Παρασκευή, 08 Δεκεμβρίου 2023 18:52

“Αγαπάμε το Χαλάνδρι”: «Νέα υποψήφια, νέα ήθη...»

Ανακοίνωση της δημοτικής παράταξης “Αγαπάμε το Χαλάνδρι” με επικεφαλής την Κρίστη Αγαπητού, αναφορικά με το θέμα που συζητήθηκε στο Δημοτικό Συμβούλιο για τη χωροθέτηση των εκλογικών περιπτέρων στην πλατεία Χαλανδρίου ενόψει των δημοτικών εκλογών:

Νέα υποψήφια, νέα ήθη...

Όταν λίγους μήνες νωρίτερα, μιλούσαμε για τον αέρα ανανέωσης της παράταξης, ανανέωσης με επανίδρυση και γυναικείο άρωμα στο τιμόνι, οι συνήθεις αμφισβητίες προεξοφλούσαν την αποτυχία του εγχειρήματος. Ταυτόχρονα διακινούσαν με τα γνωστά παπαγαλάκια τους πως η νέα αρχηγός και υποψήφια Δήμαρχος αποτελεί το πειθήνιο όργανο των πρώην Δημάρχων. Εύκολες διαπιστώσεις, που μπορούσαν να αναπαράγουν στα καφενεία και στις περιορισμένες επαφές τους, δημιουργώντας όμως αρνητικό κλίμα για την Κρίστη Αγαπητού.

Η χθεσινή παρουσία της στο Δημοτικό Συμβούλιο, απέδειξε για μία ακόμη φορά, πόσο λίγοι είναι όλοι αυτοί οι "καλοθελητές" του ψεύδους. Συγκεκριμένα και καθώς συζητήθηκε το θέμα της χωροθέτησης των εκλογικών περιπτέρων στην πλατεία ενόψει των προσεχών εκλογών και παρά την αυτοδίκαια και ηθικά νόμιμη επιλογή του δεύτερου κατά σειρά περιπτέρου, που καταλαμβάνει ανέκαθεν η μείζονα αντιπολίτευση, αυτό αμφισβητήθηκε.

Αστείες δικαιολογίες και δικολαβίες χρησιμοποιήθηκαν προκειμένου η τρίτη σε ψήφους παράταξη να απαιτεί τη συγκεκριμένη θέση. Ο συνδυασμός της κας Αγαπητού, θεωρήθηκε νέος, κόντρα σε κάθε λογική, με όλους τους εκλεγμένους Δημοτικούς Συμβούλους παρόντες και μάλιστα ενισχυμένος και με εν ενεργεία Δημοτικούς Συμβούλους, προερχόμενους από άλλους συνδυασμούς.

Ούτε αυτό ήταν αρκετό να πείσει τους "νομιμόφρονες" για το παράλογο της απαίτησής τους. Σε μια κίνηση λοιπόν, πολιτικής ευθύνης και πολιτισμού, η κα Αγαπητού βγήκε πιο μπροστά από όλους αυτούς και άλλους συνηγόρους τους και ζήτησε να έχει τη μεταχείριση που τυγχάνουν οι νέοι συνδυασμοί.

Έτσι ως έβδομος συνδυασμός κατά σειρά διάλεξε το 8ο και τελευταίο στη σειρά περίπτερο, για να εκθέσει το πρόγραμμα και να κοινωνεί καθημερινά αυτό το διάστημα τις θέσεις της.

Παράλληλα, αν και κατά τον ίδιο τρόπο αμφισβητήθηκε η επιλογή ημέρας της κεντρικής ομιλίας της κας Αγαπητού, κατέληξε τελικά η Τέταρτη 4 Οκτωβρίου, να είναι η δοθείσα και χωρίς αντιρρήσεις.

Γίνεται κατανοητό λοιπόν, πως κάτι νέο γεννιέται στην πόλη, καθώς νέα ήθη εισέρχονται στο πολιτικό και αυτοδιοικητικό σκηνικό του Χαλανδρίου, από τη νέα υποψήφια, την Κρίστη Αγαπητού. Την Κρίστη Αγαπητού, που ποτέ δεν αρνήθηκε τις "ρίζες" της, αλλά μοχθεί καθημερινά να αναδείξει το καινούργιο, τη φρεσκάδα, την ουσία και το όραμα για την πόλη που αγαπά, την πόλη που αγαπάμε, το Χαλάνδρι μας...


Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε τη χρήση των cookies.