Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024 20:22

Σύλλογος Εργαζομένων Δήμου Χαλανδρίου: Κάλεσμα σε κοινή δράση στις 25/11

Κάλεσμα σε κοινή δράση απευθύνει ο Σύλλογος Εργαζομένων του Δήμου Χαλανδρίου, την Παρασκευή 25 Νοεμβρίου 2022 στις 18:30 στην κεντρική πλατεία Χαλανδρίου.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

Ο Σύλλογος εργαζομένων Δήμου Χαλανδρίου πιάνοντας το νήμα, από την μεγάλη απεργία στις 9 Νοεμβρίου, για μέτρα καταπολέμησης της ακρίβειας και αυξήσεις στους μισθούς, και την μεγαλειώδη πορεία για την επέτειο του Πολυτεχνείου, του οποίου τα συνθήματα είναι περισσότερο επίκαιρα από ποτέ, χαιρετίζοντας ανάλογες δράσεις που πραγματοποιήθηκαν σε γειτονικούς και άλλους δήμους, παίρνει την πρωτοβουλία να καλέσει το λαό, τους μαζικούς φορείς, συλλόγους και σωματεία του Δήμου μας σε κοινή δράση μπροστά στα μεγάλα προβλήματα που αντιμετωπίζουμε.

Τα μεγάλα οικονομικά βάρη της λαϊκής οικογένειας, που βαραίνουν κι εμάς ως εργαζόμενους, οι δυσβάσταχτες αυξήσεις στην ενέργεια και τα είδη πλατιάς κατανάλωσης, ενώ το εισόδημα δεν φτάνει, και το πορτοφόλι τις περισσότερες μέρες του μήνα έχει μέσα μόνο την ταυτότητα, πρέπει να μας βγάλουν στο προσκήνιο.

Οι εργαζόμενοι, οι συνταξιούχοι, η νεολαία, οι μικροί επαγγελματίες, δεν έχουμε άλλο δρόμο παρά την κοινή δράση για την προστασία του εισοδήματος μας, την υπεράσπιση της ζωής μας.

Απαιτούμε εδώ και τώρα:

  • Δραστική μείωση και πλαφόν στα τιμολόγια ρεύματος, πετρελαίου, φυσικού αερίου.
  • Να καταργηθεί η ρήτρα αναπροσαρμογής, το χρηματιστήριο Ενέργειας και το χαράτσι για τις ΑΠΕ.
  • Καμιά διακοπή ρεύματος σε όσους δεν μπορούν να ανταποκριθούν στους υπέρογκους λογαριασμούς. Καμία διακοπή ρεύματος και παροχής πετρελαίου ή φυσικού αερίου στις σχολικές μονάδες.
  • Γενναία μείωση στις τιμές στα βασικά είδη πλατιάς κατανάλωσης.
  • Γενναία μείωση των δημοτικών τελών, των αντιτίμων και των τροφείων για τις δομές του δήμου. Κατάργηση για τους ανέργους, τους συνταξιούχους και τις ευπαθείς ομάδες.
  • Έκτακτη επιχορήγηση στις Σχολικές Επιτροπές, στους Παιδικούς Σταθμούς, τα ΚΑΠΗ.
  • Ουσιαστικές αυξήσεις στους μισθούς και τις συντάξεις πάνω από τον πληθωρισμό. Κατώτατος μισθός στα 825 ευρώ στον ιδιωτικό τομέα, αυξήσεις 20% στο Δημόσιο.
  • Μόνιμη και σταθερή εργασία για όλους, με 7ωρο - 35ωρο - 5ήμερο καθορισμένο σε ΣΣΕ.
  • Μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων και προσλήψεις προσωπικού με σταθερή δουλειά σε όλες τις υπηρεσίες του δήμου, εκσυγχρονισμός υποδομών και μηχανημάτων. Μέσα ατομικής προστασίας σε όλους τους εργαζόμενους που δουλεύουν σε επικίνδυνες και ανθυγιεινές εργασίες. 

ΚΑΛΟΥΜΕ ΤΟ ΛΑΟ ΤΟΥ ΧΑΛΑΝΔΡΙΟΥ, ΤΟΥΣ ΜΑΖΙΚΟΥΣ ΦΟΡΕΙΣ, ΣΥΛΛΟΓΟΥΣ  ΚΑΙ  ΣΩΜΑΤΕΙΑ ΣΕ ΚΟΙΝΗ ΔΡΑΣΗ ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 25 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 18:30 ΣΤΗΝ ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΠΛΑΤΕΙΑ ΧΑΛΑΝΔΡΙΟΥ

 


Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε τη χρήση των cookies.