Πέμπτη, 25 Ιουλίου 2024 09:50

“Αγαπάμε το Χαλάνδρι”: Πρόταση για τη λειτουργία Κέντρου Δημιουργικής Απασχόλησης

Ανακοίνωση της δημοτικής παράταξης «Αγαπάμε το Χαλάνδρι» με επικεφαλής την Κρίστη Αγαπητού, αναφορικά με την πρόταση λειτουργίας ενός Κέντρου Δημιουργικής Απασχόλησης (ΚΔΑΠ): 

Χιλιοειπωμένη έκφραση που βρίσκεται στα χείλη όλων μας: «Το μέλλον είναι τα παιδιά μας». Δεν θα μπορούσε, λοιπόν, να μην είναι προτεραιότητα της παράταξής μας τόσο προεκλογικά μέσα από το κατατεθειμένο πρόγραμμά μας, όσο όμως και μετεκλογικά ένα ολοκληρωμένο πρόγραμμα απασχόλησης, ανάπτυξης αλλά και κοινωνικοποίησης παιδιών στην τρυφερή ηλικία 5-12 ετών.

Η ιδέα είναι, χωρίς να «κομίζουμε γλαύκα εις Αθήνας» η λειτουργία ενός Κέντρου Δημιουργικής Απασχόλησης στην πόλη μας για παιδιά 5-12 ετών. Ένα ΚΔΑΠ που θα λειτουργεί μετά το σχολείο και θα περιλαμβάνει δραστηριότητες όπως υποστήριξη παιδιών στη μελέτη, αθλητικές δραστηριότητες, θεατρικά παιχνίδια κατασκευές, εκπαιδευτικά προβλήματα κ.ά.

Βεβαίως, η πρότασή μας δεν εστιάζει μόνο στα παιδιά 5-12 ετών αλλά είναι πιο ολοκληρωμένη και περιλαμβάνει τόσο τις εφηβικές ηλικίες αλλά και τη λειτουργία ΚΔΑΠ ΑΜΕΑ για παιδιά και εφήβους με ειδικές σωματικές και νοητικές δεξιότητες.

Σκοπός θα είναι η δημιουργική απασχόληση όλων των παιδιών με την εφαρμογή σύγχρονων παιδαγωγικών πρακτικών, οργανωμένων ομαδικών αλλά και εξατομικευμένων δραστηριοτήτων, χρήση νέων τεχνολογιών με διάφορες μορφές έκφρασης και επικοινωνίας με την καθοδήγηση εξειδικευμένου προσωπικού σε προεπιλεγμένους χώρους Δημοτικών σχολείων της πόλης μας.

Η συμμετοχή των παιδιών προτείνουμε να είναι δωρεάν μέσω της Ε.Ε.Τ.Α. με την προϋπόθεση ότι οι γονείς ή κηδεμόνες θα εξασφαλίσουν voucher. Θα δίνεται, επίσης η δυνατότητα σε γονείς που αδυνατούν να το εξασφαλίσουν να μπορούν να υπαχθούν σε προγράμματα με την καταβολή προσυμφωνημένης οικονομικής εισφοράς βάσει εισοδηματικών κριτηρίων που θα καθορίσει η ορισθείσα διαπαραταξιακή επιτροπή.

Άλλωστε, αρκετοί Δήμοι όπως και ο όμορος Δήμος των Βριλησσίων ξεκινάει από το έτος 2024-2025 μια τέτοια δράση, πιστεύοντας ότι μια επένδυση στα παιδιά μας αποδίδει ό,τι καλύτερο!

Εν κατακλείδι, σκοπεύουμε να πιέσουμε με όλες μας τις πολιτικές δυνάμεις στην κατεύθυνση της δημιουργίας Κέντρου Δημιουργικής Απασχόλησης στο Δήμο Χαλανδρίου, να συντρέχουμε όπου χρειαστεί με σκοπό η μέση Χαλανδραίικη οικογένεια να έχει ακόμη μια εναλλακτική πρόταση στην εκπαίδευση και δημιουργική απασχόληση των παιδιών μας.

Στο σημείο αυτό να επισημάνουμε ότι θεωρούμε ότι η Διοίκηση του κύριου Ρούσσου έχει κάνει πολύ λίγα σε σχέση με αυτά που θα μπορούσε και πρέπει να κάνει πάνω στο κομμάτι της δημιουργικής απασχόλησης κατά τη διάρκεια του σχολικού έτους και της στήριξης των ΑΜΕΑ.

Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε τη χρήση των cookies.