Παρασκευή, 26 Απριλίου 2024 05:46

ΠΡΟΣΟΧΗ! Απότομη μεταβολή του καιρού στο Χαλάνδρι

Μπορεί η μέρα, στο Χαλάνδρι, να ήταν καλοκαιρινή, με την ηλιοφάνεια να κυριαρχεί και τη θερμοκρασία να προσεγγίζει τους 30°C, ωστόσο, από τις βραδινές ώρες, προβλέπεται απότομη μεταβολή του καιρού η οποία χρειάζεται και σχετική προσοχή. Αιτία για τη μεταβολή αυτή είναι ένα "Βαλκανικό" ψυχρό μέτωπο το οποίο κινείται γρήγορα προς την περιοχή μας και αναμένεται να φτάσει, περίπου στις 9:00 μ.μ. προκαλώντας:

  • Ξαφνική επικράτηση νεφελώδους καιρού και εκδήλωση βροχών και σποραδικών καταιγίδων. Τα φαινόμενα, παροδικά, ενδέχεται να έχουν έντονο χαρακτήρα και να συνοδεύονται από ηλεκτρική δραστηριότητα, σφοδρούς ανέμους και, χαλάζι. Η πιθανότητα τα φαινόμενα να έχουν επικίνδυνη ένταση, στο Χαλάνδρι, είναι μικρή αλλά υπαρκτή. Κατά τη διάρκεια της νύχτας, τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν και μέχρι το πρωί θα σταματήσουν.
  • Την επικράτηση σφοδρού βόρειου - βορειοανατολικού ανέμου με ένταση 6-7bf, ίσως, παροδικά, 8bf, με ριπές που, για λίγο, ενδέχεται να προσεγγίσουν τα 90km/h, προκαλώντας εν δυνάμει επικίνδυνες συνθήκες.
  • Την πολύ μεγάλη πτώση της θερμοκρασίας, κατά 10°C, περίπου. Ενδεικτικά, ενώ σήμερα το μεσημέρι, η θερμοκρασία, στο Χαλάνδρι, έφτασε τους 30°C, κατά το ξημέρωμα της Πέμπτης, η θερμοκρασία θα είναι κοντά στους 15°C με την αίσθηση κοντά στους 10°C, λόγω των ισχυρών βοριάδων. Κατά τη διάρκεια της Πέμπτης, η θερμοκρασία δεν θα ξεπεράσει τους 20°C.

Η μεταβολή, αυτή, αν και πολύ αξιόλογη, θα είναι σύντομη. Μετά, λοιπόν, το "χειμωνιάτικο" ξημέρωμα της Πέμπτης, ο καιρός θα αρχίσει να ανοίγει και ο ήλιος θα κάνει την εμφάνισή του. Από την Παρασκευή (20/5) και, κυρίως, το Σαββατοκύριακο, το "καλοκαιρινό" σκηνικό θα επιστρέψει με την ηλιοφάνεια να επικρατεί και τη θερμοκρασία, σε σημαντική άνοδο να φτάνει, και πάλι, στα επίπεδα των 30°C.

Ως εκ τούτου, ιδιαίτερη προσοχή χρειάζεται αποκλειστικά για απόψε και, συγκεκριμένα από τις 9:00 μ.μ. έως τις 3:00 π.μ. της Πέμπτης, καθώς, το ενδεχόμενο να εκδηλωθούν έντονα καιρικά φαινόμενα στο Χαλάνδρι, είναι υπαρκτό.

Γεώργιος Παπακωστόπουλος
Αναλυτής-προγνώστης καιρού / Συντονιστής προγνώσεων καιρού SiMeteo.gr


Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε τη χρήση των cookies.