Πέμπτη, 25 Απριλίου 2024 07:29

Έρχεται χιονιάς στο Χαλάνδρι;

Σύμφωνα με τα τελευταία προγνωστικά στοιχεία, διαμορφώνεται αυξημένη πιθανότητα, από το ερχόμενο Σάββατο 22 Ιανουαρίου 2022, να εκδηλωθεί στην περιοχή της Αττικής και στην πόλη του Χαλανδρίου, ισχυρή ψυχρή εισβολή με κύρια χαρακτηριστικά την επικράτηση ισχυρών Βορείων ανέμων, την αισθητή πτώση της θερμοκρασίας και την εκδήλωση χιονοπτώσεων.

Αν και είναι νωρίς ακόμα και τα προγνωστικά στοιχεία αρκετά ασαφή ως προς τα χαρακτηριστικά της ψυχρής εισβολής, αξίζει να τονιστεί το ενδεχόμενο, η πόλη του Χαλανδρίου να επηρεαστεί από πυκνή χιονόπτωση, με συνθήκες ευνοϊκές για χιονόστρωση. Επίσης, τα πρώτα στοιχεία, αντικατοπτρίζουν μία ψυχρή εισβολή με μεγάλη διάρκεια (άνω των 3 ημερών) και δυναμική ικανή να δημιουργήσει μικρές ή μεγάλες επιπλοκές στους δρόμους και στις δραστηριότητες της περιοχής και ως εκ τούτου καλό θα είναι να υπάρχει σχετική εγρήγορση και προετοιμασία, τόσο από τους κατοίκους, όσο και από τις δημοτικές αρχές.

Αναλυτικά στοιχεία σχετικά με την εξέλιξη της ψυχρής εισβολής και το κατά πόσο θα είναι ικανή να φέρει τον "λευκό επισκέπτη" σε "θέση πολιορκίας" για την περιοχή μας, θα είμαστε σε θέση να δώσουμε την ερχόμενη Πέμπτη, με νεότερη πρόγνωση.

Προς το παρόν, η εβδομάδα θα κυλήσει με "ήπια χειμωνιάτικα" χαρακτηριστικά. Την Τρίτη (18/1) και την Τετάρτη (19/1), ο καιρός θα είναι άστατος, κατά διαστήματα νεφελώδης, θα επικρατήσει Βοριάς και η θερμοκρασία θα σημειώσει αισθητή πτώση (κάτω από 10°C η μέγιστη, κοντά στους 0°C η ελάχιστη). Βροχή ή χιονόνερο, μικρής, γενικά έντασης, είναι αρκετά πιθανό να σημειωθεί κατά διαστήματα. Θα υπάρχουν και διαστήματα με ηλιοφάνεια.

Την Πέμπτη (20/1) και την Παρασκευή (21/1), ο καιρός θα "γλυκάνει" καθώς οι άνεμοι θα στραφούν σε νοτιάδες και θα υπάρχουν εναλλαγές διαστημάτων ηλιοφάνειας με διαστήματα συννεφιάς. Πιθανότητα παροδικής βροχής διαμορφώνεται για την Παρασκευή.

Από το Σάββατο (22/1), προβλέπεται σημαντική μεταβολή του καιρού, με κύρια χαρακτηριστικά την πυκνή συννεφιά, τις βροχές, την επικράτηση ισχυρών ανέμων, την αισθητή πτώση της θερμοκρασίας και, ενδεχομένως, από τις βραδινές ώρες, την εκδήλωση χιονοπτώσεων που ενδεχομένως να είναι αξιόλογης έντασης.

Καλή εβδομάδα!

Γεώργιος Παπακωστόπουλος
Αναλυτής-προγνώστης καιρού / Συντονιστής προγνώσεων καιρού SiMeteo.gr


Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε τη χρήση των cookies.