Παρασκευή, 26 Απριλίου 2024 17:27

Διαλεκτικό Φροντιστήριο Μ.Ε. Χαλάνδρι: Θερινή προετοιμασία με διαγνωστικά test!

Θερινή προετοιμασία με διαγνωστικά test!

5+1 λόγοι για καλοκαιρινά μαθήματα στο Διαλεκτικό! 

Μια ανάσα πριν τον Ιούνιο και στο μυαλό των μαθητών βρίσκονται οι διακοπές και οι παραλίες. Των ...φρονίμων τα παιδιά όμως ξέρουν ότι λίγη παραπάνω υπομονή το καλοκαίρι θα διώξει το άγχος του χειμώνα. Είτε ξεκινάς τα πρώτα σου βήματα στον αγώνα του λυκείου, είτε πλησιάζεις στην τελική ευθεία των πανελληνίων, η θερινή προετοιμασία είναι κρίσιμη γιατί:

      1. Ήταν μια δύσκολη χρονιά...

Με το κλείσιμο των σχολείων οι μαθητές έχασαν ένα σημαντικό μέρος των μαθημάτων και της ύλης καθώς και τη συνοχή της εκπαιδευτικής διαδικασίας. Βρέθηκαν αντιμέτωποι με πρωτόγνωρες συνθήκες που επηρέασαν σε μεγάλο βαθμό τόσο την ψυχολογία όσο και τη μαθησιακή τους εξέλιξη. Πλήθος ερευνών κατέδειξαν τα πολλαπλά προβλήματα της σχολικής τηλεκπαίδευσης:

* Έρευνα ΚΕ.ΜΕ.ΤΕ. (ΚΕΝΤΡΟ ΜΕΛΕΤΩΝ ΚΑΙ ΤΕΚΜΗΡΙΩΣΗΣ ΤΗΣ Ο.Λ.Μ.Ε.):
«Όψεις της τηλεκπαίδευσης κατά την περίοδο της πανδημίας: Μορφωτικές ανισότητες και Συνέπειες στα εργασιακά δικαιώματα», Απρίλιος 2021

--> Με τα καλοκαιρινά μαθήματα αναπληρώνεις την ύλη που έχασες, αποκτάς εκ νέου επαφή με τη μαθησιακή διαδικασία και μπαίνεις στη νέα χρονιά με σιγουριά και εμπιστοσύνη στις δυνάμεις σου. Σε περίπτωση που τα σχολεία ξανακλείσουν είσαι ήδη ένα βήμα μπροστά!

      2. Ανακαλύπτεις τις δυνατότητές σου!

Όλοι οι μαθητές παραπονέθηκαν πως το 2021 ήταν μια χρονιά με πολλά κενά, με ελλείψεις στην εμπέδωση των μαθημάτων και σε ορισμένες περιπτώσεις, με ολόκληρα κεφάλαια που δεν έγιναν ποτέ κτήμα των μαθητών.

--> Το Διαλεκτικό σε συνεργασία με φροντιστήρια από όλη την Ελλάδα, προσφέρει δωρεάν διαγνωστικά test σε κάθε μαθητή για να έρθουν στην επιφάνεια τυχόν αδυναμίες και να χαραχθεί η ενδεδειγμένη πορεία προετοιμασίας για την αντιμετώπισή τους. Το διαγνωστικό test έχει στόχο: 

  1. Να βοηθήσει τον μαθητή να αποκτήσει επίγνωση των αδυναμιών του και να κατανοήσει την ανάγκη να δουλέψει επάνω στις ελλείψεις του έτσι ώστε να συμπληρώσει τα "κενά" που έχει από τις προηγούμενες τάξεις. 
  1. Να ενημερώσει τον γονέα για τις πραγματικές αδυναμίες και μαθησιακές ανάγκες του παιδιού. 
  1. Να βoηθήσει τον καθηγητή:
  • Να διερευνήσει αν οι μαθητές διαθέτουν τις προαπαιτούμενες γνώσεις και δεξιότητες, ώστε να παρακολουθήσουν χωρίς προβλήματα τη διδασκαλία της νέας ύλης.
  • Να προσδιορίσει το επίπεδο στο οποίο βρίσκονται οι μαθητές, ατομικά αλλά και το σύνολο της τάξης.
  • Να προσαρμόσει ανάλογα τη διδασκαλία του δουλεύοντας επάνω στις ελλείψεις τους στο καλοκαιρινά μαθήματα.

      3. Τα πράγματα έχουν αλλάξει...

