Κυριακή, 19 Μαϊος 2024 13:04

Covid19.gov.gr: Ο κυβερνητικός “κόμβος” για τον κορωνοϊό - Όλα όσα πρέπει να γνωρίζουν οι πολίτες

Σε πλήρη διαδικτυακή λειτουργία βρίσκεται πλέον από την Τρίτη 7 Απριλίου η επίσημη ιστοσελίδα ενημέρωσης covid19.gov.gr για τα μέτρα που λαμβάνονται από την Ελληνική Κυβέρνηση για τον νέο κορωνοϊό.

Οι κατηγορίες της διαδικτυακής πύλης:

  • Υγεία: Όλα τα μέτρα που λαμβάνονται από την Ελληνική Κυβέρνηση στον τομέα της Υγείας, προκειμένου να αντιμετωπιστεί η επιδημία του Covid19 στη χώρα μας.
  • Προληπτικά μέτρα: Όλα τα προληπτικά μέτρα που λαμβάνονται από την Ελληνική Κυβέρνηση, για τον περιορισμό της επιδημίας του Covid19 στη χώρα μας.
  • Κράτος & Πολίτες: Οτιδήποτε αφορά τη διευκόλυνση των πολιτών στις σχέσεις με το Κράτος. Ηλεκτρονική εξυπηρέτηση, άδειες ειδικού σκοπού, τηλεργασία στον δημόσιο τομέα κ.ά.
  • Μεταφορές: Όσα πρέπει να γνωρίζετε για τον περιορισμό των μετακινήσεων. Έλληνες του εξωτερικού, ΜΜΜ, πτήσεις, λιμάνια και έλεγχοι.
  • Οικονομία - Εργασία: Όλα τα μέτρα στήριξης των επιχειρήσεων και των εργαζομένων ανά κατηγορία. Οι παρεμβάσεις για τους επαγγελματίες της υγείας και τους ανέργους.
  • Παιδεία: Ενέργειες που αφορούν εκπαιδευτικά ιδρύματα, μαθητές, φοιτητές, δασκάλους και καθηγητές. Το πρόγραμμα για την απομακρυσμένη διδασκαλία.
  • Δράσεις πολιτισμού: Προτάσεις  πολιτισμού και ψυχαγωγίας. Ψηφιακές δραστηριότητες για παιδιά.
  • Μύθοι για τον Covid-19: Οι μύθοι που κυκλοφορούν για τον νέο κορωνοϊό. Επιστήμονες αποκαθιστούν την αλήθεια.
  • Συχνές ερωτήσεις
  • Στατιστικά: Live χάρτης και στατιστικά για τον κορωνοϊό στην Ελλάδα

Ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων Νίκος Χαρδαλιάς, στη χθεσινή ενημέρωση για τον κορωνοϊό ανακοίνωσε ότι: «Το covid19.gov.gr αποτελεί πλέον τον κεντρικό κόμβο πληροφόρησης της Κυβέρνησης για όλες τις πολιτικές, για όλες τις δράσεις των Υπουργείων για την αντιμετώπιση του κορωνοϊού. Εκεί θα μπορείτε να βρείτε πληροφορίες για όλα τα μέτρα των Υπουργείων, ερωτoαπαντήσεις που παρέχουν εξηγήσεις για κάθε βασική πολιτική, στατιστική απεικόνιση του κρουσμάτων, ενώ τις επόμενες ημέρες θα προστεθούν και απαντήσεις σε ερωτήσεις πολιτών».

«Το covid19.gov.gr αποτελεί πρωτοβουλία της Προεδρίας της Κυβέρνησης σε συνεργασία με τα συναρμόδια Υπουργεία. Στην πλατφόρμα αυτή οι πολίτες μπορούν να αναζητούν πληροφορίες, πολιτικές και δράσεις της Κυβέρνησης για την αντιμετώπιση του κορωνοϊού», έγραψε στο Twitter ο υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης Κυριάκος Πιερρακάκης.

 

 

Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε τη χρήση των cookies.