Παρασκευή, 10 Μαϊος 2024 19:46

Συλλογή υπογραφών για τη δημιουργία πάρκου για σκύλους στο Χαλάνδρι

Με σύνθημα “Και οι σκύλοι έχουν φωνή!”, πολίτες του Χαλανδρίου συγκεντρώνουν υπογραφές προκειμένου να δημιουργηθεί πάρκο για σκύλους στην περιοχή τους.

Στην επιστολή η οποία απευθύνεται στον δήμαρχο Χαλανδρίου και το δημοτικό συμβούλιο, επισημαίνουν ότι συχνά δημιουργούνται τριβές μεταξύ πολιτών, τα ζώα δεν βρίσκουν ευκαιρίες εκτόνωσης και κοινωνικοποίησης, οι κηδεμόνες δεν απολαμβάνουν τις βόλτες με τα σκυλιά τους και υπάρχει συνεχής και έντονη ανησυχία για την ασφάλειά τους. Έτσι, εκτιμούν, η δημιουργία πάρκου για σκύλους δεν θα ενοχλήσει τους κατοίκους ενώ τα όποια νομικά κωλύματα μπορούν να ξεπεραστούν με επιμονή και μαζική συμμετοχή των πολιτών.

Το αίτημά τους, θα συνοδευτεί από προτάσεις για χώρους που θα μπορούσαν να ελεγχθούν και να αξιοποιηθούν. “Μόλις βρεθούν οι κατάλληλοι χώροι, ελπίζουμε ότι ο δήμος μας θα γίνει παράδειγμα προς μίμηση για όλη την Ελλάδα ”.

Κανονισμός λειτουργίας

  • Η καθαριότητα των πάρκων για την οποία προφανώς έχουν ευθύνη οι συνοδοί των σκύλων που οφείλουν να επιτηρούν τα ζώα τους καθόλη τη διάρκεια παραμονής τους στο πάρκο, αλλά και ο Δήμος που θα καθαρίζει τακτικά τα πάρκα όπως κάνει και για τους άλλους δημόσιους χώρους (παιδικές χαρές, γήπεδα, πλατείες κ.λπ.).
  • Οι σκύλοι θα είναι δεμένοι κατά την είσοδο και πριν από την έξοδό τους και οι συνοδοί τους θα φροντίζουν να μην ενοχλούν (ιδιαίτερα τις ώρες κοινής ησυχίας).

Φωτογραφίες από το πάρκο σκύλων στον Δήμο Γαλατσίου

Πού υπάρχουν πάρκα σκύλων

Όπως σημειώνει η πρωτοβουλία πολιτών, στο Γαλάτσι, λειτουργούν δύο πάρκα -ένα για μεγαλόσωμα κι ένα για μικρόσωμα σκυλιά- καθώς και δυο στο Παλαιό Φάληρο.

Στον Δήμο Καισαριανής έχει διατεθεί έκταση 4 στρεμμάτων, η οποία διαθέτει φωτισμό για το βράδυ, έχει παγκάκια, καλαθάκια και βρύση ενώ έχει διαχωριστεί σε δυο τμήματα, ένα για μεγαλόσωμα κι ένα για μικρόσωμα σκυλιά.

Στον Δήμο Παπάγου-Χολαργού υπάρχουν, επίσης, δύο δημοτικά πάρκα ενώ στον Δήμο Ηρακλείου διατέθηκε έκταση 600 τετραγωνικών για να γίνει πάρκο σκύλων.

Υπογράψτε αυτό το ψήφισμα εδώ

Πηγή: www.zoon.gr

Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε τη χρήση των cookies.