Σάββατο, 04 Μαϊος 2024 01:25

Στο Χαλάνδρι #μένουμε_σπίτι

Το Υπουργείο Υγείας έλαβε χθες πρόσθετα προληπτικά μέτρα για την αντιμετώπιση διασποράς του κορωνοϊού, αναστέλλοντας τη λειτουργία σε εμπορικά κέντρα, καφετέριες, εστιατόρια, μπαρ, κινηματογράφους και θέατρα, μουσεία κ.ά. "Μένουμε σπίτι" είναι ο τίτλος της καμπάνιας του Υπουργείου για τον περιορισμό της διασποράς του κορωνοϊού στη χώρα μας.

Στο Χαλάνδρι, με μέριμνα του Δήμου, έχουν ανασταλεί όλες οι αθλητικές και πολιτιστικές δραστηριότητες στα δημοτικά κτίρια, η λειτουργία των ΚΑΠΗ, έκλεισαν όλοι οι αθλητικοί χώροι του Δήμου (υπαίθριοι και κλειστοί) καθώς και οι δημοτικές βιβλιοθήκες, έχουν ληφθεί πρόσθετα μέτρα στον τομέα της Καθαριότητας και έχουν σφραγιστεί όλες οι παιδικές χαρές της πόλης. 

Σήμερα η κίνηση στους κεντρικούς δρόμους και τα καταστήματα του Χαλανδρίου ήταν εμφανώς μειωμένη. Ο άδειος περίγυρος χώρος του Ιερού Ναού Αγίου Νικολάου και η ερημωμένη από παιδιά και γονείς παιδική χαρά στην κεντρική πλατεία Χαλανδρίου, είναι μια εικόνα που ίσως και να μην έχουμε ξαναδεί μεσημέρι Σαββάτου.

Ίδια εικόνα και στο skate park του αθλητικού κέντρου "Μάρκος Παπαδάκης" και στην παιδική χαρά της οδού Κόδρου. Προφανώς και σε κάθε άλλη περίπτωση θα θέλαμε να βλέπουμε την πόλη μας γεμάτη κόσμο, να σφύζει από ζωή, αλλά προέχει η υγεία και η ασφάλεια όλων.

#Μένουμε_σπίτι λοιπόν, όσο το δυνατόν περισσότερο και βγαίνουμε μόνο αν υπάρχει σοβαρή ανάγκη. Προστατεύουμε τον εαυτό μας και τους ευάλωτους συμπολίτες μας.

Εικόνες από την κεντρική πλατεία Χαλανδρίου

Εικόνες από την παιδική χαρά στην κεντρική πλατεία Χαλανδρίου

Εικόνες από το skate park και τον περιβάλλοντα χώρο στο αθλητικό κέντρο "Μάρκος Παπαδάκης"

Εικόνες από την παιδική χαρά της Κόδρου

 

Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε τη χρήση των cookies.