Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024 07:10

Προμήθεια 125 τάμπλετ για τις ανάγκες των μαθητών από τον Δήμο Χαλανδρίου

Την προμήθεια τάμπλετ για την κάλυψη επειγουσών αναγκών των μαθητών της πόλης ενέκρινε η Οικονομική Επιτροπή του Δήμου Χαλανδρίου, στις 26 Νοεμβρίου 2020 (αρ. απόφασης 731/2020).

Η παρέμβαση του Δήμου Χαλανδρίου κρίθηκε επιβεβλημένη καθώς καταγράφηκε ότι υπάρχουν μαθητές που δεν διαθέτουν τον απαραίτητο ηλεκτρονικό εξοπλισμό για τις ανάγκες της τηλεκπαίδευσης, ενώ δεν έχει προς το παρόν χορηγηθεί στα σχολεία της πόλης από το υπουργείο Παιδείας ή άλλο κρατικό φορέα κανενός είδους ηλεκτρονικός εξοπλισμός.

Τα 125 τάμπλετ που θα προμηθευτεί άμεσα ο Δήμος θα μοιραστούν στους μαθητές των σχολείων της πόλης, βάσει των αναγκών που προκύπτουν εξαιτίας του αποκλεισμού μαθητών από την τηλεκπαίδευση, λόγω οικονομικής αδυναμίας των οικογενειών τους.

«Συνεκτιμώντας το γεγονός ότι σε κανένα σχολείο της πόλης δεν έχει μέχρι στιγμής χορηγηθεί από την Πολιτεία ηλεκτρονικός εξοπλισμός για τα διαδικτυακά μαθήματα, η διοίκηση του Δήμου Χαλανδρίου πρόκρινε την προμήθεια συγκεκριμένου αριθμού τάμπλετ, τα οποία άμεσα θα μπορέσουμε να διαθέσουμε στους μαθητές μας. Η προμήθεια αυτή υπαγορεύτηκε από τις έκτακτες συνθήκες της πανδημίας, εκτιμούμε όμως ότι μπορεί να συμβάλει επιπλέον στην ανάπτυξη των ψηφιακών δεξιοτήτων των μαθητών», σημείωσε η αντιδήμαρχος Παιδείας & Προσχολικής Αγωγής Ιωάννα Αθανάσατου.

«Παραμένουμε, ως διοίκηση, σταθερά προσηλωμένοι στην κάλυψη των αναγκών των μαθητών της πόλης, πάντα στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων και στο μέτρο των δυνατοτήτων μας», κατέληξε η κ. Αθανασάτου.

 


Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε τη χρήση των cookies.