Παρασκευή, 19 Απριλίου 2024 12:10

Η Λαϊκή Συσπείρωση Χαλανδρίου αντίθετη σε απόφαση της Οικονομικής Επιτροπής του Δήμου

Παραθέτουμε ανακοίνωση της Λαϊκής Συσπείρωσης Χαλανδρίου, αναφορικά με την ανάθεση σε ιδιώτη της υπηρεσίας καθαριότητας για τη μεταφορά, διαχείριση προς ανακύκλωση και τελική διάθεση στερεών αποβλήτων:

Η Λαϊκή Συσπείρωση Δήμου Χαλανδρίου καταγγέλλει την διοίκηση του κ. Ρούσσου, η οποία συνεχίζοντας την πολιτική ιδιωτικοποίησης υπηρεσιών του Δήμου, προχώρησε με απόφαση της πλειοψηφίας της Οικονομικής Επιτροπής (Παρατάξεις Διοίκησης, κ. Κουράση, και κ. Κρανίδη, καταψήφισε μόνο η Λαϊκή Συσπείρωση) στην ανάθεση σε ιδιώτη της υπηρεσίας καθαριότητας για τη μεταφορά, διαχείριση προς ανακύκλωση & τελική διάθεση στερεών αποβλήτων (ογκωδών που περιέχουν και σύμμεικτα απορρίμματα).

Η διοίκηση του κ. Ρούσσου, που στηρίχθηκε από τον ΣΥΡΙΖΑ, έκανε χρήση της δυνατότητας που της δίνει ο νόμος της κυβέρνησης της ΝΔ (άρθρο 117 ν. 4674/2020) όπου προβλέπει ότι «μεταφέρεται για λόγους ευελιξίας και ταχύτητας των σχετικών διαδικασιών στην Οικονομική Επιτροπή η αποφασιστική αρμοδιότητα σύναψης και ανάθεσης» συμβάσεων με ιδιώτες για την εκτέλεση των υπηρεσιών της καθαριότητας, του ηλεκτροφωτισμού και του πρασίνου. Έτσι, η σύναψη συμβάσεων φεύγει από τα χέρια των Δημοτικών Συμβουλίων και πάει στις Οικονομικές Επιτροπές, όπου την απόλυτη πλειοψηφία την έχουν οι διοικήσεις.

Τη στιγμή μάλιστα όπου γινόμαστε μάρτυρες με τραγικό τρόπο της αναγκαιότητας ενίσχυσης των Δημοσίων Δομών του Κράτους και της Τοπικής Διοίκησης το κάνει με fast track διαδικασίες με τηλεδιάσκεψη εν μέσω καραντίνας για να μην υπάρχουν αντιδράσεις.

Οι ιδιωτικοποιήσεις σημαίνουν υπέρογκα δημοτικά τέλη για τους δημότες. Σημαίνουν δυσμενείς εξελίξεις για τους εργαζόμενους του Δήμου.

Απαιτούμε να φύγουν οι εργολάβοι από τον Δήμο μας. Να στελεχωθούν όλες οι υπηρεσίες με μόνιμο προσωπικό και με πλήρη ασφαλιστικά και εργασιακά δικαιώματα. Ο Δήμος να πραγματοποιήσει ανακύκλωση με δικά του μέσα και όπου δεν υπάρχουν μηχανήματα να αγοραστούν ή να μισθωθούν.

Οι Δημοτικοί Σύμβουλοι

Καρατζά Κονδυλία (Λούλα), επικεφαλής
Λάμπρου Δημήτριος
Οικονόμου Ανδρέας


Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε τη χρήση των cookies.