Σάββατο, 20 Απριλίου 2024 14:08

Φθινοπώριασε, απότομα, στο Χαλάνδρι...

Φθινοπώριασε, ξαφνικά, στο Χαλάνδρι, τις τελευταίες ημέρες, με τη συννεφιά να επικρατεί, τον βοριά να πνέει, κατά διαστήματα ισχυρός και τη θερμοκρασία, σε αισθητή πτώση, να κυμαίνεται σε χαμηλά, για την εποχή, επίπεδα.

Η αλλαγή του καιρού έγινε έντονα αντιληπτή καθώς έλαβε χώρα έπειτα από μία παρατεταμένη θερμή και άνομβρη περίοδο η οποία, σε γενικές γραμμές, ξεκίνησε από το τελευταίο δεκαήμερο του Ιουνίου και διήρκεσε μέχρι και τις πρώτες ημέρες του Σεπτεμβρίου, και η οποία είχε σαν κορυφαίο συμβάν τον μεγάλο καύσωνα από τις 26/7 μέχρι τις 6/8.

Ο Φθινοπωρινός καιρός θα συνεχιστεί και την Πέμπτη κατά τη διάρκεια της οποίας θα υπάρξουν διαστήματα με πυκνή συννεφιά που είναι πιθανό να φέρει παροδικές βροχές. Οι βοριάδες θα διατηρηθούν και η θερμοκρασία σε αρκετά χαμηλά επίπεδα, δεν προβλέπεται να ξεπεράσει τους 25°C ενώ, κατά τη διάρκεια της νύχτας, θα πέσει κοντά στους 20°C.

Από την Παρασκευή μέχρι και την Κυριακή, το καλοκαιρινό σκηνικό θα επιστρέψει με κύρια στοιχεία την επικράτηση γενικά αίθριου καιρού χωρίς να λείπουν και διαστήματα με διάσπαρτες νεφώσεις, την εξασθένιση των ανέμων και την άνοδο της θερμοκρασίας κοντά στα "φυσιολογικά" για την εποχή επίπεδα με τις μέγιστες τιμές να φτάνουν τους 26 - 28°C και τις ελάχιστες κοντά στους 20°C.

Σύμφωνα με τα διαθέσιμα προγνωστικά στοιχεία, η επόμενη εβδομάδα θα ξεκινήσει με σχετικά δροσερό καιρό, διάσπαρτες νεφώσεις και βοριαδάκι ενώ από τα μέσα της είναι πολύ πιθανό η θερμοκρασία να σημειώσει άνοδο και να ξεπεράσει, τα μεσημέρια, τους 30°C.

Όπως όλα δείχνουν λοιπόν, μπορεί το Φθινόπωρο να έκανε τα πρώτα του "λακτίσματα", στο Χαλάνδρι, το Καλοκαιράκι, όμως, δεν έχει πει, ακόμα, την τελευταία του λέξη...

Γεώργιος Παπακωστόπουλος
Αναλυτής-προγνώστης καιρού / Συντονιστής προγνώσεων καιρού SiMeteo.gr


Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε τη χρήση των cookies.