Σάββατο, 04 Μαϊος 2024 19:54

“Χαλάνδρι στο Φως”: «Ενημέρωση των δημοτών ή στυγνή προπαγάνδα;»

Τοποθέτηση του επικεφαλής της δημοτικής παράταξης “Χαλάνδρι στο Φως” Χάρη Ρώμα στην 8η συνεδρίαση της Δημοτικής Επιτροπής: 

Κατά την 8η συνεδρίαση της Δημοτικής Επιτροπής δεν ψηφίσαμε υπέρ της έγκρισης κονδυλίων που ζήτησε η διοίκηση για χρηματοδότηση ενημερωτικών έντυπων καταχωρίσεων, γιατί θεωρούμε ότι είναι ασαφή τα όρια της αληθινής ενημέρωσης των δημοτών από την προπαγανδιστική διαφήμιση του έργου της διοίκησης.

Για παράδειγμα, κυκλοφορεί σε σταθερή βάση έντυπο τύπου “free press” που χρηματοδοτεί ο Δήμος Χαλανδρίου και ο ιδιοκτήτης του εντύπου είναι ο ίδιος άνθρωπος που ως μεσάζων (ούτε καν θεατρικός παραγωγός) πουλάει θεατρικές παραστάσεις στον Δήμο.

Αποτέλεσμα αυτής της ιδιότυπης συνεργασίας είναι να πληρώνουν οι δημότες για την έκδοση «εφημερίδας» που εκθειάζει από την πρώτη γραμμή μέχρι την τελευταία τα “επιτεύγματα” του Δήμου και λιβανίζει τους διοικούντες.

Άλλωστε, αν ο πραγματικός στόχος είναι η πλήρης ενημέρωση των δημοτών, μετά την εκδήλωση που έγινε στο παλιό Δημαρχείο για την υποδοχή της Κινέζικης Αντιπροσωπείας και την υπογραφή συμφώνου συνεργασίας με τον Δήμαρχο της Καντόνας, θα έπρεπε να είχε αναφερθεί στα δελτία τύπου και τα δημοσιεύματα ότι παρευρέθηκαν από την αντιπολίτευση, τιμώντας τον θεσμικό τους ρόλο, ο δημοτικός σύμβουλος Γιάννης Παπαγεωργίου από την παράταξη «Λαϊκή Συσπείρωση» και ο αρχηγός της ελάσσονος Αντιπολίτευσης και επικεφαλής της παράταξης «ΧΑΛΑΝΔΡΙ ΣΤΟ ΦΩΣ», Χάρης Ρώμας.

Αγνοηθήκαμε για να αποδειχθεί περίτρανα τι ακριβώς θεωρεί αυτή η διοίκηση ως αντικειμενική ενημέρωση και ως σεβασμό στους δημοκρατικούς θεσμούς.

Χάρης Ρώμας
Επικεφαλής της Δημοτικής Παράταξης “Χαλάνδρι στο Φως”

Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε τη χρήση των cookies.