Κυριακή, 03 Ιουλίου 2022 00:11

“Χαλάνδρι Ενάντια”: Καταγγελία για ρατσιστική επίθεση στη Λεωφ. Πεντέλης

Ανακοίνωση / καταγγελία της δημοτικής παράταξης “Χαλάνδρι Ενάντια” για αποτρόπαιη επίθεση που έλαβε χώρα στη Λεωφ. Πεντέλης το βράδυ της Κυριακής, ενάντια σε μετανάστη εργάτη που επέστρεφε από τη δουλειά του:

«Την Κυριακή 19 Ιούνη τα χαράματα γίναμε για άλλη μια φορά μάρτυρες μιας αποτρόπαιης επίθεσης, από ομάδα φασιστοειδών στο Χαλάνδρι!

Ο Βατζίτ Καραμάτ, 34 ετών, κηπουρός και μπογιατζής καθώς επέστρεφε από το μεροκάματο που είχε κάνει στο Κορωπί μέσω της Λεωφόρου Πεντέλης περίπου στον αριθμό 88 της Λ. Πεντέλης. τρείς, κοντοκουρεμένοι φασίστες, άρχισαν να του φωνάζουν “Κ@@οπακιστανέ θα σε ...@@@@@@@@ε, σήκω φύγε από εδώ”. Στη συνέχεια ο ένας τον έριξε κάτω και άρχισε να τον γρονθοκοπεί, ενώ οι άλλοι δύο κατέστρεφαν το πατίνι γελώντας.

Ο Βατζίτ Καραμάτ χρειάστηκε να πάει στο νοσοκομείο Γεννηματάς όπου του δόθηκαν οι πρώτες βοήθειες και θα υποβάλει καταγγελία στο Τμήμα Ρατσιστικής Βίας της ΕΛΑΣ.

Η επίθεση αυτή δεν αποτελεί τυχαίο και μεμονωμένο περιστατικό αλλά ενεργοποίηση οργανωμένων φασιστικών ομάδων, οι οποίες, ένα χρόνο μετά την καταδίκη της Χρυσής Αυγής, εξακολουθούν να λειτουργούν, παραμένοντας στο απυρόβλητο!

Η κυβέρνηση έχει βαριά ευθύνη με την ρατσιστική στοχοποίηση των προσφύγων και των μεταναστών, με τις επιχειρήσεις σκούπα της ΕΛΑΣ, τα pushbacks στα σύνορα, τους πνιγμούς προσφύγων στο Αιγαίο. Με αυτή την πολιτική δημιουργούν το εχθρικό περιβάλλον κατά των εργατών μεταναστών που τους θέλουν μόνο ως σκλάβους.

Το αντιφασιστικό κίνημα που βγήκε ξανά στους δρόμους στις 15 Ιούνη στο Εφετείο, δεν θα σωπάσει μπροστά σε αυτές τις κατάφωρες παραβιάσεις ανθρωπίνων δικαιωμάτων και θα κλιμακώσει το αγώνα του για να στείλει τους φασίστες στους υπονόμους, εκεί που ανήκουν.

Καλούμε τους μαζικούς φορείς της πόλης και το δημοτικό συμβούλιο Χαλανδρίου να καταδικάσουν απερίφραστα την ρατσιστική επίθεση.

Είναι ανάγκη σήμερα να διατηρηθεί η αντιφασιστική εγρήγορση και επιφυλακή ώστε τέτοιου τύπου ρατσιστικές επιθέσεις να λαμβάνουν την απάντηση που τους αναλογεί!

Οι γειτονιές και ο τόπος μας ανήκει στους λαούς και στους ανθρώπους του και όχι στα φασιστοειδή τέρατα!».


Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε τη χρήση των cookies.