Τετάρτη, 07 Ιουνίου 2023 22:21

"Μασκαρεμένος" ο καιρός στο Χαλάνδρι

carnival mask 5 2 2018

Οι απόκριες διανύουν ήδη τη δεύτερη εβδομάδα τους και ο Χειμώνας, στην πόλη μας, σαν να προσπαθεί να "μεταμφιεστεί" χρησιμοποιώντας "ενδυματολογικούς" συνδυασμούς με στοιχεία Άνοιξης και Φθινοπώρου ταυτόχρονα. 

Το στοιχείο που θα χαρακτηρίζει τον καιρό, καθόλη τη διάρκεια της νέας εβδομάδας, είναι οι πολύ ήπιες θερμοκρασιακές συνθήκες και οι έλλειψη βοριάδων. Τις περισσότερες ημέρες, μάλιστα, η θερμοκρασία θα φτάνει τα επίπεδα των 15°C και κατά τη διάρκεια της νύχτας, δεν θα πέφτει κάτω από 10°C, συνθήκες που σίγουρα δεν παραπέμπουν σε "βαθύ χειμώνα".

Κατά τα άλλα, ο ήλιος θα εναλλάσσεται με συννεφιά, η οποία φαίνεται να είναι πυκνότερη την Τετάρτη και την Πέμπτη, οπότε και το ενδεχόμενο εκδήλωσης βροχοπτώσεων είναι αυξημένο. Κατά διαστήματα, επίσης, θα κάνει την εμφάνισή της σκόνη που με τη βοήθεια των νοτιάδων, θα μεταφέρεται προς την περιοχή, περιορίζοντας την ορατότητα και προσδίδοντας στη βροχή τον χαρακτήρα "λασποβροχής".

Ειδικά για την Τσικνοπέμπτη (και όμως έφτασε!!!), ο καιρός προβλέπεται άστατος, κατά διαστήματα νεφελώδης και το ενδεχόμενο βροχής είναι υπαρκτό, αλλά τα φαινόμενα δεν αναμένεται να έχουν μεγάλη ένταση και διάρκεια.

Σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία, το Σαββατοκύριακο προβλέπεται να εξελιχθεί με νεφελώδη, ανεμώδη και βροχερό καιρό.

Καλή εβδομάδα!

Γεώργιος Παπακωστόπουλος
Συντονιστής προγνώσεων καιρού SiMeteo.gr

 


Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε τη χρήση των cookies.