Το νέο σύστημα επαναφέρει τους συντελεστές βαρύτητας για τα πανελλαδικώς εξεταζόμενα μαθήματα, την ελάχιστη βάση εισαγωγής και την τράπεζα θεμάτων. Παράλληλα αλλάζουν τα επιστημονικά πεδία και κάποια πανελλαδικώς εξεταζόμενα μαθήματα. Το νέο σύστημα είναι σε εφαρμογή από τη φετινή χρονιά, ενώ η Τράπεζα θεμάτων θα ισχύσει από το νέο σχολικό έτος 2021-2022.

--> Στη θερινή προετοιμασία δεν κάνεις απλώς μάθημα. Από νωρίς έρχεσαι σε επαφή με τη νέα λογική που θα ισχύσει στο λύκειο και εξοικειώνεσαι με τις αλλαγές και τα μαθήματα προσανατολισμού.

      4. Ύλη ...βουνό; Κενά; Το’χουμε!

Στο ξεκίνημα ενός νέου σχολικού έτους, οι μαθητές έχουν χάσει επαφή με το εκπαιδευτικό αντικείμενο, ενώ δεν έχουν ακόμα εμπεδώσει όσα διδάχθηκαν την προηγούμενη χρονιά και τους είναι αναγκαία για την επόμενη. O μεγάλος όγκος διδακτέας ύλης δημιουργεί πίεση στα χειμερινά μαθήματα και επηρεάζει την απόδοση.

--> Αρχίζοντας την προετοιμασία από το καλοκαίρι, λύνεις απορίες της χρονιάς, κατανοείς σε βάθος όσα διδάχθηκες την προηγούμενη και θέτεις τις βάσεις για την κάλυψη της ύλης της επόμενης. Με οργανωμένη προετοιμασία, εξατομικευμένη δουλειά και τους καθηγητές πάντα δίπλα σου, ξεκινάς τη νέα χρονιά με όλα τα εφόδια που θα σου επιτρέψουν να ανταπεξέλθεις σε όλες τις συνθήκες, είτε στη δια ζώσης τάξη, είτε στην τηλεκπαίδευση.

      5. Άγχος; Ευχαριστώ, δε θα πάρω!

Οι νέες εξελίξεις στην παιδεία, οι ειδικές συνθήκες της περιόδου, ο μεγάλος φόρτος εργασίας... όλα συντελούν στη δημιουργία αισθημάτων ανασφάλειας στους μαθητές. Ιδίως δε, όσο πλησιάζουν τη Γ’ λυκείου, ο φόβος της αποτυχίας γίνεται εντονότερος και το άγχος μεγαλώνει.

--> Στα θερινά μαθήματα καλύπτεται μεγάλο μέρος της ύλης με στόχο να ολοκληρωθεί νωρίς και να υπάρχει άπλετος χρόνος για επαναλήψεις χωρίς πίεση. Ταυτόχρονα, μαθαίνεις βήμα - βήμα να προγραμματίζεις το διάβασμα και να διαχειρίζεσαι ορθολογικά τον χρόνο σου. Εφοδιάζεσαι, δηλαδή, με γερά θεμέλια που θα σε βοηθήσουν να καταπολεμήσεις το άγχος και να αντικρίσεις με αυτοπεποίθηση το νέο σχολικό έτος!

  • +1 : Το φροντιστήριό σου!

Το «ΔΙΑΛΕΚΤΙΚΟ»

  • Καθηγητές άρτια καταρτισμένοι, εξειδικευμένοι στα επιστημονικά τους αντικείμενα αλλά και πλήρως ενημερωμένοι για τις εξελίξεις, στέκονται δίπλα σου για να σου δείξουν τον δρόμο στις νέες συνθήκες.
  • Πρόγραμμα μεθοδικό, δοκιμασμένο και παράλληλα εξατομικευμένο στις δικές σου ανάγκες, διασφαλίζει ότι θα αντιμετωπίσεις κάθε δυσκολία.
  • Πολυετής εμπειρία, καινοτομία στη μαθησιακή διαδικασία, μεράκι και αγάπη για τη διδασκαλία, αποτελούν εγγύηση επιτυχίας.
  • Επικοινωνία, προσωπικό ενδιαφέρον και ευχάριστο κλίμα, δημιουργούν τις ιδανικές συνθήκες για θερινά μαθήματα.

Στο «Διαλεκτικό» θα βρεις όλα όσα χρειάζεσαι για να ξεκινήσεις τη νέα χρονιά με αισιοδοξία και σιγουριά για την επιτυχία! Επικοινώνησε τώρα για

δωρεάν διαγνωστικό τεστ και θερινά μαθήματα από 60 ευρώ!

  

Διαλεκτικό - Φροντιστήριο Μέσης Εκπαίδευσης
Λοκρίδος 22Β, Χαλάνδρι 152 31 
τηλ. 210-6772895
e-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
site: dialektiko.edu.gr
facebook page: Διαλεκτικό - Φροντιστήριο Μ.Ε. 

 

 


Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε τη χρήση των cookies.