Τρίτη, 30 Απριλίου 2024 11:52

Διαγνωστικό Κέντρο MIKROLAB στο Χαλάνδρι - Τεστ κορωνοϊού SARS-COV 2: Η σπουδαιότητα της σωστής λήψης

Η μέθοδος διάγνωσης της ενεργούς λοίμωξης από το στέλεχος κορωνοϊού SARS-COV 2 βάση του ECDC (Eυρωπαϊκό Kέντρο Λοιμώξεων) είναι η μοριακή ανίχνευση νουκλεϊκού οξέος (κύτταρα του ιού) από ρινοφαρυγγικό δείγμα ενώ δεν έχει αναγνωριστεί η ορολογική (εξέταση αίματος).

Κατάλληλο δείγμα αποτελεί το ρινοφαρυγγικό και το στοματοφαρυγγικό του οποίου η λήψη πρέπει να γίνεται με ειδικό εύκαμπτο στυλεό αλλά και σωστό χειρισμό προκειμένου να παρθεί πλούσιο σε κύτταρα δείγμα. Έχουν πολλές φορές αναφερθεί τεστ του ιού με ψευδώς αρνητικά αποτελέσματα, αυτό έγκειται σε λήψη πτωχού δείγματος λόγω κακού χειρισμού ή και χρήση ακατάλληλου εξοπλισμού. Αξίζει βεβαίως να σημειωθεί ότι σημαντική είναι η φάση ενεργότητας του ιού, αν βρίσκεται σε αποδρομή ή σε αρχικά στάδια το ιικό φορτίο μπορεί να είναι αρκετά χαμηλό και να μας δώσει ένα ψευδώς αρνητικό αποτέλεσμα ή ένα αμφίβολο (οριακό). Σε αυτή την περίπτωση ο εργαστηριακός ιατρός θα πρέπει να ζητήσει ένα επαναληπτικό δείγμα προκειμένου να δοθεί η σωστή διάγνωση και να παρθούν τα κατάλληλα μέτρα. 

Η λήψη του test κορωνοϊού SARS-COV 2 γίνεται αποκλειστικά από την εξειδικευμένη βιοπαθολόγο-μικροβιολόγο MD. Msc. Χρήστου X. Ευσταθία με ασφάλεια σε φυσικά αεριζόμενο χώρο τηρώντας όλα τα μέτρα προστασίας για την αποφυγή εξάπλωσης του ιού σύμφωνα με τον ΕΟΔΥ άλλα και κατ' οίκον. Τα αποτελέσματα για το μοριακό test κορωνοϊού δίνονται  αυθημερόν.

Επίσης υπάρχει δυνατότητα γρήγορου τεστ Αντίγονου κορωνοϊού με ρινοφαρυγγικό έκκριμα, με αποτέλεσμα εντός μισής ώρας.

Κλείστε ραντεβού για test κορωνοϊού

MD. Msc. Χρήστου Χ. Ευσταθία
Βιοπαθολόγος-Μικροβιολόγος
ΙΑΤΡΟΣ ΕΘΝΙΚΟΥ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΥ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΥΓΕΙΑΣ (ΕΟΔΥ)

MIKROLAB - Σύγχρονα Διαγνωστικά Εργαστήρια
Κολοκοτρώνη 15Α, 152 33 Χαλάνδρι (χάρτης)
τηλ. 210 6855799, 694 2706672
e-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
website: www.mikrolab.gr

Ώρες λειτουργίας:
Δευτέρα - Παρασκευή: 07:00-14:00 & 17:00-19:00
Σάββατο πρωί: κατόπιν ραντεβού

 


Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε τη χρήση των cookies.