τρία χρόνια από το έγκλημα στα Τέμπη. Η μνήμη έγινε φωνή, απαίτηση και διεκδίκηση
Τρία χρόνια από το έγκλημα που στέρησε τη ζωή σε 57 ανθρώπους που είχαν όνειρα, σχέδια, μέλλον. Τρία χρόνια ένα τεράστιο κενό που δεν αναπληρώνεται. Γονείς που συνεχίζουν να ζουν και να μετρούν την απουσία των παιδιών τους. Τρία χρόνια μετά, ο χρόνος μεγαλώνει τον πόνο, δυναμώνει την οργή και την αγανάκτηση. Δυναμώνει την ανάγκη για αλήθεια και για δικαίωση των οικογενειών που ζητούν να αποδοθούν όλες οι ευθύνες.
Η μνήμη των ανθρώπων που χάθηκαν δεν είναι σιωπή. Έγινε φωνή. Έγινε απαίτηση για δικαιοσύνη και διαφάνεια. Έγινε διεκδίκηση για ασφαλείς μεταφορές και ειλικρινή απόδοση ευθυνών.
Ο Σύλλογος Καλλιστώ στέκεται στο πλευρό των οικογενειών των θυμάτων και συντάσσεται με μια κοινωνία που δεν δέχεται άλλες καθυστερήσεις, συγκάλυψη ή χειραγώγηση της αλήθειας. Οι ανθρώπινες ζωές δεν είναι αριθμοί. Είναι ευθύνη όλων. Συμμετέχουμε στη συγκέντρωση μνήμης και διαμαρτυρίας το Σάββατο 28 Φεβρουαρίου στο Σύνταγμα.
Δεν ξεχνάμε - Δεν σιωπούμε - Διεκδικούμε».
Ανακοίνωση του Πολιτιστικού & Επιστημονικού Συλλόγου Χαλανδρίου “Η ΑΡΓΩ”:
«Ο Πολιτιστικός & Επιστημονικός Σύλλογος Χαλανδρίου “Η ΑΡΓΩ” ανταποκρινόμενος στο αίτημα του Συλλόγου Συγγενών Θυμάτων των Τεμπών καλεί τα μέλη και τους φίλους του να συμμετέχουν στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας και μνήμης, το Σάββατο 28 Φεβρουαρίου στις 12 μ.μ. στο Σύνταγμα, στο κέντρο της Αθήνας!
- Για να ενώσουμε τη φωνή μας με την υπόλοιπη κοινωνία!
- Για να απαιτήσουμε να αποκαλυφθούν οι αιτίες και να τιμωρηθούν οι ένοχοι, όσο ψηλά και αν βρίσκονται!
- Για να μην υπάρξει συγκάλυψη και λήθη!
- Για να αποδοθεί Δικαιοσύνη!
- Για να μην υπάρξουν άλλα Τέμπη!
- Για ένα σύγχρονο και ασφαλές Σιδηροδρομικό Δίκτυο!».

