Κυριακή, 08 Ιουνίου 2025 20:00

Ελεύθερο Πανεπιστήμιο Χαλανδρίου: Διάλεξη “Από τη ζωγραφική του καβαλέτου στη ζωγραφική του 20ου αιώνα”

Στο πλαίσιο των διαλέξεων του Ελεύθερου Πανεπιστημίου του Δήμου Χαλανδρίου, θα διεξαχθεί η πολύ ενδιαφέρουσα εκδήλωση με θέμα: «Από τη ζωγραφική του καβαλέτου στη ζωγραφική του 20ου αιώνα», τη Δευτέρα 26 Μαΐου 2025 και ώρα 19:00, στο Κέντρο Νεότητας (Δαναΐδων & Αντιγόνης, Χαλάνδρι).

Ομιλήτρια θα είναι η Ευαγγελία Μαρίνα (Λίνα) Τσίλαγα, oμότιμη καθηγήτρια Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής, Τμήμα Συντήρησης Αρχαιοτήτων και Έργων Τέχνης, εικαστικός, μέλος ΣΕ ΕΠΑΔΗΧ, π. ανταποκρίτρια ξένου τύπου (IAG,MC).

Και μόνο η αναφορά στην καλλιτεχνική δημιουργία στον 20ό αιώνα, μας συνεπαίρνει, μας γεμίζει περιέργεια να γνωρίσουμε το πολιτιστικό αποτύπωμα αυτής της εποχής των μεγάλων φιλοσοφικών, πολιτικών και κοινωνικών αλλαγών, πολλές από τις οποίες τις έχουμε βιώσει.

Η ταχύτητα με την οποία εξελίχθηκαν γεγονότα, επιστήμες, τέχνες και καθημερινότητα οδήγησε σε μια έκρηξη εικαστικής δημιουργίας, που είχε σαν επακόλουθο την εναλλαγή καλλιτεχνικών κινημάτων και τρόπων έκφρασης με μεγαλύτερη ταχύτητα συγκριτικά με το παρελθόν.

Αυτό το πολιτιστικό στίγμα θα παρουσιασθεί και θα αναλυθεί με το παρόν θέμα.

Τον συντονισμό της όλης εκδήλωσης επιμελείται ο Γεράσιμος Λυμπεράτος, καθηγητής ΕΜΠ, δημοτικός σύμβουλος Χαλανδρίου.

 

Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε τη χρήση των cookies.