Κυριακή, 19 Μαϊος 2024 03:16

Θα επηρεάσει ο κυκλώνας “Ιανός” το Χαλάνδρι;

Σύμφωνα και με τα τελευταία προγνωστικά στοιχεία, ο Μεσογειακός κυκλώνας, “Ιανός”, προβλέπεται να ακολουθήσει τροχιά κοντά στις ακτές της Πελοποννήσου με κίνηση προς τα Νότια - Νοτιοανατολικά.

Η εξέλιξη αυτή, για την πόλη του Χαλανδρίου, σημαίνει πως δεν προβλέπονται πολύ θυελλώδεις άνεμοι, ικανοί να δημιουργήσουν σημαντικά προβλήματα. Το "επικίνδυνο" στοιχείο της διαταραχής αυτής, θα είναι οι ισχυρές βροχοπτώσεις και οι καταιγίδες οι οποίες εκτιμάται πως θα εκδηλωθούν από τις απογευματινές ώρες, σήμερα και, κυρίως κατά τη διάρκεια της νύχτας και αύριο. Τα φαινόμενα ενδέχεται να έχουν παροδικά έντονο χαρακτήρα και μεγάλη διάρκεια στο σύνολό τους και ως εκ τούτου η πιθανότητα να εκδηλωθούν πλημμυρικά φαινόμενα είναι αυξημένη κυρίως στις ευπαθείς στις πλημμύρες περιοχές.

Ιδιαίτερη προσοχή χρειάζεται σε περιοχές που βρίσκονται κοντά στα ρέματα της πόλης και, κυρίως, σε περιοχές που έχουν πλημμυρίσει στο παρελθόν.

Σύμφωνα με τα προγνωστικά στοιχεία, τα φαινόμενα προβλέπεται να υποχωρήσουν από το βράδυ του Σαββάτου με παράλληλη ενίσχυση του βοριά και πτώση της θερμοκρασίας.

Γεώργιος Παπακωστόπουλος
Αναλυτής-προγνώστης καιρού / Συντονιστής προγνώσεων καιρού SiMeteo.gr

Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε τη χρήση των cookies.