Πέμπτη, 25 Απριλίου 2024 15:21

Ο Δήμος Χαλανδρίου καταδικάζει απερίφραστα τα φαινόμενα οπαδικής βίας σε ποδοσφαιρικό αγώνα

Ο Δήμος Χαλανδρίου καταδικάζει απερίφραστα τα περιστατικά βίας που καταγράφηκαν, το Σάββατο 14 Ιανουαρίου, μετά τον ποδοσφαιρικό αγώνα μεταξύ των ομάδων του Ατρομήτου και του Απόλλωνα Χαλανδρίου, με βανδαλισμούς καθισμάτων και κερκίδων του δημοτικού σταδίου «Νίκος Πέρκιζας», όπου γράφτηκαν υβριστικά μηνύματα.

Σημειώνει ότι τέτοια φαινόμενα δεν συνάδουν σε καμία περίπτωση με το αθλητικό πνεύμα και τις αρχές του ευ αγωνίζεσθαι και της αλληλεγγύης που έπρεπε να καλλιεργούνται στο πλαίσιο της δράσης των αθλητικών συλλόγων και καλεί όλα τα σωματεία του Χαλανδρίου να καταδικάσουν έμπρακτα τέτοια φαινόμενα και να αναλάβουν πρωτοβουλία για την αποτροπή τους στο μέλλον.

Ο Δήμος Χαλανδρίου θα σταθεί αρωγός στην προσπάθεια αυτή -στο πλαίσιο μάλιστα αυτό ο αντιδήμαρχος Αθλητισμού Χάρης Μαυρουδής θα πραγματοποιήσει σειρά συναντήσεων με τις διοικήσεις των σωματείων- δηλώνοντας ωστόσο την αποφασιστικότητα του να μην ανεχτεί στο μέλλον ανάλογα περιστατικά οπαδικής βίας.

 

Η από 14/1/2023 καταγγελία της Αθλητικής Ένωσης Χαλανδρίου:

Η ΑΕ Χαλανδρίου καταγγέλει…παίζει ποδόσφαιρο, πρωταγωνιστεί στα γήπεδα & δεν βανδαλίζει…

Επειδή πρέπει κάποια στιγμή “να ξεχωρίσει η ήρα από το στάρι” στον Δήμο μας, βρισκόμαστε στη δυσάρεστη θέση να αναρτήσουμε μια φωτογραφία που «κοσμεί» από το μεσημέρι του Σαββάτου 14/1/2023 τις κερκίδες του Δημοτικού Σταδίου Ν. Πέρκιζας. Πρόκειται για ένα υβριστικό για Αθλητική Ένωση Χαλανδρίου (ΑΕΧ) σύνθημα που γράφτηκε με σπρέι στις κερκίδες του γηπέδου κατά τη διάρκεια του ποδοσφαιρικού αγώνα μεταξύ των αντρικών τμημάτων του Ατρομήτου Χαλανδρίου & του Απόλλωνα Χαλανδρίου, δηλαδή σε αγώνα που δεν αγωνιζόταν κάποιο τμήμα του συλλόγου μας. Αυτό το σύνθημα λοιπόν θα αντικρίζουν πλέον οι θαμώνες του γηπέδου, οι δημότες του Δήμου μας, οι νεαροί αθλητές & οι γονείς τους. Δεν θα πούμε περισσότερα για τον αθλητικό πολιτισμό που θέλουν να επιβάλλουν στον Δήμο μας κάποιοι συνδημότες μας , ωστόσο αφήνουμε στην κρίση της Δημοτικής Αρχής να πράξει τα δέοντα καθώς εκτός του υβριστικού συνθήματος υπήρξαν και φθορές στο χώρο του γηπέδου (σπασμένα καθίσματα).

Εμείς παραμένουμε η αγαπημένη ομάδα της πόλης μας. Προφανώς αυτό ενοχλεί, αλλά ευτυχώς η ιστορία δεν αλλοιώνεται. Είναι πολλά τα χρόνια από το 1934 βλέπετε …

 

Ακολούθησε την ίδια ημέρα η ανακοίνωση από τον Απόλλωνα Χαλανδρίου για το περιστατικό:

Η διοίκηση του Απόλλωνα Χαλανδρίου παίρνει θέση για ένα απαράδεκτο περιστατικό στο Δημοτικό Στάδιο “Ν. Πέρκιζας”.

Προς δυσάρεστη έκπληξή μας ενημερωθήκαμε από την ανακοίνωση της ΑΕ Χαλανδρίου για ένα υβριστικό σύνθημα που γράφτηκε με σπρέι στο Δημοτικό Στάδιο “Ν. Πέρκιζας” και για σπασμένα καθίσματα σε αυτό.
Ως διοίκηση ντρεπόμαστε για τις ενέργειες αγνώστων σε εμάς “φιλάθλων”, που δεν έγιναν αντιληπτές από κανέναν μας πριν, κατά τη διάρκεια ή μετά τον αγώνα με τον Ατρόμητο Χαλανδρίου.
Το πρωί της Κυριακής κιόλας θα αποκαταστήσουμε τις φθορές. Οι δε δράστες θα εντοπιστούν και θα απομακρυνθούν άμεσα από την οικογένεια του Απόλλωνα.
Ο σύλλογός μας είναι γνωστός σε όλη την Αθήνα για τον πολιτισμό που προάγει και δεν θα αφήσουμε να αμαυρωθεί από τη βλακεία ενός ή λίγων ανεγκέφαλων.
Βλέπετε, κάποιοι έχουν μάθει να αναλαμβάνουν τις ευθύνες τους.

 


Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε τη χρήση των cookies.