Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024 10:11

Η παράταξη “Χαλάνδρι σε Δράση” για τη λειτουργία του Νοσοκομείου Παίδων Πεντέλης

Ανακοίνωση της δημοτικής παράταξης “Χαλάνδρι σε Δράση” με επικεφαλής την κ. Κρίστη Αγαπητού αναφορικά με τη λειτουργία του Νοσοκομείου Παίδων Πεντέλης:

«Το Παίδων Πεντέλης αποτελεί κομβικό νοσοκομείο για τα Βόρεια Προάστεια και σύντομα θα επανέλθουν οι εφημερίες»

Το Παίδων Πεντέλης αποτελεί ένα κομβικό νοσοκομείο για τα Βόρεια Προάστεια. Σήμερα έχουν ανασταλεί οι εφημερίες που γίνονταν 2 φορές την εβδομάδα λόγω του εμβολιαστικού προγράμματος έναντι της Πανδημίας αποκλειστικά για τα παιδιά.

Η συγκεκριμένη δραστηριότητα σύμφωνα με όλες τις διαβεβαιώσεις της πολιτείας αφορά μόνο λίγες εβδομάδες και το Νοσοκομείο αναμένεται να εφημερεύσει πάλι σύντομα, ενώ θα εξακολουθήσει να λειτουργεί πλήρως ως προς τις υπόλοιπες δραστηριότητες (νοσηλείες - χειρουργεία κ.λπ.).

Θα προτείναμε την οργάνωση και λειτουργία στα μεγάλα εμβολιαστικά κέντρα στο Μαρούσι και στο Περιστέρι μονάδα εμβολιασμού για παιδιά παράλληλα με των ενηλικών έτσι ώστε άμεσα το Νοσοκομείο να ενταχθεί και πάλι στο πρόγραμμα την εφημεριών.

Από εκεί και πέρα δεν κατανοούμε τις κραυγές που ακούγονται και εντός του δικού μας Δήμου αλλά και τις ανυπόστατες φήμες ότι το Νοσοκομείο θα κλείσει τη στιγμή που βλέπουμε ότι λειτουργεί κανονικά εκτός των εφημεριών. Όλες αυτές οι φωνές -που προφανώς γίνονται για αντιπολιτευτικούς λόγους- πλήττουν ιδιαίτερα τη μεγάλη σύσσωμη προσπάθεια της Πολιτείας των Υγειονομικών και γενικότερα των θεσμών για την ανάπτυξη του εμβολιαστικού προγράμματος που τόσο αποτελεσματικό έχει αποδειχθεί έναντι της Πανδημίας. Ας το σκεφτούν λίγο αυτό όσοι κραυγάζουν.

Από την πλευρά της Δημοτικής Παράταξης «Χαλάνδρι σε Δράση» θα θέλαμε να επισημάνουμε ακόμα μία φορά την κρισιμότητα του Παίδων Πεντέλης και να ζητήσουμε την πλήρη λειτουργία του και με εφημερίες τις επόμενες εβδομάδες.

 


Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε τη χρήση των cookies.