Παρασκευή, 03 Μαϊος 2024 20:03

Ξεκινά η ανέγερση του νέου 6ου Λυκείου Χαλανδρίου

Μια ακόμα μεγάλη διεκδίκηση του Δήμου Χαλανδρίου γίνεται πραγματικότητα μετά την υπογραφή της σύμβασης κατασκευής του νέου 6ου Λυκείου Χαλανδρίου, σύμφωνα με τηλεφωνική ενημέρωση που είχε ο δήμαρχος Σίμος Ρούσσος από τον διευθύνοντα σύμβουλο της ΚΤΥΠ ΑΕ (πρώην ΟΣΚ), Αθανάσιο Γιάνναρη.

Το έργο δημοπρατήθηκε από την ΚΤΥΠ ΑΕ, στο πλαίσιο συμφωνίας με τον Δήμο Χαλανδρίου ο οποίος εκπόνησε και τις μελέτες του έργου (συνολικά 31). Η κατασκευή του ανατέθηκε στην κοινοπραξία «Αττική Δίοδος ΑΤΕ-PDL ATE», με προϋπολογισμό 6.195.000 ευρώ και χρηματοδότηση που εξασφαλίστηκε από το ΕΣΠΑ, μέσω της ένταξης του έργου στο επιχειρησιακό πρόγραμμα «Αττική 2014-2020», με την από 16/10/2023 απόφαση της Περιφέρειας Αττικής.

Οι εργασίες ξεκινούν στο αμέσως επόμενο διάστημα.

Το νέο σύγχρονο σχολικό συγκρότημα θα ανεγερθεί σε ακίνητο ιδιοκτησίας του Δήμου Χαλανδρίου, επί των οδών Μελίνας Μερκούρη, Βορείου Ηπείρου, Σκουφά και Αντωνίου Τρίτση, στο Πάτημα.

Θα αποτελείται από δυο κτίρια με 12 αίθουσες, εργαστήρια και βοηθητικούς χώρους / γραφεία καθώς και από ένα κτίριο πολλαπλών χρήσεων για πολιτιστικές και αθλητικές εκδηλώσεις. Επιπλέον, θα δημιουργηθεί και χώρος στάθμευσης.

Τελική ευθεία και για το 17ο Δημοτικό Σχολείο

Παράλληλα, σε πλήρη εξέλιξη βρίσκεται η εκπόνηση της μελέτης ωρίμανσης και για την ανέγερση του 17ου Δημοτικού Σχολείου Χαλανδρίου, σε ακίνητο του Δήμου Χαλανδρίου επί των οδών Φαίδρας και Λητούς, στο Πάτημα. Ο προϋπολογισμός της μελέτης ανέρχεται σε 400.000 ευρώ, με χρηματοδότηση που εξασφαλίστηκε από το ΕΣΠΑ.

Πρόκειται για ένα έργο που και αυτό διεκδικήθηκε από τη δημοτική Αρχή, από την πρώτη στιγμή της ανάληψης των καθηκόντων της, το 2014.

Με την ανέγερση των δυο νέων σχολικών συγκροτημάτων, επιλύεται οριστικά το πρόβλημα σχολικής στέγης στη γειτονιά του Πατήματος.

Δήλωση δημάρχου Χαλανδρίου, Σίμου Ρούσσου:

«Η υπογραφή της σύμβασης ανέγερσης του 6ου Λυκείου, αποτελεί το αίσιο τέλος μιας μακράς διεκδίκησης και προσπάθειας του Δήμου μας. Σε συνδυασμό και με το 17ο Δημοτικό Σχολείο που βρίσκεται στο στάδιο των μελετών, μπορούμε να καλύψουμε πλήρως και με ποιότητα, τις ανάγκες σχολικής στέγης και στο Πάτημα. Ευχαριστούμε πολύ τον Διευθύνοντα Σύμβουλο της ΚΤΥΠ ΑΕ, Αθανάσιο Γιάνναρη, τον διευθυντή έργων Θεόδωρο Κυριαζόπουλο και τον Περιφερειάρχη Αττικής για την πράξη ένταξης του έργου στο ΕΣΠΑ καθώς και τα στελέχη της τεχνικής υπηρεσίας του Δήμου Χαλανδρίου, για την εκπόνηση των μελετών».

 

Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε τη χρήση των cookies.