Κυριακή, 05 Δεκεμβρίου 2021 15:30

Ήπια φθινοπωρινός ο καιρός στο Χαλάνδρι

Μία μικρή "γεύση" από Χειμώνα πήρε, σήμερα, το Χαλάνδρι, καθώς η πυκνή συννεφιά, η πρωινή ψιχάλα, το βοριαδάκι και η αισθητή πτώση της θερμοκρασίας συνέθεσαν ένα "σκηνικό" προχωρημένου Φθινοπώρου. Η διάχυτη μυρωδιά του καμένου ξύλου, από κάποια τζάκια που άναψαν στην περιοχή, και η ολοένα και εντονότερη παρουσία του χριστουγεννιάτικου στοιχείου στις βιτρίνες και τους δρόμους συμπληρώνουν, με το παραπάνω, την όλη αίσθηση.

Το Φθινόπωρο, κατά τα άλλα, προχωράει με "διστακτικά" βήματα και πολλά καιρικά "πισωγυρίσματα" και, σε γενικές γραμμές, λίγες βροχές. Το ήπιο καιρικό σκηνικό προβλέπεται να συνεχιστεί και τις επόμενες ημέρες με πολλές φθινοπωρινές και ανοιξιάτικες και λίγες χειμωνιάτικες "πινελιές" στον "καιρικό καμβά".

Το Σαββατοκύριακο θα εξελιχθεί με διάσπαρτες νεφώσεις και διαστήματα ηλιοφάνειας τα οποία θα γίνονται ολοένα μεγαλύτερα και, την Κυριακή, θα κυριαρχήσουν. Οι βόρειοι άνεμοι θα εξασθενήσουν και η θερμοκρασία θα σημειώσει άνοδο και, μετά από ένα ψυχρό ξεκίνημα το πρωί του Σαββάτου, που η θερμοκρασία θα πέσει κοντά στους 10°C, ο υδράργυρος, το μεσημέρι, θα "σκαρφαλώσει" κοντά στους 15°C ενώ, το μεσημέρι της Κυριακής θα φτάσει τους 18°C.

Η επόμενη εβδομάδα θα ξεκινήσει με συννεφιά η οποία θα πυκνώσει και ενδέχεται, κατά τη διάρκεια της Δευτέρας, να φέρει βροχές. Μεγαλύτερη πιθανότητα βροχής φαίνεται να συγκεντρώνει η Τρίτη ενώ, παράλληλα, θα επικρατήσουν νοτιάδες.

Η τάση, όσον αφορά τη μετέπειτα εξέλιξη του καιρού, μέχρι το τέλος του μήνα, όπως αυτή αποτυπώνεται στα προγνωστικά μοντέλα, "θέλει" τον καιρό να εξελίσσεται σε φθινοπωρινά πλαίσια, με αρκετή συννεφιά, και αυξημένη πιθανότητα να προκύψουν διαστήματα με βροχές χωρίς, όμως, ουσιαστική πτώση της θερμοκρασίας η οποία μάλλον θα κινηθεί κοντά σε "φυσιολογικά", για την εποχή επίπεδα.

Καλό Σαββατοκύριακο!

Γεώργιος Παπακωστόπουλος
Αναλυτής-προγνώστης καιρού / Συντονιστής προγνώσεων καιρού SiMeteo.gr


X

ΠΡΟΣΟΧΗ

Για να αναδημοσιεύσετε ένα άρθρο παρακαλούμε απευθυνθείτε στο info@myxalandri.gr

Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε τη χρήση των cookies.