Τετάρτη, 27 Ιανουαρίου 2021 03:09

Συνάντηση Ρούσσου - Κεφαλογιάννη για την πορεία των χρηματοδοτούμενων έργων από την Περιφέρεια

Την πορεία των χρηματοδοτούμενων από την Περιφέρεια έργων αλλά και το σχέδιο επέκτασης του καφέ κάδου στην πόλη είχαν την ευκαιρία να συζητήσουν ο δήμαρχος Σίμος Ρούσσος και η αντιπεριφερειάρχης Βόρειου Τομέα Αθηνών Λουκία Κεφαλογιάννη, κατά τη συνάντηση που είχαν στο δημαρχείο Χαλανδρίου, την Παρασκευή 8 Ιανουαρίου 2021.

Ο δήμαρχος Χαλανδρίου ενημέρωσε την αντιπεριφερειάρχη για την εξέλιξη των έργων αλλά και για την επέκταση του καφέ κάδου, στο πλαίσιο της σύμβασης που έχει συναφθεί από τον Σεπτέμβριο με τον ΕΔΣΝΑ για τη διαχείριση των βιοαποβλήτων στα όρια του Δήμου.

Σημειώνεται ότι το απορριμματοφόρο συλλογής βιοαποβλήτων που παρέλαβε το καλοκαίρι ο Δήμος από την Περιφέρεια Αττικής έχει ενταχθεί στα δρομολόγια συλλογής βιοαποβλήτων και το δίκτυο των καφέ κάδων επεκτείνεται στα οπωροπωλεία της πόλης, με παράλληλη ενημέρωση για τον τρόπο ορθολογικής διαχείρισής του. Επόμενος στόχος είναι η επέκταση του καφέ κάδου και στα σούπερ μάρκετ της πόλης.

Η αντιπεριφερειάρχης από την πλευρά της πρόσφερε στον δήμαρχο Χαλανδρίου συμβολικό δώρο για τη νέα χρονιά από τον περιφερειάρχη Γιώργο Πατούλη και μετέφερε την πρόθεση της Περιφέρειας να συνδράμει τον Δήμο, ώστε με από κοινού ενέργειες, να προωθηθούν αμεσότερα τα έργα ανάπλασης που υπόκεινται στην έγκριση της Αποκεντρωμένης Διοίκησης, αλλά και η τοποθέτηση πεζοφάναρου στην οδό Αποστολοπούλου.

Τέλος, ο δήμαρχος Χαλανδρίου ζήτησε τη συνδρομή των υπηρεσιών της Περιφέρειας για το «ξεπάγωμα» του προγράμματος «Πιλοτικό Σχέδιο για την κοινωνική ένταξη των Ρομά του Δήμου Χαλανδρίου», προϋπολογισμού 850.000 ευρώ. Το πρόγραμμα αν και εντάχθηκε στο ΠΕΠ Αττικής και εγκρίθηκε από την Περιφέρεια τον Δεκέμβριο του 2019, δεν έχει εκταμιεύσει μέχρι σήμερα ούτε ένα ευρώ για τη σταδιακή μετεγκατάσταση των Ρομά από τον καταυλισμό στο Νομισματοκοπείο. 


X

ΠΡΟΣΟΧΗ

Για να αναδημοσιεύσετε ένα άρθρο παρακαλούμε απευθυνθείτε στο info@myxalandri.gr

Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε τη χρήση των cookies.