Σάββατο, 01 Απριλίου 2023 00:23

Χωρίς σάκες και βιβλία οι μαθητές στη Μάνδρα. Η Ένωση Γονέων Ελευσίνας εκπέμπει SOS!

thrania mandra

Τα μεγάλα θύματα στις μεγάλες καταστροφές είναι πάντα τα μικρά και τα μεγαλύτερα παιδιά. Στη μεγάλη θεομηνία που έπληξε την Μάνδρα σχολεία, παιδικοί σταθμοί πλημμύρισαν ενώ έπαθαν μεγάλες ζημιές στις ηλεκτρολογικές εγκαταστάσεις τους, προαύλια παραμένουν ακατάλληλα για παιχνίδι ακόμη και 13 μέρες μετά, σήμερα. Μεγαλύτερες ζημιές σημειώθηκαν στα 2ο και 5ο Δημοτικά Σχολεία Μάνδρας όπου οι προσπάθειες είναι έντονες ώστε τη Δευτέρα 4 Δεκεμβρίου να είναι και πάλι έτοιμα να υποδεχθούν τα παιδιά.

Το Myxalandri.gr μίλησε με τον Πρόεδρο της Ένωσης Γονέων της Ελευσίνας Παναγιώτη Πιτέλη. "Αναρωτιέμαι αν η θεομηνία έπλητε την περιοχή ώρες που λειτουργούσαν τα σχολεία, τι θα μετρούσαμε σε ανθρώπινες απώλειες τότε". 

Η Ελευσίνα που επλήγη μόνο στην περιοχή της Μαγούλας, συνορεύει με τη Μάνδρα, και από τις πρώτες στιγμές στάθηκε στο πλευρό των πληγέντων. Στον Δήμο Μάνδρας δεν υπάρχει Ένωση Γονέων γι' αυτό η Ένωση της Ελευσίνας, η αρχαιότερη της Δυτικής Αττικής, επιφορτίστηκε με τη συνδρομή των επί μέρους Συλλόγων γονέων και τη στήριξη των μαθητών και των οικογενειών τους.

"Όταν τα φώτα της δημοσιότητας σβήσουν, τότε θα μπορέσουμε να έχουμε μία σαφή εικόνα πια των καταστροφών. Όσο για τις ανάγκες, αυτές είναι ορατές και τεράστιες. Τα λασπόνερα παρέσυραν ή κατέστρεψαν βιβλία, μολύβια, σχολικές τσάντες. Οικογένειες εγκατέλειψαν τα σπίτια τους και φιλοξενούνται σε συγγενικά σπίτια σε άλλες περιοχές. Τα παιδιά αυτά διαβάζουν; Γράφουν; Πώς; Πάνε σχολείο; Σε ποιό;", αναρωτιέται ο κ. Πιτέλης και συνεχίζει:

"Tα σχολεία είναι γεμάτα με λασπουδιά, η οποία πολύ δύσκολα καθαρίζεται. Δυστυχώς δεν υπάρχει συντονισμός όλων όσων σπεύδουν να βοηθήσουν και είναι λυπηρό που αρκετές φορές οι ενέργειες πέφτουν στο κενό". 

Η Ομοσπονδία Γονέων Αττικής έχει στείλει κάλεσμα σε όλες τις Ενώσεις της Περιφέρειας να σταθούν αλληλέγγυες στους πληγέντες της Μάνδρας. Ενώσεις Γονέων όπως του Χαλανδρίου (που ήταν από τις πρώτες που συμπαραστάθηκαν και μάλιστα με υψηλή ανταπόκριση από τα σχολεία και τους πολίτες), Δάφνης-Υμηττού, Πεντέλης, Σπάτων, Αγίας Βαρβάρας κ.ά. έχουν ήδη φορτώσει και ξαναφορτώσει, έχουν ήδη σταθεί στο πλευρό των μαθητών και των οικογενειών τους από την πρώτη στιγμή. 

Αλήθεια, όπως χαρακτηριστικά δήλωσε ο κ. Πιτέλης, όταν τα φώτα της δημοσιότητας σβήσουν, τα κανάλια αποχωρήσουν και ο χειμώνας μπει για τα καλά με τις χαμηλές του θερμοκρασίες, οι πληγέντες της Μάνδρας θα μείνουν μόνοι τους; Εμείς θα παραμείνουμε αμέτοχοι;

Πληροφορίες για αποστολή βοήθειας σε σχολικά είδη: Πιτέλης Παναγιώτης, Πρόεδρος Ένωσης Γονέων Ελευσίνας, τηλ. 6977 271914

 


Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε τη χρήση των cookies.