Σάββατο, 21 Σεπτεμβρίου 2024 06:09

“Αγαπάμε το Χαλάνδρι”: «Καταψηφίσαμε τις αυξήσεις στα προσφερόμενα δημοτικά αθλητικά προγράμματα»

Ανακοίνωση της δημοτικής παράταξης “Αγαπάμε το Χαλάνδρι” αναφορικά με τις αυξήσεις στα δημοτικά αθλητικά προγράμματα και τα παραχωρητήρια που εισηγήθηκε στο Δημοτικό Συμβούλιο η Διοίκηση του Δήμου Χαλανδρίου:

Μετά την αύξηση των δημοτικών τελών η σημερινή Διοίκηση του Δήμου Χαλανδρίου εισηγήθηκε στο Δημοτικό Συμβούλιο της 18ης Σεπτεμβρίου και νέες αυξήσεις στα προσφερόμενα δημοτικά αθλητικά προγράμματα και τα παραχωρητήρια τα οποία θα δοθούν προς τους αθλητικούς συλλόγους (και ερασιτεχνικά σωματεία) αλλά και ανεξάρτητους φορείς.

Η Δημοτική Παράταξη «Αγαπάμε το Χαλάνδρι» με επικεφαλής την κυρία Αγαπητού καταψήφισε την πρόταση της Διοίκησης. Οι αυξήσεις κυμαίνονται από 20% έως 100% και αφορούν όλους τους συμπολίτες μας που θέλουν να αθληθούν στις δημοτικές αθλητικές εγκαταστάσεις (δημότες, κάτοικοι, αθλητικά σωματεία) καθώς και ειδικές ομάδες συμπολιτών μας, μέλη ΚΑΠΗ.

Ενδεικτικά, αυξήθηκε 100% η μηνιαία συνδρομή των δημοτικών προγραμμάτων Παραδοσιακών & Μοντέρνων Χορών ενηλίκων, 70% η μηνιαία συνδρομή των δημοτικών προγραμμάτων γυμναστικής ενηλίκων, 50% η μηνιαία συνδρομή του στίβου.

Πέρα από τις αυξήσεις δεν προσφέρονται αυτό το χρονικό διάστημα κάποια δημοτικά προγράμματα ενώ πέρυσι τέτοια εποχή τα προσέφερε ο Δήμος. Κρίσιμο ζήτημα σε αυτό είναι η στοχευμένη ενίσχυση του Δήμου με επιπλέον προσωπικό.

Σε εποχές ιδιαίτερα δύσκολες τόσο για την οικονομία της χώρας όσο και για την οικονομία του μέσου ελληνικού νοικοκυριού γίνονται αυξήσεις που αφορούν ένα δημόσιο αγαθό όπως είναι ο μαζικός αθλητισμός. Άλλωστε, ζητώντας από τον κάθε ένα από εμάς να σηκωθεί από τον καναπέ του και να ασχοληθεί με τον αθλητισμό για τον οποιοδήποτε λόγο θα έπρεπε να υπάρχει ένα κίνητρο. Το οικονομικό είναι ένα σημαντικό κίνητρο για να φέρουμε τις πλατιές μάζες μέσα στους αθλητικούς χώρους.

Είναι άξιο προβληματισμού το γεγονός ότι μετά τις αυξήσεις στα δημοτικά τέλη ακολουθούν αυξήσεις στα αθλητικά δημοτικά προγράμματα δημιουργώντας επιπλέον οικονομικά βάρη στους ήδη επιβαρυμένους οικογενειακούς αλλά και επιχειρηματικούς προϋπολογισμούς. Και όλα αυτά ενώ η Δημοτική Αρχή ισχυριζόταν προ ολίγου χρονικού διαστήματος ότι η οικονομική κατάσταση του Δήμου ήταν καλή και ο Δήμος προέβαινε σε αγορές ακινήτων πολλά από τα οποία ακόμη βρίσκονται σε κατάσταση «ύπνωσης».

Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε τη χρήση των cookies.