Δευτέρα, 20 Μαϊος 2024 19:37

Θα βρέξει, επιτέλους, στο Χαλάνδρι;

Οι δύο πρώτες ατμοσφαιρικές διαταραχές που επηρέασαν, το Χαλάνδρι, από τις αρχές του Φθινοπώρου, έφεραν μεν αισθητή πτώση της θερμοκρασίας, όχι όμως και αξιοσημείωτες βροχές οι οποίες, ιδιαίτερα εφέτος, είναι ιδιαίτερα πολύτιμες αφού έχει προηγηθεί παρατεταμένη περίοδος ανομβρίας και ένα "καυτό" Καλοκαίρι με αποτέλεσμα το έδαφος και τα δέντρα της Αττικής, αλλά και μεγάλου μέρους της χώρας, να είναι αφυδατωμένα.

Η πολύμηνη "ανομβρία", αναμένεται να "σπάσει", επιτέλους, κατά τη διάρκεια των επόμενων ημερών καθώς η πρώτη, οργανωμένη, ατμοσφαιρική διαταραχή του Φθινοπώρου, "χτύπησε", ήδη, τη "δυτική πόρτα" της χώρας μας όπου εκδηλώνονται ισχυρές βροχές και καταιγίδες.

Η ατμοσφαιρική διαταραχή θα αρχίσει να επηρεάζει, το Χαλάνδρι, από τις βραδινές ώρες της Πέμπτης και, κυρίως, την Παρασκευή 8/10 κατά τη διάρκεια της οποίας ο καιρός θα είναι "κλειστός" και θα εκδηλώνονται βροχές και καταιγίδες, κατά διαστήματα. Τα φαινόμενα, ενδέχεται, παροδικά/τοπικά, να έχουν έντονο χαρακτήρα.

Το Σαββατοκύριακο θα εξελιχθεί με άστατο, κατά διαστήματα νεφελώδη καιρό, και είναι αρκετά πιθανό να εκδηλωθούν βροχές και σποραδικές καταιγίδες κατά διαστήματα. Οι άνεμοι, θα πνέουν μεταβλητοί, κατά κύριο λόγο νοτίων διευθύνσεων χωρίς αξιόλογες εντάσεις και η θερμοκρασία θα κυμανθεί κοντά στα "φυσιολογικά", για την εποχή, επίπεδα.

Σύμφωνα με τα διαθέσιμα στοιχεία, ο άστατος καιρός θα διατηρηθεί καθ' όλη τη διάρκεια της επόμενης εβδομάδας με την πιθανότητα βροχών και καταιγίδων να είναι αρκετά υψηλή, κυρίως τη Δευτέρα και την Τρίτη (11 - 12/10) με την υγρασία να κυμαίνεται σε υψηλά επίπεδα και τη θερμοκρασία σε σχετικά χαμηλά, για την εποχή, επίπεδα (κοντά στους 20°C η μέγιστη, κοντά στους 15°C η ελάχιστη θερμοκρασία).

Σε μακροπρόθεσμο επίπεδο, η τάση που διαμορφώνεται στα προγνωστικά μοντέλα "υποδεικνύει" πως ο Οκτώβριος και στη συνέχειά του, μάλλον θα είναι ένας άκρως φθινοπωρινός μήνας, στο Χαλάνδρι, με αρκετές βροχές και, λίγο - πολύ, ψυχρές, για τα δεδομένα της εποχής, συνθήκες.

Καλό υπόλοιπο εβδομάδας και καλό Σαββατοκύριακο! 

Γεώργιος Παπακωστόπουλος
Αναλυτής-προγνώστης καιρού / Συντονιστής προγνώσεων καιρού SiMeteo.gr

Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε τη χρήση των cookies.