Πέμπτη, 25 Απριλίου 2024 16:22

Χάρης Ρώμας: «Ούτε το νόμιμο τηρεί το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Χαλανδρίου αλλά ούτε και το ηθικό»

Από το Γραφείο Τύπου του Συνδυασμού “Χαλάνδρι στο Φως” εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση: 

Στο δημοτικό Συμβούλιο Χαλανδρίου, που διεξήχθη την Τετάρτη 13/9/2023, συμμετείχε ο Περιφερειακός Σύμβουλος, τ. Αντιπεριφερειάρχης Πολιτισμού και Αθλητισμού και Υποψήφιος Δήμαρχος Χαλανδρίου, Επικεφαλής του συνδυασμού «Χαλάνδρι στο φως» Κος Χάρης Ρώμας. Η συμμετοχή του, ήταν απαραίτητη σε ένα εκ των θεμάτων της ημερήσιας διάταξης που αφορούσε την προεκλογική προβολή των δημοτικών συνδυασμών του Δήμου Χαλανδρίου.

Κατά τη διάρκεια της συζήτησης, ο κος Ρώμας με έκπληξη διαπίστωσε ότι ενώ υπάρχει ρητή νομοθετική διάταξη για τον ορισμό της σειράς των κεντρικών προεκλογικών ομιλιών, το δημοτικό συμβούλιο προέβη σε καταστρατήγηση αυτής. Παρ΄ότι ο συνδυασμός «Χαλάνδρι στο Φως» πρόβαλλε μέσω της σχετικής νομοθεσίας που παρουσίασε ο νομικός του σύμβουλος, ότι ο καθορισμός της σειράς των κεντρικών ομιλιών ΔΕΝ ΥΠΑΓΕΤΑΙ ΣΤΗΝ ΑΡΜΟΔΙΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ, αλλά γίνεται με χρονολογική σειρά αιτήσεων στο Α.Τ του κάθε δήμου (βλ.Διυπουργική απόφαση Υπουργείων Δημόσιας Τάξεως και Εσωτερικών 1025/2015 63α/63β) αγνοήθηκε επιδεικτικά χωρίς επί της ουσίας να δοθεί απάντηση σε κανέναν από τα εκτεθέντα νομικά επιχειρήματα.

Η απάντηση όλων των συνδυασμών του ΔΣ, που αναγράφεται και στα πρακτικά, συνοψίζεται στη λογική: «Εμείς προσπαθώντας να προασπίσουμε το δικαίωμα των κεκλεισμένων θυρών, χρόνια στα πεπραγμένα των διοικήσεων του δήμου, έχουμε επιδιώξει χωρίς νομοθετικές δεσμεύσεις ΝΑ ΤΑ ΒΡΙΣΚΟΥΜΕ ΜΕΤΑΞΥ ΜΑΣ».

Ο καθεστωτικός τρόπος με τον οποίο οι «δημοτικοί άρχοντες» λειτουργούν, επισφραγίστηκε από πρώην δήμαρχο, ο οποίος παίρνοντας τον λόγο δήλωσε ανερυθρίαστα ότι «οι αποφάσεις του δημοτικού συμβουλίου είναι πάνω από τις εγκυκλίους- άρα πάνω και από τον νόμο;!». Ο κύριος Ρώμας στο άκουσμα των προκλητικών αναφορών , προσπάθησε να συνετίσει τη διαδικασία, εξηγώντας ότι πράγματι υπάρχει αρμοδιότητα για τα Αυτοδιοικητικά Συμβούλια, αλλά μόνο για τις περιπτώσεις εκείνες που δεν ρυθμίζονται ΡΗΤΑ από τον νόμο.

Οι παρατάξεις που συμμετέχουν στο ΔΣ έδειξαν, ότι δεν έχουν καμία διάθεση συνεργασίας , οπότε ο κ. Ρώμας αναγκάστηκε να αποχωρήσει μαζί με τους συνεργάτες του, δηλώνοντας απογοητευμένος αλλά και αποφασισμένος να αντιμετωπιστούν τα κακώς κείμενα και να υπάρξει πλήρης διαφάνεια των πεπραγμένων. Για αυτό ο συνδυασμός του, θα προβεί πάραυτα σε κάθε νόμιμη ενέργεια για την προάσπιση των συμφερόντων του συνδυασμού και για την επί ίσοις όροις συμμετοχή του, επιζητώντας τη νομιμότητα και τη δικαιοσύνη.

Η προσπάθεια υπονόμευσης και υποτίμησης του Δημοτικού μας Συνδυασμού, επιβεβαιώθηκε πανηγυρικά και μετά την αποχώρηση του Κου Ρώμα! Συγκεκριμένα ενώ, ως πρωτοεμφανιζόμενος Υποψήφιος Δήμαρχος, είχε συνταχθεί πλήρως με την εισήγηση της διοικούσας για τη σειρά των προεκλογικών περιπτέρων στην κεντρική πλατεία αποδεχόμενος το τελευταίο περίπτερο Υπ΄αριθμόν 8 (οχτώ), αποφασίστηκε ερήμην του-μετά την αποχώρησή του, κατόπιν αιτήματος άλλης επικεφαλής να του «αρπάξει» το περίπτερο που του είχε δοθεί αρχικά.

Ούτε το νόμιμο λοιπόν, τηρεί το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Χαλανδρίου αλλά ούτε και το ηθικό.

Επιφυλασσόμεθα.

Χάρης Ρώμας
Υποψήφιος Δήμαρχος Χαλανδρίου

 


Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε τη χρήση των cookies.