Σάββατο, 21 Μαϊος 2022 02:44

Έρχονται καταιγίδες στο Χαλάνδρι;

Σε ήπιους ρυθμούς, κινείται, η φετινή Άνοιξη, μετά την παρατεταμένη βαρυχειμωνιά του Μαρτίου, χωρίς αξιόλογες βροχές και έντονα φαινόμενα αλλά με αρκετές εναλλαγές στον καιρό και αυξομειώσεις στη θερμοκρασία κοντά στο "φυσιολογικό" εύρος. Η δροσιά, κατά τη διάρκεια της νύχτας και των πρωινών ωρών της ημέρας, είναι, έντονη, στο Χαλάνδρι, ενώ, και τις θερμές ώρες της ημέρας, το αίσθημα της ζέστης αφορά, κυρίως, μέρη που τα "χτυπάει" ο ήλιος.
 
Κατά τη διάρκεια του Σαββατοκύριακου, και της νέας εβδομάδας, ασταθέστερες τροποσφαιρικής συνθήκες, θα επικρατήσουν στην Αττική (όπως και στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας), ευνοώντας τη δημιουργία νεφώσεων με μεγάλη κατακόρυφη ανάπτυξη οι οποίες θα προκαλούν τοπικές μπόρες και μεμονωμένες καταιγίδες, κατά τις μεσημεριανές και απογευματινές ώρες, ιδιαίτερα σε περιοχές που βρίσκονται κοντά στα βουνά.
 
Το Χαλάνδρι, είναι πιθανό να επηρεαστεί από βροχή ή/και καταιγίδα περιορισμένης διάρκειας, κυρίως το Σάββατο, τη Δευτέρα και την Τρίτη, τα μεσημέρια. Τα φαινόμενα, αν και εφόσον εκδηλωθούν, δεν προβλέπεται να έχουν μεγάλη ένταση και διάρκεια, ενώ, η ηλιοφάνεια θα κυριαρχήσει για μεγάλα χρονικά διαστήματα και ιδιαίτερα, κατά τις πρωινές ώρες της ημέρας.
 
Πιο αναλυτικά:
 
Το Σάββατο (14/5), προβλέπεται αρχικά αίθριος καιρός με λίγες διάσπαρτες νεφώσεις. Κατά τη διάρκεια της ημέρας, οι νεφώσεις θα πυκνώσουν. Ενδεχόμενο βροχής/καταιγίδας μικρής διάρκειας το μεσημέρι και το απόγευμα. Οι άνεμοι θα πνέουν ασθενείς, από νότιες διευθύνσεις. Θερμοκρασία, από 16°C έως 25°C.
 
Την Κυριακή (15/5), προβλέπεται γενικά αίθριος καιρός με διάσπαρτες νεφώσεις, παροδικά πυκνότερες κατά τις μεσημεριανές και απογευματινές ώρες. Άνεμοι, μεταβλητών διευθύνσεων, έως 3bf. Θερμοκρασία, από 17°C έως 28°C.
 
Από τη Δευτέρα, μέχρι και την Τετάρτη (16-18/5), σε καθημερινή βάση, ο καιρός θα είναι αρχικά αίθριος, κατά τη διάρκεια της ημέρας θα αναπτύσσονται νεφώσεις οι οποίες, παροδικά, θα πυκνώνουν με ενδεχόμενο τοπικών βροχών/καταιγίδων περιορισμένης διάρκειας, τις μεσημεριανές και απογευματινές ώρες. Οι άνεμοι θα είναι, γενικά, ασθενείς, από μεταβλητές διευθύνσεις. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή, περαιτέρω, άνοδο με τις μέγιστες τιμές να φτάνουν τους 28°C και τις ελάχιστες κοντά στους 20°C.
 
Όσον αφορά την εξέλιξη του καιρού, στο Χαλάνδρι, από τις 19 έως τις 23 Μαΐου, στα προγνωστικά στοιχεία διαμορφώνεται τάση για επικράτηση άστατου καιρού με διαστήματα αυξημένων νεφώσεων και ενδεχόμενο παροδικών βροχών και καταιγίδων. Ωστόσο, είναι ακόμα πολύ νωρίς και δεν μπορεί να γίνει ασφαλής εκτίμηση για εκείνη την περίοδο.
 
Καλό Σαββατοκύριακο!

Γεώργιος Παπακωστόπουλος
Αναλυτής-προγνώστης καιρού / Συντονιστής προγνώσεων καιρού SiMeteo.gr


Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε τη χρήση των cookies.