Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024 11:11

Halloween Event στο Mindset, στο Χαλάνδρι!

To Halloween ταξιδεύει από την Αμερική και τη Βόρεια Ευρώπη και τα τελευταία χρόνια έχει καταφέρει να συνεπάρει μικρούς και μεγάλους στη χώρα μας.

Η λέξη «Halloween» είναι συντομογραφία του «All Hallows Evening», δηλαδή της βραδιάς πριν από τη γιορτή των Αγίων Πάντων, που είναι 1η Νοεμβρίου. Οι ρίζες της γιορτής λέγεται ότι βρίσκονται σε κέλτικες παραδόσεις, και συγκεκριμένα στους εορτασμούς του Samhain, που στα παλιά ιρλανδικά σημαίνει «τέλος του καλοκαιριού». Οι Κέλτες την 31η Οκτωβρίου γιόρταζαν το τέλος της περιόδου της συγκομιδής και την αρχή του χειμώνα. Τα χρώματα που συνδέονται με τη γιορτή είναι το πορτοκαλί και το μαύρο. Το πορτοκαλί συμβολίζει τη φθινοπωρινή σοδειά και το μαύρο καθετί αλλόκοτο και αλλόκοσμο.

Trick or Treat?

Η αφετηρία του εθίμου του «trick or treat», που θέλει τα μικρά παιδιά να μεταμφιέζονται και να πηγαίνουν από σπίτι σε σπίτι, μαζεύοντας γλυκά, φθάνει στον 16ο αιώνα. Ιρλανδοί, Σκωτσέζοι και Ουαλοί μασκαρεύονταν και επισκέπτονταν διάφορα σπίτια, απαγγέλλοντας ποιήματα ή και ολόκληρα τραγούδια με αντάλλαγμα φαγητό. Αντιπροσώπευαν τις παλιές θεότητες του χειμώνα που απαιτούσαν ανταλλάγματα για καλή τύχη.

Halloween στο Mindset...

Ανοίξτε ντουλάπες και συρτάρια, βρείτε παλιά ρούχα και ντυθείτε κάτι αλλόκοτο. Πάρτε την καλή σας διάθεση και ελάτε στο Mindset.

Θα διαβάσουμε παραμύθια με μάγισσες και ξωτικά στα Ελληνικά και στα Αγγλικά, θα κάνουμε κατασκευές, θα χορέψουμε και θα τραγουδήσουμε, πάντα στην ατμόσφαιρα του Halloween, και θα μαγειρέψουμε νοστιμιές με βάση την κολοκύθα...

Οι εκπλήξεις είναι πάντα στο πρόγραμμα αλλά, δεν είναι ανακοινώσιμες!

Σάββατο 31 Οκτωβρίου 2020
15:00 με 16:30 & 16:30 με 18:00

Επικοινωνήστε μαζί μας για κράτηση θέσεων. Ο αριθμός των συμμετεχόντων είναι περιορισμένος.

Για περισσότερες πληροφορίες:

mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
τηλέφωνο: 216 939 1038

Στο Mindset τηρούνται αυστηρά όλα τα μέτρα προστασίας. 

 

Μαρία Κοκκινιώτη
Εκπαιδευτικός - Ειδική Παιδαγωγός

Ανδρέα Γκίνη 4, 152 33 Χαλάνδρι (χάρτης)
τηλ. 216 939 1038 
e-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. 
www.mindset.edu.gr
facebook: Mindset Education GR
instagram: mindset_edu

Mindset: Μια διαφορετική εμπειρία εκπαίδευσης, στο Χαλάνδρι

Mindset: Εξατομικευμένη Υποστήριξη Μαθητών - Καθημερινή Μελέτη, στο Χαλάνδρι

Θεατρικό Παιχνίδι στο Mindset, στο Χαλάνδρι

 


Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε τη χρήση των cookies.