Παρασκευή, 26 Απριλίου 2024 19:14

Έντονα καιρικά φαινόμενα στο Χαλάνδρι

Το οργανωμένο ψυχρό μέτωπο το οποίο έχει ξεκινήσει να διασχίζει τη χώρα μας από τα δυτικά, προβλέπεται να φτάσει στο Χαλάνδρι κατά τη διάρκεια της νύχτας της Δευτέρας (12/10) και να προκαλέσει σημαντική μεταβολή στον καιρό με κύρια χαρακτηριστικά τις ισχυρές βροχές, τις καταιγίδες και τους σφοδρούς ριπαίους ανέμους.

Τα πιο έντονα φαινόμενα στην πόλη προβλέπεται να εκδηλωθούν κατά τις πρωινές ώρες της Τρίτης (13/10) οπότε και είναι πιθανό να σημειωθεί ισχυρή καταιγίδα συνοδεία ενισχυμένων ανέμων και, ενδεχομένως, πρόσκαιρης χαλαζόπτωσης.

Από τις μεσημεριανές ώρες της Τρίτης, ωστόσο, τα φαινόμενα προβλέπεται να υποχωρήσουν, ο καιρός να ανοίξει και ο ήλιος να κάνει, κατά διαστήματα, την εμφάνισή του. Οι άνεμοι θα στραφούν σε δυτικούς, παροδικά ισχυρούς, με τάση εξασθένησης και η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση και κατά τη διάρκεια της νύχτας θα πέσει κάτω από 20°C.

Η Τετάρτη (14/10) και η Πέμπτη (15/10), προβλέπεται να κυλήσουν, στο Χαλάνδρι, με ήπιες καιρικές συνθήκες, ασθενείς έως μέτριους ανέμους δυτικών - νοτίων διευθύνσεων και θερμοκρασίες κοντά στις κλιματικές τιμές, με τις μέγιστες ενδείξεις κοντά στους 25°C και τις ελάχιστες κοντά στους 15°C.

Νέα μεταβολή του καιρού προβλέπεται την Παρασκευή (16/10) με κύρια χαρακτηριστικά την πυκνή συννεφιά, τις βροχές και, ενδεχομένως, τις καταιγίδες χωρίς να αποκλείεται τα φαινόμενα να αποκτήσουν έντονο χαρακτήρα. Παράλληλα θα επικρατήσουν και πάλι ενισχυμένοι Νοτιάδες και η θερμοκρασία θα διατηρηθεί σε επίπεδα κοντά στις κλιματικές τιμές.

Εδώ αξίζει να σημειωθεί πως κατά τη διάρκεια της Τρίτης (13/10), παρά το γεγονός ότι τα φαινόμενα προβλέπεται να έχουν περιορισμένη διάρκεια, ενδέχεται να έχουν μεγάλη ένταση και κατά συνέπεια ο κίνδυνος εκδήλωσης πλημμυρικών φαινομένων είναι υπαρκτός κυρίως σε περιοχές που έχουν σημειωθεί πλημμύρες στο παρελθόν.

Αντίστοιχος κίνδυνος ενδεχομένως να προκύψει και από την ατμοσφαιρική διαταραχή της Παρασκευής (16/10). Κίνδυνος ενδεχομένως να προκύψει και από σφοδρούς ριπαίους ανέμους, χαλαζοπτώσεις και έντονη ηλεκτρική δραστηριότητα.

Καλή εβδομάδα!

Γεώργιος Παπακωστόπουλος
Αναλυτής-προγνώστης καιρού / Συντονιστής προγνώσεων καιρού SiMeteo.gr


Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε τη χρήση των cookies.