Τρίτη, 22 Οκτωβρίου 2024 03:33

Εκπρόσωποι του Συμβουλίου της Ευρώπης επισκέφθηκαν το Χαλάνδρι στο πλαίσιο του προγράμματος “ROMACT”

Εκπρόσωποι του Συμβουλίου της Ευρώπης επισκέφθηκαν την Κοινωνική Υπηρεσία του Δήμου Χαλανδρίου, την Τρίτη 15 Οκτωβρίου 2024, στο πλαίσιο του προγράμματος «ROMACT», προκειμένου να καταγράψουν τις πολιτικές και τις δράσεις του Δήμου Χαλανδρίου σε ζητήματα κοινωνικής ένταξης των Ρομά και να διερευνήσουν το ενδεχόμενο επέκτασης του προγράμματος και στη χώρα μας.

Από το Συμβούλιο της Ευρώπης, στη συνάντηση συμμετείχαν η project manager του προγράμματος «ROMACT» κ. Ana Oprisan, η επικεφαλής του τμήματος Ρομά και Μετακινούμενων του Συμβουλίου της Ευρώπης κ. Ελένη Τσετσέκου και ο δικηγόρος - εθνικός συντονιστής του Συμβουλίου της Ευρώπης κ. Γιώργος Τσιάκαλος ενώ από την πλευρά του Δήμου Χαλανδρίου, ο αντιδήμαρχος Κοινωνικής Αλληλεγγύης κ. Κώστας Ευθυμίου, η προϊσταμένη της δ/νσης Κοινωνικής Μέριμνας και στελέχη της Kοινωνικής Yπηρεσίας.

Συζητήθηκαν οι καλές πρακτικές, οι δράσεις και η πολιτική του Δήμου Χαλανδρίου στα ζητήματα κοινωνικής ένταξης και υποστήριξης των ευπαθών ομάδων.

Παράλληλα έγινε παρουσίαση του προγράμματος «ROMACΤ» και διερευνήθηκε η πιθανότητα μελλοντικής συνεργασίας του Δήμου με το Συμβούλιο της Ευρώπης, προς την κατεύθυνση της διάλυσης του καταυλισμού των Ρομά στο Νομισματοκοπείο.

Το εν λόγω πρόγραμμα, που εφαρμόζεται ήδη στη Ρουμανία και τη Βουλγαρία, απευθύνεται σε φορείς της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και έχει ως στόχο τη δημιουργία διαλόγου με την κοινότητα των Ρομά και την τοπική κοινωνία και την ποιοτικότερη παροχή υπηρεσιών για την κοινωνική ενσωμάτωση.

 

Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε τη χρήση των cookies.